Linda Stuhaug

Annonse

17. november 2015

Heimelaga fiskepinner

Heimelaga fiskepinner
Hei!
Heimelaga fiskepinner er latterlig enkelt og ikkje minst raskt å lage. Det er sjelden kost hos meg, men det er ingen grunn til, for det er jo så godt! Store, saftige og sprø fiskestykker av torsk med litt utradisjonell panering, men prøv sjølv og la det bli en skikkelig middagssuksess. Fiskepinnane er glutenfri, men har du ikkje mandelmel eller vil bruke malte nøtter kan du bruke anna meltype.
Heimelaga fiskepinner med søtpotet og tzatziki:
Du trenger, 2 porsjoner 300-400 g torsk, eller anna kvit fisk 1 egg 3 ss mandelmel eller malte nøtter 1 ss sesamfrø 3 ss finrevet parmesan salt og pepper smør/olje til steiking
Søtpotetsticks 2 mellomstore søtpoteter en slump olje salt og pepper
Tzatziki 150 g gresk yoghurt eller kesam 1/3 agurk 1 fedd kvitløk, pressa en klype sukrin/sukker salt og pepper
Slik gjer du: 1. Start med søtpotetene. Del i staver, ha over litt olje, salt og pepper. Steik midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til søtpotetene er blitt møre og sprø i kantane.
2. I mellomtida lager du tzatzikien. Riv agurken (dropp gjerne delen i midten) og rør sammen med resten av ingrediensene. Smak til og sett kjølig.
3. Når søtpotetene begynner å bli ferdige lager du fiskepinnene. Del torsken i passelige stykker. Bland sammen mandelmel, parmesan, sesamfrø, salt og pepper i en liten skål. Pisk egget i en anna skål.
4. Dypp fiskebitene i egget, deretter i paneringen. Steik på middels varme i litt smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. 3-4 minutter på kvar side. Server straks med søtpotetfries, tatziki og gjere litt grønt!
Tilbehøret kan du selfølgelig variere, men søtpotet og tzatziki gjorde virkelig måltidet komplett, så det anbefales.
Håper du er inspirert til å lage dine egne fiskepinner neste gang 🙂 God middag!

Hei!

Heimelaga fiskepinner er latterlig enkelt og ikkje minst raskt å lage. Det er sjelden kost hos meg, men det er ingen grunn til, for det er jo så godt! Store, saftige og sprø fiskestykker av torsk med litt utradisjonell panering, men prøv sjølv og la det bli en skikkelig middagssuksess. Fiskepinnane er glutenfri, men har du ikkje mandelmel eller vil bruke malte nøtter kan du bruke anna meltype.

Heimelaga fiskepinner med søtpotet og tzatziki:



Du trenger, 2 porsjoner
300-400 g torsk, eller anna kvit fisk
1 egg
3 ss mandelmel eller malte nøtter
1 ss sesamfrø
3 ss finrevet parmesan
salt og pepper
smør/olje til steiking

Søtpotetsticks
2 mellomstore søtpoteter
en slump olje
salt og pepper

Tzatziki
150 g gresk yoghurt eller kesam
1/3 agurk
1 fedd kvitløk, pressa
en klype sukrin/sukker
salt og pepper


Slik gjer du:
1. Start med søtpotetene. Del i staver, ha over litt olje, salt og pepper. Steik midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til søtpotetene er blitt møre og sprø i kantane.

2. I mellomtida lager du tzatzikien. Riv agurken (dropp gjerne delen i midten) og rør sammen med resten av ingrediensene. Smak til og sett kjølig.

3. Når søtpotetene begynner å bli ferdige lager du fiskepinnene. Del torsken i passelige stykker. Bland sammen mandelmel, parmesan, sesamfrø, salt og pepper i en liten skål. Pisk egget i en anna skål.

4. Dypp fiskebitene i egget, deretter i paneringen. Steik på middels varme i litt smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. 3-4 minutter på kvar side. Server straks med søtpotetfries, tatziki og gjere litt grønt!


Tilbehøret kan du selfølgelig variere, men søtpotet og tzatziki gjorde virkelig måltidet komplett, så det anbefales.


Håper du er inspirert til å lage dine egne fiskepinner neste gang 🙂
God middag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg