Linda Stuhaug

Annonse

12. november 2015

Sunne havrekjeks med gulrot

Sunne havrekjeks med gulrot
Innlegget inneholder annonselenker Heisann!
Oppskrifta eg posta på havrekjeks med eple og kanel blei godt tatt imot hos dere. Idag har eg en ny vri på havrekjeksene, nemlig med gulrot, og det blei også veldig godt!
Mektige og næringsrike havrekjeks uten tilsatt sukker, supre som mellommåltid, før/etter trening eller tursnacks. Oppskrifta kan fint lages 100% glutenfri og/eller melkefri for dei som treng det:
Havrekjeks med gulrot 2,5 dl lettkokte havregryn* 3 ss valgfritt mel (kveite,spelt,havre,bokhvete…) 1,5 ts kanel 2 ts ekte vaniljepulver 4 ss honning/ fibersirup gold* 1 egg 2 ss smør, smelta* 1 mellomstor gulrot på ca. 75 g
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, deretter revet gulrot, honning, smelta smør og egg. Fordel klatter på en langpanne med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen 15-20 minutt til en gyllen farge. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer* – bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mel for 100% glutenfri kjeks. – bytt smør med melkefri margarin eller kokosolje for melkefri kjeks. – ekte vaniljepulver kan byttes med vaniljesukker, men da blir dei ikkje uten tilsatt sukker. – honning/fibersirup kan byttes med anna søtning, f.eks sukrin gold eller sukrin+.
Ønsker du en ekstra luksus vri på havrekjeksene kan eg anbefale å lage ostekake-glasur-dip! Det lager du enkelt og greit av philadelphia naturell som du smaker til med sukrinmelis og gjerne eit dryss ekte vaniljepulver om du har 🙂
Havrekjeksene smaker aller best samme dagen, men kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.
Håper det frister!

Innlegget inneholder annonselenker

Heisann!

Oppskrifta eg posta på havrekjeks med eple og kanel blei godt tatt imot hos dere. Idag har eg en ny vri på havrekjeksene, nemlig med gulrot, og det blei også veldig godt!

Mektige og næringsrike havrekjeks uten tilsatt sukker, supre som mellommåltid, før/etter trening eller tursnacks. Oppskrifta kan fint lages 100% glutenfri og/eller melkefri for dei som treng det:

Havrekjeks med gulrot
2,5 dl lettkokte havregryn*
3 ss valgfritt mel (kveite,spelt,havre,bokhvete…)
1,5 ts kanel
2 ts  ekte vaniljepulver
4 ss honning/  fibersirup gold*
1 egg
2 ss smør, smelta*
1 mellomstor gulrot på ca. 75 g

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, deretter revet gulrot, honning, smelta smør og egg. Fordel klatter på en langpanne med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen 15-20 minutt til en gyllen farge. Avkjøl på rist.


Tips og alternativer*
– bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mel for 100% glutenfri kjeks.
– bytt smør med melkefri margarin eller  kokosolje for melkefri kjeks.
– ekte vaniljepulver kan byttes med vaniljesukker, men da blir dei ikkje uten tilsatt sukker.
– honning/fibersirup kan byttes med anna søtning, f.eks  sukrin gold eller  sukrin+.


Ønsker du en ekstra luksus vri på havrekjeksene kan eg anbefale å lage ostekake-glasur-dip!
Det lager du enkelt og greit av philadelphia naturell som du smaker til med sukrinmelis og gjerne eit dryss ekte vaniljepulver om du har 🙂


Havrekjeksene smaker aller best samme dagen, men kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.

Håper det frister!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg