Fylt appelsin – frisk og enkel dessert!

Hei!

Her her dere en dessert som egentlig passer godt no i desember. Fylte appelsiner toppa med krem, hakkede mandler og mørk sjokolade. Veldig enkelt, raskt, sunt og bedre enn det høres ut som, for denne kombinasjonen var knallgod!

Planen var egentlig å bruke klementiner, men det blei litt for smått og porsjonane blei mikroskopiske. Men for litt ekstra julestemning på det heile kan jo fruktkjøtt fra klementiner fylles i tillegg til appelsinen 🙂

Perfekt porsjonsstørrelse og en litt ny vri på serveringa, ekstra stas å både lage og spise:

IMG_2890

Fylt appelsin, 2 porsjoner
2 appelsiner
1 dl kremfløte – evt. vaniljeyoghurt, kokoskrem eller lignande
en liten neve hakkede mandler
en bit mørk sjokolade, 70%

Skjær av 1/3 av toppen på appelsinene og skjær ut fruktkjøttet. Del så fruktkjøttet i terninger, og fyll inn i dei uthulede appelsinene.

Pisk kremfløte til krem (bruk gjerne litt søtning om du ønsker det). Topp appelsinene med kremen, deretter hakkede nøtter og revet sjokolade. Server straks!

IMG_2887


Tips!
Fyll gjerne appelsinene opp med andre frukter i tillegg. Eple, banan, druer, klementin… Mulighetane er mange!

IMG_2899


Prøv å server til barna 😉
Å spise frukt på en litt meir kreativ måte er gjerne meir fristande for dei også!

IMG_2903

God tirsdag vidare – her er det fullt kjør med eksamen fram til fredag, så er det heim til jul!

2 kommentarer

  1. Ingrid E

    Så lekkert!

    1. Takk for det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *