Sunne havrekjeks med gulrot

Innlegget inneholder annonselenker

Heisann!

Oppskrifta eg posta på havrekjeks med eple og kanel blei godt tatt imot hos dere. Idag har eg en ny vri på havrekjeksene, nemlig med gulrot, og det blei også veldig godt!

Mektige og næringsrike havrekjeks uten tilsatt sukker, supre som mellommåltid, før/etter trening eller tursnacks. Oppskrifta kan fint lages 100% glutenfri og/eller melkefri for dei som treng det:

IMG_2567

Havrekjeks med gulrot 
2,5 dl lettkokte havregryn*
3 ss valgfritt mel (kveite,spelt,havre,bokhvete…)
1,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljepulver
4 ss honning/ fibersirup gold*
1 egg
2 ss smør, smelta*
1 mellomstor gulrot på ca. 75 g

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, deretter revet gulrot, honning, smelta smør og egg. Fordel klatter på en langpanne med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen 15-20 minutt til en gyllen farge. Avkjøl på rist.

IMG_2570

Tips og alternativer*
– bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mel for 100% glutenfri kjeks.
– bytt smør med melkefri margarin eller kokosolje for melkefri kjeks.
– ekte vaniljepulver kan byttes med vaniljesukker, men da blir dei ikkje uten tilsatt sukker.
– honning/fibersirup kan byttes med anna søtning, f.eks sukrin gold eller sukrin+.

IMG_2587

Ønsker du en ekstra luksus vri på havrekjeksene kan eg anbefale å lage ostekake-glasur-dip! 
Det lager du enkelt og greit av philadelphia naturell som du smaker til med sukrinmelis og gjerne eit dryss ekte vaniljepulver om du har 🙂

IMG_2572

Havrekjeksene smaker aller best samme dagen, men kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap. 

Håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Hei. Lurte på om disse kan lages uten egg ? Er det mulig å bruke egg-erstatning eller noe annet som bindemiddel? Har lyst å lage disse men har en liten som er allergisk mot egg. Ellers syns jeg du er super inspirerende og er titt og ofte innom siden din for å se etter gode oppskrifter 😉

    1. Hei 🙂
      Du kan absolutt prøve egg-erstatning, det skal jo ha samme egenskapene så det burde gå fint. Eg har tidligere fått tilbakemeldinge fra lesere som har fått suksess med «no egg» erstatter i diverse oppskrifter.

      Så kjekt å lese at eg inspirerer deg! Lykke til, håper kjeksene faller i smak 🙂

    2. Jeg prøvde å lage de med chiaegg, og det fungerte veldig bra! Det ser ut til å være den mest optimale eggerstatningen i mange tilfeller.

      1. Chiaegg har eg ikkje hørt om faktisk! Spennande! Takk for tipset. Kor får man tak i chiaegg? 🙂

  2. Ca hvor mange kjeks får du av denne oppskriften?
    Greit å vite om man skal doble den med en gang eller ikke hehe.

    Takk for super blogg, har visst blitt en vane å lage no snacks fra bloggen i helgene nå!

    1. Det kjem litt an på størrelsen, eg får som regel 9-10 stykker med størrelsen som på bildet 🙂
      Så hyggelig å lese Hana! Håper kjeksene faller i smak.

  3. Hei,
    Fantastisk blogg du har. Jeg har nettopp oppdaget den. Du inspirerer og jeg digger oppskriftene dine!
    Jeg lurte på om du visste ca hvor mange kalorier det er pr stk av disse havrekjeksene?
    De ble kjempegode, og blir nok fast kveldskos her i huset!

    1. Hei Katrin! Tusen takk for det, veldig kjekt du har funne fram til bloggen min 🙂
      Kalorier rekner eg ikkje på, så det veit eg dessverre ikkje. Ha en fin kveld 🙂

  4. Hele oppskriften gir ca 1000 kalorier, dvs rundt 100 kalorier per kjeks

  5. Denne oppskrifta skal prøves. Hvis jeg erstatter honning med Sukrin gold. Hvor mange spiseskjeer trenger jeg da?

    1. Så bra! Samme mengde med 4 spiseskjeer. Håper det smaker 🙂

  6. Hei Linda. Disse kjeksene ble knall gode…har også prøvt eple varianten.

    Selv lager jeg en ingefær shot…så den vil jeg dele med deg her.

    Ingefær shot helse drink:
    200g ingefær rot, helst økologisk…godt vasket
    50g gurkemeie rot, helst økologisk…godt vasket
    2 sitroner, må være økologisk…godt vasket
    15-20 hel sort pepper, knust
    3 ss honning, helst økologisk…kan tilsette mere hvis ønsket
    2 liter vann…kan tilsette mere hvis ønsket

    Kutt opp røttene med skrell…og kok opp gurkemeie sammen med pepper i ca. 5-10 min.
    Skru ned varmen på lavt…skrell sitronene, og tilsett skrellet…la det småkoke i ca. 1 time under lokk.
    Ta blandingen fra varmen og tilsett ingefær…blend det hele med stavmikser og la blandingen kjøle ned til under 30 grader.
    Tilsett nå sitronene og honningen…blend det hele igjen med stavmikser, så alt er godt blandet…la det stå i kjøleskapet til neste dag.
    Sil fra «frukt kjøttet» og lagre på glass flasker til oppbevaring i kjøleskap

    Jeg drikker en dobbel shot hver morgen, sammen med en spiseskje tran.

    Du kan nå bruke 75g av ingefær og sitron kjøttet i havrekjeks oppskriften, som ett annet alternativ…disse smaker også knall godt.

    1. Hei! Så kjekt du deler oppskrift, Hanne 🙂 Den skal eg notere meg!

      God helg!