Kakemenn uten sukker!

Hei alle sammen, og god 2. søndag i advent!

Tida flyr og vi er godt i gang med desember allerede. I fjor lagde eg denne oppskrifta på kakemenn uten sukker som eg er veldig fornøgd med. Den skal eg definitivt lage når eg kommer heim til jul og ønsker å dele oppskrifta med dere igjen, for eg veit mange ønsker seg det!

Desse kakemennene er mjuke og saftige. Nokre lager dei harde/sprø, men eg liker dei definitivt best når dei er mjuke. Etter tilbakemeldingene fra i fjor og allerede nokre i år, så har desse falt i smak hos både store og små. Eg kan virkelig påstå at dei er like gode som ekte vare, og det er fleire som har sagt!

Fiberrike (fiberfin), sukkerfri og kan lages melkefri:

IMG_0853

// annonselenker 

Kakemenn uten tilsatt sukker
60 g ekte smør
2 dl valgfri melk
1 ts hornsalt
120 g sukrinmelis
120 g sukrin gold
50 g fiberfin, kan ersatttes med mjøl
ca. 350 g sikta speltmjøl / kveitemjøl.

Slik gjer du: 
1. Smelt smør og la det avkjøle seg litt før du blander sammen med melka. Rør inn sukrin gold, sukrinmelis, hornsalt, fiberfin og halvparten av speltmelet. Spe deretter på med resten av melet så du får en kompakt og smidig deig.

2. La deiga stå noken timer eller natta over i kjøleskap. Kjevle ut deiga 1/2 cm tjukk med litt mel på kjøkkenbenken og stikk ut i ønskede former. Plasser på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 175 grader i 7-9 minutter.

3. Kakene skal ikkje bli gylne, men lett porøse når dei er ferdige. La dei bli heilt avkjølte på rist.

4. Kakemennene er gode som dei er, men pynt gjerne opp litt ekstra med sjokolade og diverse om du øsker det! Eg brukte sukkerfri, mørk sjokolade og atkins nonstop.

IMG_0859

Tips/alternativer:
Bruk gjerne andre søtninger tilsvarande for 240 g sukker, men eg anbefaler ikkje sukrin aleine. 120 g sukrin+ er også til å anbefale.
– Melkefri kakemenn: bruk melkefri margarin og den melka du ønsker, for eksempel soyamelk.

IMG_0854

Er du usikker på ingrediensene eller ny med sukrin, så kan eg anbefale deg å lese dette innlegget eg skreiv forrige søndag: «her er ingrediensene du trenger for å lage sukkerfri julekaker!»

IMG_2860

Håper du er inspirert til å prøve!
Hugs å bruke @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene dine på instagram, det er veldig kjekt for meg å sjå resultatene deres. En tilbakemelding i kommentarfeltet er også veldig hyggelig 🙂

Følg meg gjerne på facebook HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Mari Marte

    Hei!
    Disse ser jo helt himmelske ut men er det mulig å lage disse sprø? Har du noen tips? 🙂

    1. Du må nok berre steike dei lengre 🙂

    2. Kjevle dem tynnere.. Jo tynnere kaker jo sprøere

      1. Det går også an 🙂

  2. veslemøy

    Heisann:) Så godt det ser ut. Tror du man kan bytte smør med cocosa? Jeg spiser ikke smør skjønner du. Og hvetemel/speltmel, kan man bytte det ut med kokosmel, bokhvetemel, havremel eller sånt? Har du prøvd det?
    Takk på forhånd 🙂

    1. Hei!
      Grunnen til at eg ikkje skriver glutenfri alternativ her er fordi at resultatet egentlig ikkje blir så bra, for å vere heilt ærlig. Eg prøvde ganske mange ganger, men dei blir ikkje like luftige, saftige, mjuke og gode. Du kan alltids bruke en miks av meltyper, men vær obs på at resultatet vil bli annleis 🙂 Det går nok fint å bruke cocosa også. Lykke til, gi gjerne en tilbakemelding om du prøver 🙂

  3. Prøvde å lage disse kakemennene i dag, men syntes de bare smakte sukrin. Fulgte oppskriften til punkt og prikke (valgte laktosefri lettmelk), men ble bare ikke bra. Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre for å få de til å smake kakemenn?

    1. Hei! Prøv kanskje med mindre sukrin neste gang, visst du meiner dei kun smakte det 😉

  4. Kristine

    Hvor mange kakemenn blir det cirka av den oppskriften, og vet du hvor mange kalorier det er i hver kake / tilsammen på alt?

    1. Eg har ikkje tall, det blir ca. 2 brett. Det kommer an på formene dine 🙂
      Kalorier teller eg ikkje.

      1. Amalile

        Meg igjen! Regnet ut for deg og enhver 🙂
        Kakemennene i butikken veier ca. 70 g per stykk og har da ca. 230 kcal per kake.
        Deler du deigen din i 13 kakemenn, hvor hver da veier ca. 70 g, men inneholder ca. 142 kcal og helt uten sukker 🙂
        God og sunnere julebakst her altså!

      2. Så bra – da veit eg det til neste år 🙂

  5. Har forsøkt å lage disse med Fibra mel, de ble enda mer fiberrike og smakte kjempe godt! Ville anbefalt å redusere melmengden noe om man bruker Fibra mel, da deigen ble litt tørr når den sto over natten.. (Mulig at fiber tar opp mer vann?..) Godt var det i hvertfall! 🙂

    1. Hei!
      Så bra du fikk vellykka resultat med fibramel 🙂 Det stemmer at fiber tar opp meir vatn, så da må man enten redusere melmengden eller justere opp væskemengden. Viktig å ikkje få tørre kakemenn 😉 Kjekt med tilbakemelding, Marthe!

  6. Hei! Disse har eg baka! Det e de beste kakemennne eg noen gang har smakt!
    Det synes min man og! Tusen takk for denne oppskriften! 🙂
    Lurte på om eg kan bruke tagatesse i stedene for sukrin? Eventuelt hvor mye da? 🙂
    Hilsen Oline!

    1. Hei! Så hyggelig å lese, Oline 🙂
      Du kan sikkert bruke tagatesse, så lenge det tilsvarer 240 g sukker. Lykke til 🙂

  7. utrolig gode! skrevet ned både disse og pepperkakene dine! hele familien digget dem også 😀

    1. Så hyggelig, Andrea! Da har du oppskriftene klare til neste år 😀