Linda Stuhaug

Annonse

20. november 2015

Speltlompe- tacalasagne

Speltlompe- tacalasagne
Hei, og god fredag!
Idag har eg en skikkelig helgeoppskrift til dere, nemlig en ny vri på speltlompe-lasagne som er en av mine mest populære oppskrifter! I kombinasjon med smaken av taco måtte det berre bli bra, og det blei det.
Tacolasagne med lomper (bruk dei lompene du foretrekker) som «pastaplater», enkel oppskrift som er enda raskere enn toro sin halvfabrikata, masse smak og fantasisk god:
Du trenger, ca 3-4 porsjoner 400 g karbonadedeig 250-350 g cottage cheese 2-3 ss tomatpurê 1/2 boks hakkede tomater 2 fedd kvitløk 1/2 chilli 1 hakka løk 4 ss tacokrydder, smak til 2 dl vatn 4-6 valgfri lomper, kommer litt an på formen din revet eller skiva ost
Slik gjer du: 1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med løk, kvitløk og chilli. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, tacokrydder vatn og la det småkoke inn til en tjukk kjøttsaus uten overflod av væske. Smak til med evt. meir krydder.
2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.
3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottagecheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20-30 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene for sprøere overflate.
Server med en frisk salat, gjerne rømme, guacamole og/eller salsasaus. Tacosmaker!
Lag gjerne ekstra masse. Som dei fleste sikkert veit: lasagne smaker gjerne bedre dagen etterpå, i tillegg er det heilt supert å fryse i porsjoner!
God middag og god helg!

Hei, og god fredag!

Idag har eg en skikkelig helgeoppskrift til dere, nemlig en ny vri på speltlompe-lasagne som er en av mine mest populære oppskrifter! I kombinasjon med smaken av taco måtte det berre bli bra, og det blei det.

Tacolasagne med lomper (bruk dei lompene du foretrekker) som «pastaplater», enkel oppskrift som er enda raskere enn toro sin halvfabrikata, masse smak og fantasisk god:


Du trenger, ca 3-4 porsjoner
400 g karbonadedeig
250-350 g cottage cheese
2-3 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
2 fedd kvitløk
1/2 chilli
1 hakka løk
4 ss tacokrydder, smak til
2 dl vatn
4-6 valgfri lomper, kommer litt an på formen din
revet eller skiva ost


Slik gjer du:
1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med løk, kvitløk og chilli. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, tacokrydder vatn og la det småkoke inn til en tjukk kjøttsaus uten overflod av væske. Smak til med evt. meir krydder.

2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.

3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottagecheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20-30 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene for sprøere overflate.


Server med en frisk salat, gjerne rømme, guacamole og/eller salsasaus. Tacosmaker!

Lag gjerne ekstra masse. Som dei fleste sikkert veit: lasagne smaker gjerne bedre dagen etterpå, i tillegg er det heilt supert å fryse i porsjoner!



God middag og god helg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg