Linda Stuhaug

Annonse

13. november 2015

Thailandsk kyllingwok

Thailandsk kyllingwok
Hei og god fredag!
Wok er en rask og enkel middag som passer like godt kvardag som helg. Mulighetane er uendelige for variasjon når det kommer til kjøtt, grønnsaker, saus og tilbehør, og man kan egentlig woke det aller meste etter kva man har tilgjengelig.
Idag har eg brukt woksausen Pad Thai fra Santa Maria som er en av dei mest kjente smakene i thailandske retter, resultatet blei smakfullt og fargerikt:
Du trenger, 2 porsjoner: 300 g kyllingfilêt 2 fedd kvitløk 2-3 gulerøtter 1 pk sukkererter 1-2 paprika, gjerne i fleire farger 1 egg 1/2 flaske pad thai 100 g eggenudler
Slik gjer du: 1. Steik kyllingen og sett til side. Kok nudelene som anvist på pakken. 2. Strimle grønnsakene og finhakk kviløk. Wok raskt i en panne med litt olje. 3. Visp sammen egget og tilsett i grønnsakene. Når eggene har satt seg tilsetter du kyllingen, nudlene og pad thai. Smak til med salt og pepper om nødvendig, gjerne litt limesaft før servering.
Woksausen pad thai er en mild saus uten konseveringsmidler som tappet på flasker mens den var varm. Den holder seg i kjøleskap fleire veker etter åpning. Siden Pad Thai kun har 1/3 på styrkeskalaen passer den også for småbarnsfamilier (men vær obs og smak til!).
Det er 8 porsjoner i en flaske.
Bytt gjerne kylling med svin, scampi, reker eller storfe og bruk grønnsakene du liker og har tilgjengelig. 
God middag 🙂

Hei og god fredag!

Wok er en rask og enkel middag som passer like godt kvardag som helg. Mulighetane er uendelige for variasjon når det kommer til kjøtt, grønnsaker, saus og tilbehør, og man kan egentlig woke det aller meste etter kva man har tilgjengelig.

Idag har eg brukt woksausen Pad Thai fra Santa Maria som er en av dei mest kjente smakene i thailandske retter, resultatet blei smakfullt og fargerikt:



Du trenger, 2 porsjoner:
300 g kyllingfilêt
2 fedd kvitløk
2-3 gulerøtter
1 pk sukkererter
1-2 paprika, gjerne i fleire farger
1 egg
1/2 flaske pad thai
100 g eggenudler

Slik gjer du:
1. Steik kyllingen og sett til side. Kok nudelene som anvist på pakken.
2. Strimle grønnsakene og finhakk kviløk. Wok raskt i en panne med litt olje.
3. Visp sammen egget og tilsett i grønnsakene. Når eggene har satt seg tilsetter du kyllingen, nudlene og pad thai. Smak til med salt og pepper om nødvendig, gjerne litt limesaft før servering.


Woksausen pad thai er en mild saus uten konseveringsmidler som tappet på flasker mens den var varm. Den holder seg i kjøleskap fleire veker etter åpning. Siden Pad Thai kun har 1/3 på styrkeskalaen passer den også for småbarnsfamilier (men vær obs og smak til!).

Det er 8 porsjoner i en flaske.


Bytt gjerne kylling med svin, scampi, reker eller storfe og bruk grønnsakene du liker og har tilgjengelig. 

God middag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg