Spiselige julegaver

/ annonselenker

Hei alle sammen!

Først og fremst: tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger i går på appen min 🙂 Veldig kjekt at dere liker den!  Om du ikkje har fått det med deg: du finner den ved å søke på «Linda Stuhaug» på app store eller google play. Min egen app der eg har samla alle mine oppskrifter, utrulig kjekt.

Tilbake til dagens innlegg – idag vil eg tipse dere om litt diverse spiselige julegaver som er både kjekt å lage, kjekt å gi vekk og kjekt å få. Perfekt til den som har alt eller den man ikkje heilt veit kva man skal finne på til.

Dagens spiselige julegavetips er alle uten sukker, kan fint lages uten gluten og melk. Det er oppskrifter som holder seg godt og er perfekt å gi i glasskrukke med juleband rundt.

Håper det er til inspirasjon!

IMG_3129

Heimelaga mandelsmør
250 g mandler
1 ts maldonsalt
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljepulver
1-2 ss sukrin gold

Slik gjer du: 
Rist nøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha mandlene over i en kraftig foodprosessor.

Nøttene blir først malt, deretter vil dei starte å slippe ut fett og bli annleis i konsistensen. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene heilt til du får eit flytande mandelsmør.

Ha oppi resten av ingrediensane og smak til om du vil ha den annleis. Hell mandelsmøret over i ei glasskrukke og oppbevar i romtemperatur.

TIPS! Du kan selfølgelig bruke andre typer nøtter! Kva med peanøttsmør, cashewnøttsmør eller nugatti

IMG_3120

Seige browniestrøfler, 10-15 stk
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g valgfri nøtter
1 ss, 15 g kakao
en klype salt
evt. 15 g valgfri tørrvare – ikkje nødvendig

Slik gjer du: 
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør til en jevn og klumpfri masse i ca. 2 minutter. Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. Rull gjerne i hakkede peanøtter, kokos, kakao eller lignende om du ønsker det.

Oppbevar trøflene helst i kjøleskap, men dei kan fint stå litt i romtemperatur også.

Tips! Du kan og prøve deg på snickerstrøfler eller karamelltrøfler. 

IMG_3099

Skivede, brente mandler
1 pakke skivede mandler, 250 g
3 ss sukrin gold
1,5 ss ekte smør eller (melkefri) margarin / cocosa
1 ts maldonsalt
Kanel og kardemomme

Slik gjer du: 
Forsteik mandlene på 180 grader i 5 minutter, til dei begynner å bli gylne. Ha over i en bolle.

Vend inn smelta smør, sukrin gold, maldonsalt og eit godt dryss kanel og kardemomme. Rør godt før du brer mandlene over steikebrettet med bakepapir.

Ettersteik i 5-8 minutter, til mandlene har fått en fin farge. Pass på, for det er fort at dei svir seg! Avkjøl på steikebrettet, når nøttene er heilt avkjølt er dei blirr crunchy. Hell over i eit oppbevaringsglass og la stå i romtemperatur.

TIPS! Du kan fint bruke heile mandler også.

IMG_3101

Brente valnøtter
300 g valnøtter
3 ss sukrin gold
1,5 ss ekte smør eller (melkefri) margarin / cocosa
1 ts maldonsalt
Kanel og kardemomme

Slik gjer du: 
Forsteik valnøttene på 180 grader i 5 minutter, til dei begynner å bli gylne. Ha over i en bolle.

Vend inn smelta smør, sukrin gold, maldonsalt og eit godt dryss kanel og kardemomme. Rør godt før du brer mandlene over steikebrettet med bakepapir.

Ettersteik i 5-8 minutter, til valnøttene har fått en fin farge. Pass på, for det er fort at dei svir seg! Avkjøl på steikebrettet, når nøttene er heilt avkjølt er dei blirr crunchy. Hell over i eit oppbevaringsglass og la stå i romtemperatur.

IMG_3148

Sprø kjeks med mandler, havregryn og sesamfrø
Nydelige til ost!
2 dl mandler
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
3 eggekvitter
1 ts salt
1 ts sukrin+
3 ts fiberhusk eller 4 ss hvete/speltmel

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Kjør mandler og havregryn i en foodprosessor eller blender til det er malt. Tilsett resten av ingrediensene, bruk litt vatn om nødvendig. La røra svelle 10 minutter.

Form kjeks med hendene eller kjevle deiga flat på langpanne med bakepapir. Tips: bruk bakepapir over den klissette deiga og kjevle over, så får du det tynt og fint.

Steik kjeksene på nederste rille i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli godt gylne. Lat opp døra på ovnen, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen minst 1 time, då sikrer du deg sprø kjeks.

Det er selfølgelig mange andre oppskrifter som kan fungere som spiselige julegaver i arkivet mitt. Det kan blant anna vere desse tre:

collagess

Frøknekkebrød // heimelaga musli // sukkerfri havrekjeks

Ellers er det diverse snacks og andre oppskrifter, det er berre å søke seg fram! Er det spørsmål angående oppskriftene, bytting av ingredienser eller lignande er det berre å bruke kommantarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂 

4 kommentarer

  1. Så mange flotte julegavetips! Blir nok noen gaver herfra i år også 😀 Tusen takk <3

    1. Så bra du likte innlegget 🙂 skulle berre mangle <3

  2. Hei!
    Kan man bruke vanlig sukrin til nøttene, eller vil du anbefale sukrin gold?

    1. Eg anbefaler ALDRI vanlig sukrin. Du vil få en isande ettersmak, i tillegg karamelliserer sukrin gold seg bedre. Men det går selfølgelig, men vær obs på at resultatet blir noko anneleis 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *