Sukkerfri mandelflarn

// inneholder annonselenker

Hei!

Vi fortsetter julebaksten og idag er det en gammel favoritt fra mi side som skal deles: mandelflarn! Superenkelt og veldig raskt å lage, i tillegg holder dei seg godt i kakeboksen.

Dette er altså ei litt sunnare alternativ uten sukker, så dei passer for dei som nemlig ønsker eit sukkerfritt resultat, følger lavkarbo prisipper eller har diabetes. I tillegg det ingen problem å lage glutenfritt resultat så lenge spiseskeia med valgfritt mel er glutenfritt.

IMG_3168

Mandelflarn, ca. 20 stk
100 g mandler
30 g sukrin gold
30 g sukrin+
90 g smør
2 ss fløte eller vikingmelk
1 ss valgfritt mel

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Finhakk mandlene, gjerne i en blender eller foodprosessor.
2. Bland deretter alle ingrediensene i en kjele, kok opp på svak varme til alt er smelta sammen. Ikkje la det stå lengre enn nødvendig, kun til smør og sukrin er oppløst.
3. Sett røra med ei teskei på bakepapir med god avstand då kakene flyter utover under steiking. Steik midt i ovnen til dei er gyllenbrune, +/- 5 minutt. Følg godt med!
4. La dei avkjøle seg på plata, då er dei lettare å få heile av. Oppbevar i kakeboks med bakepapir mellom.

IMG_3164

Desse blei virkelig en suksess og smaker minst like godt som ekte vare! En kombinasjon mellom sprø og seige –  prøv du også 🙂

IMG_3161

Ha en fin dag!

16 kommentarer

  1. Camilla

    Skal prøves 🙂 Ps blir du sponset? hadde vært greit om innlegg var merket i såfall.

    1. Innlegget er merka, det står øverst 😉

  2. Arna Sola

    Hei og takk for mange gode oppskrifterLurer litt på oppskriften du la ut i dag. I punkt 2 står det smør, og jeg lurer på hvor mye? Jeg er allergisk for nøtter og mandler. Kan jeg bytte mandler med solsikkekjerner? Ønsker deg en god jul og gleder meg til et nytt år med nye oppskrifter Hilsen Arna

    1. Hei!
      Takk som sa ifra, eg har rett og slett glømt å skrive smør på ingredienslista. Det er no ordna 🙂
      Du kan absolutt prøve med solsikkerkjerner, det går sikkert fint.

      God jul til deg også, håper eg kan inspirere deg vidare 🙂

  3. Heisann.
    Dersom jeg ønsker å lage havreflarn istedet, er det bare å bytte ut mandel med havre, eller er det en egen oppskrift på dette?

    1. Det går absolutt an å prøve! Er relativt sikker på at resultatet vil bli bra 🙂
      Eg har en oppskrift på havreflarn fra i fjor, men trur kanskje denne er bedre.

  4. Kan man bruke kokosolje eller melkefri margarin isteden for smør?

    1. Da trur eg at eg anbefaler melkefri margarin 🙂

  5. Hei!
    Hva kan man erstatte fløten med? Er det mulig å sløyfe den helt?

    1. Hei!
      Eg er usikker på korleis det vil påvirke resultatet, du må nesten berre gi det et forsøk 🙂

  6. Hei! Kan jeg bruke mandelmel i stedet for å hakke mandler selv?

    1. Det trur eg dessverre fungerer dårlig, det vil ikkje blir sprø/seige mandelflarn da. Du kan jo gi det eit forsøk, men vær obs på at resultatet vil bli noko heilt anna 🙂

  7. Cecilie

    Hva slags mel brukte du her? Kan havremel være godt?

    1. Havremel går nok fint 🙂

  8. Hei:) trur du eg kan tagiatesse eller kva det heiter? Erstatning for sukker eg har kjøpt på helsekost istadan for sukrin og sukrin gold?

    1. Hei! Ja, det kan du nok. Så lenge det tilsvarer samme mengden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *