Linda Stuhaug

Annonse

Tynne, sukkerfri havrekjeks – nydelig med ost!

Tynne, sukkerfri havrekjeks – nydelig med ost!
Det er ny mandag! Idag har eg dessverre ikkje ei ny, kjøttfri middagsoppskrift til dere, så derfor vil eg heller gi en populær og nydelig oppskrift i reprise: sukkerfri havrekjeks!
Desse er litt søte med god smak av kanel, kardemomme og vanilje. Tynne, sprø havrekjeks som smaker hakket bedre med pålegg på, perfekt å ta med på tur, spise som mellommåltid, ha til kaffikoppen eller som kveldskos:
Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten (bruk da glutenfri havregryn):
/sponsorlink Sukkerfri havrekjeks, 15-20 stk 3 dl havregryn 1 dl valgfri melk 40 g ekte smør, evt. melkefri margarin eller cocosa 1 ts bakepulver 2 ss sukrin goldeller anna søtning 1 ss valgfritt mel, spelt, kveite, kokosmel, mandelmel… 1/4 ts salt Kanel, kardemomme og/eller ekte vaniljepulver
Slik gjer du: 1. Slå melka over havregrynene og la trekke 5 minutter. Bland så inn smelta smør og resten av ingrediensane. Bruk litt ekstra mel til utbaking på kjøkkenbenken, kjevle deiga forsiktig ut i 2-4 mm tjukkelse og stikk/ skjær ut former.
2. Bruk en steikespade eller lignande for å flytte kjeksene fra kjøkkenbenken til en bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene er blitt godt gylne i kantane.
3. Lat opp døra, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen 1 times tid. Da sikrer du deg sprøere kjeks. Avkjøl og oppbevar i en boks romtemperatur.
Havrekjeksene er spesielt gode med ulike typer ost som pålegg. Brunost, kvitost, cottage cheese eller philadelphia / ulike typer kremoster.
Havrekjeksene står seg i vekesvis, så lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, så har du ei stund 🙂

Det er ny mandag!
Idag har eg dessverre ikkje ei ny, kjøttfri middagsoppskrift til dere, så derfor vil eg heller gi en populær og nydelig oppskrift i reprise: sukkerfri havrekjeks!

Desse er litt søte med god smak av kanel, kardemomme og vanilje. Tynne, sprø havrekjeks som smaker hakket bedre med pålegg på, perfekt å ta med på tur, spise som mellommåltid, ha til kaffikoppen eller som kveldskos:

Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten (bruk da glutenfri havregryn):


/sponsorlink

Sukkerfri havrekjeks, 15-20 stk
3 dl havregryn
1 dl valgfri melk
40 g ekte smør, evt. melkefri margarin eller cocosa
1 ts bakepulver
2 ss  sukrin goldeller anna søtning
1 ss valgfritt mel, spelt, kveite, kokosmel, mandelmel…
1/4 ts salt
Kanel, kardemomme og/eller ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
1. Slå melka over havregrynene og la trekke 5 minutter. Bland så inn smelta smør og resten av ingrediensane. Bruk litt ekstra mel til utbaking på kjøkkenbenken, kjevle deiga forsiktig ut i 2-4 mm tjukkelse og stikk/ skjær ut former.

2. Bruk en steikespade eller lignande for å flytte kjeksene fra kjøkkenbenken til en bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene er blitt godt gylne i kantane.

3. Lat opp døra, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen 1 times tid. Da sikrer du deg sprøere kjeks. Avkjøl og oppbevar i en boks romtemperatur.


Havrekjeksene er spesielt gode med ulike typer ost som pålegg. Brunost, kvitost, cottage cheese eller philadelphia / ulike typer kremoster.


Havrekjeksene står seg i vekesvis, så lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, så har du ei stund 🙂

Annonse

6 Kommentarer

I

Inger

21. februar 2019

Kan man bytte ut sukrin med flytende honning? Bruker eg i tilfelle samme mengde?

Linda Stuhaug

22. februar 2019

Du kan prøve – eg har ikkje testa flytande søtning på desse kjeksa, usikker på korleis det vil fungere 😉 Det blir samme mengde ja 🙂

S

Sandra

6. september 2018

Hei! Måtte berre legge igjen ein kommentar, for desse var virkelig kjempegode! Heilt klart ein ny favoritt 🙂

Linda Stuhaug

6. september 2018

Fantastisk, Sandra 😀

W

Wenche leonhardsen

4. april 2020

Hei. Deilige og sprø kjeksen. Jeg kjevlet deigen mellom to ark bakepapir direkte på platen. Så skjærte jeg firkanter med pizzaskjærer. Veldig lettvint.

Linda Stuhaug

5. april 2020

Så kjekt dei falt i smak 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg