Annonse
25. november 2015
Kyllingfilêt med rotgrønnsaker og appelsinsaus
Heisann!
På tide med kylling igjen – det er lenge sida sist!
Denne retten er fleire måneder sida eg laga, den har svirra i arkivet mitt alt for lenge, så det er på høg tid å dele den. En enkel middag med ovnsbakt kyllingfilêt, rotgrønnsaker og heimelaga appelsinsaus.
Appelsinsaus smaker godt til både kylling og svin, setter virkelig prikken over i-en på enkle kvardagsmiddager:
Du trenger, 2 porsjoner
400 g kyllingfilêt
safta fra 2-3 stk appelsiner
2 dl kyllingkraft*
2 stk sjalottløk
1 liten ss smør
2 ss crême fraîche
2 mellomstore søtpoteter
500 g miks av rotgrønnsaker
Slik gjer du:
1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i passelige og jamnstore biter. Ha over hakka kvitløk, en slump olje, salt, pepper og gjerne friske urter. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått en gyllen farge.
2. Krydre kyllingfilêtene med paprikakrydder og chili, sett inn i ovnen med grønnsakene dei siste 15-20 minuttane.
3. Når kyllingen er i ovnen starter du på sausen. Fres finhakka sjalottløk i smør. Tilsett kyllingkraft og appelsinsaft, la sausen småkoke 10 minutter. Rør inn crême fraîche og smak til med salt og pepper.
Server!
Tips og alternativer
– *Eg brukte Jacobs kyllingkraft i denne oppskrifta. Det beste alternativet er naturligvis å lage kraft fra bunnen sjølv. Eit anna alternativ er væske med kyllingbuljong, men da anbefaler eg heller Jacobs kyllingkraft som er en god base. Denne får du kjøpt på dagligvarebutikker.
– Du kan bruke appelsinjuice framfor ferskpressa saft fra appelsiner, men smaken blir desidert best med appelsinsaft.
Nyt en enkel og veldig smakfull middag!
Annonse
2 Kommentarer
Elin
9. september 2019
Linda Stuhaug
10. september 2019
SKRIV EN KOMMENTAR