Kyllingfilêt med rotgrønnsaker og appelsinsaus

Heisann!

På tide med kylling igjen – det er lenge sida sist! 
Denne retten er fleire måneder sida eg laga, den har svirra i arkivet mitt alt for lenge, så det er på høg tid å dele den. En enkel middag med ovnsbakt kyllingfilêt, rotgrønnsaker og heimelaga appelsinsaus.

Appelsinsaus smaker godt til både kylling og svin, setter virkelig prikken over i-en på enkle kvardagsmiddager:


Du trenger, 2 porsjoner
400 g kyllingfilêt
safta fra 2-3 stk appelsiner
2 dl kyllingkraft*
2 stk sjalottløk
1 liten ss smør
2 ss crême fraîche
2 mellomstore søtpoteter
500 g miks av rotgrønnsaker

Slik gjer du: 
1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i passelige og jamnstore biter. Ha over hakka kvitløk, en slump olje, salt, pepper og gjerne friske urter. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått en gyllen farge.

2. Krydre kyllingfilêtene med paprikakrydder og chili, sett inn i ovnen med grønnsakene dei siste 15-20 minuttane.

3. Når kyllingen er i ovnen starter du på sausen. Fres finhakka sjalottløk i smør. Tilsett kyllingkraft og appelsinsaft, la sausen småkoke 10 minutter. Rør inn crême fraîche og smak til med salt og pepper.

Server!

IMG_1542

Tips og alternativer
*Eg brukte Jacobs kyllingkraft i denne oppskrifta. Det beste alternativet er naturligvis å lage kraft fra bunnen sjølv. Eit anna alternativ er væske med kyllingbuljong, men da anbefaler eg heller Jacobs kyllingkraft som er en god base. Denne får du kjøpt på dagligvarebutikker.
Du kan bruke appelsinjuice framfor ferskpressa saft fra appelsiner, men smaken blir desidert best med appelsinsaft.

IMG_1567

Nyt en enkel og veldig smakfull middag! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Dette hørets veldig godt ut Linda 😀 så spennende med appelsinsaus!

    1. Takk for det! Veldig spennande, og veldig godt 🙂

  2. Kjersti

    Dette ble godt! Hadde kalkun i stedet og tok noen gode skiver brunost i sausen.

    1. Så bra! Brunost i sausen skal eg prøve neste gang 🙂

  3. hva med oss som har sitrus allergi..hva kan man bruke i stedet for sitrusen i alle marinader og sauser?

    1. Akkurat slike sauser som dette blir vanskelig å lage med sitrusallergi 😉 men det finnes jo mange andre sauser uten sitrus / med en liten del sitrus, da må det berre droppes.