Linda Stuhaug

Annonse

7. desember 2015

Falafel

Falafel
Falafel er en av dei bedre kjøttfri rettane eg veit om! Likevell blir det sjelden laga, men det er ingen grunn til, da hovedingrediensen kikerter både er billig, næringsrik, mektig og eit proteinrikt alternativ til kjøtt. I tillegg er det superenkelt og veldig raskt å lage!
Idag med en liten ny vri på oppskrifta, servert i lomper med tatziki og grønnsaker:
Du trenger: 1 boks kikerter, 240 g 2 fedd kvitløk en liten bit chili 1/3 ts av malt koriander, spisskummin, paprikakrydder og salt eit dyss kardemomme 2-3 ss kikertmel (eller anna meltype) gjerne urter eller grønnsaker som løk og spinat
Slik gjer du: 1. Skyll godt av kikertene. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en jevn og fin masse. 2. Form til små, runde boller mellom hendene. Steik på middels varme med litt olje i steikepanna til en gyllen farge. 3. Falaflene får en mjuk kjerne og sprøere skorpe. Spis varme som kalde, dei står seg fint nokre dager i kjøleskap!
Servert med lomper, grønnsaker og tatziki:
Tatzikien er laga av en god dæsj kesam, pressa kvitløk, revet agurk, salt og pepper. Server gjerne falaflene i pitabrød, som en salat, tilbehør av guacamole eller det du ønsker!
Nyt en fantastisk god kjøttfri middag eller lunsj 🙂

Falafel er en av dei bedre kjøttfri rettane eg veit om!
Likevell blir det sjelden laga, men det er ingen grunn til, da hovedingrediensen kikerter både er billig, næringsrik, mektig og eit proteinrikt alternativ til kjøtt. I tillegg er det superenkelt og veldig raskt å lage!

Idag med en liten ny vri på oppskrifta, servert i lomper med tatziki og grønnsaker:


Du trenger:
1 boks kikerter, 240 g
2 fedd kvitløk
en liten bit chili
1/3 ts av malt koriander, spisskummin, paprikakrydder og salt
eit dyss kardemomme
2-3 ss kikertmel (eller anna meltype)
gjerne urter eller grønnsaker som løk og spinat

Slik gjer du:
1. Skyll godt av kikertene. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en jevn og fin masse.
2. Form til små, runde boller mellom hendene. Steik på middels varme med litt olje i steikepanna til en gyllen farge.
3. Falaflene får en mjuk kjerne og sprøere skorpe. Spis varme som kalde, dei står seg fint nokre dager i kjøleskap!


Servert med lomper, grønnsaker og tatziki:


Tatzikien er laga av en god dæsj kesam, pressa kvitløk, revet agurk, salt og pepper.
Server gjerne falaflene i pitabrød, som en salat, tilbehør av guacamole eller det du ønsker!


Nyt en fantastisk god kjøttfri middag eller lunsj 🙂

Annonse

4 Kommentarer

K

Kine

2. mai 2018

Å, har «glemt» falafler. Denne oppskriften skal jeg prøve snart, så utrolig godt ut.

Linda Stuhaug

2. mai 2018

Eg og har en tendens til å «gløyme» det vekk i perioder! Men det er jo så godt – og ikkje minst enkelt 🙂

S

Stine

29. april 2018

Hvor kjøper du kikertmel?

Linda Stuhaug

30. april 2018

Helsekostbutikk, internasjonal butikk eller dagligvare med godt utvalg 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg