Krema squashgetti med kikerter

Hei!

Det er kjøttfri mandag og idag har eg middagsoppskrift til dere igjen. Dette var så innimari godt! Squashgetti i forskjellige varianter er blitt en stor favoritt, ikkje berre fordi det smaker nydelig, men det krever få ingredienser, er veldig enkelt og det tar berre 10 minutter å lage.

Dagens oppskrift er krema squashgetti med kikerter, en kjøttfri variant som virkelig er verdt å prøve!

IMG_2841

Krema squashgetti med kikerter, 1 porsjon
1 squash
1 lite gulrot
1 boks kikerter
1 fedd kvitløk
1 eggeplomme
75 ml matfløte eller kokosmelk
2 ss parmesan
ca. 1/2 ts salt & pepper

Slik gjer du:
1. Bland sammen eggeplomme, fløte, parmesan, finhakka kvitløk, salt og pepper. Strimle squashen og gulrota i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv.

2. Skyll kikertene. Ha kikerter, squash og gulrot i ei steikepanne og la det bli gjennomvarmt.

3. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.

IMG_2838

Tips og alternativer*
– For laktosefri squashgetti kan du bruke laktosefri fløte.
– For melkefri squashgetti kan du bruke kokosmelk. Næringsgjær kan du bruke istedenfor parmesan. Les meir om næringsgjær her. 

IMG_2827

Kjøttfritt er både smakfullt, enkelt, proteinrikt og næringsrikt.


IMG_2836

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Tore Eikeland

    75 mø matfløyte til 1 porsjon ?!