Falafel

Falafel er en av dei bedre kjøttfri rettane eg veit om!
Likevell blir det sjelden laga, men det er ingen grunn til, da hovedingrediensen kikerter både er billig, næringsrik, mektig og eit proteinrikt alternativ til kjøtt. I tillegg er det superenkelt og veldig raskt å lage!

Idag med en liten ny vri på oppskrifta, servert i lomper med tatziki og grønnsaker:

IMG_2998

Du trenger:
1 boks kikerter, 240 g
2 fedd kvitløk
en liten bit chili
1/3 ts av malt koriander, spisskummin, paprikakrydder og salt
eit dyss kardemomme
2-3 ss kikertmel (eller anna meltype)
gjerne urter eller grønnsaker som løk og spinat

Slik gjer du:
1. Skyll godt av kikertene. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en jevn og fin masse.
2. Form til små, runde boller mellom hendene. Steik på middels varme med litt olje i steikepanna til en gyllen farge.
3. Falaflene får en mjuk kjerne og sprøere skorpe. Spis varme som kalde, dei står seg fint nokre dager i kjøleskap!

collagesa

Servert med lomper, grønnsaker og tatziki: 

IMG_2997

Tatzikien er laga av en god dæsj kesam, pressa kvitløk, revet agurk, salt og pepper.
Server gjerne falaflene i pitabrød, som en salat, tilbehør av guacamole eller det du ønsker!

IMG_3002

Nyt en fantastisk god kjøttfri middag eller lunsj 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. lovelyliller.com sunne oppskrifter

    Falafel er SÅ godt, men nå er det jaggu kjempelenge siden siste jeg har spist det 😀

    1. Samme her! Det blir litt glømt vekk, men det er jo ingen grunn til 🙂

  2. Hei! Hvor mange personer er dette regnet for?

    1. En person, litt ettersom 🙂

  3. Flott og enkel oppskrift – TUSEN TAKK! (og tusen takk for alle de andre flotte og spennende oppskriftene dine!)

    1. Det er en stor glede å inspirere, Vicci! Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  4. heisann!
    Detta såg godt ut! Har lyst å prøva, men ka aen type mel ville du anbefalt å bruka? 🙂

    1. Hei! Bruk det du foretrekker. Eg bruker ofte havremel 🙂

  5. Hvor kjøper du kikertmel?

    1. Helsekostbutikk, internasjonal butikk eller dagligvare med godt utvalg 🙂

  6. Å, har «glemt» falafler. Denne oppskriften skal jeg prøve snart, så utrolig godt ut.

    1. Eg og har en tendens til å «gløyme» det vekk i perioder! Men det er jo så godt – og ikkje minst enkelt 🙂