Linda Stuhaug

Annonse

17. desember 2015

Sukkerfri mandelflarn

Sukkerfri mandelflarn
// inneholder annonselenker Hei!
Vi fortsetter julebaksten og idag er det en gammel favoritt fra mi side som skal deles: mandelflarn! Superenkelt og veldig raskt å lage, i tillegg holder dei seg godt i kakeboksen.
Dette er altså ei litt sunnare alternativ uten sukker, så dei passer for dei som nemlig ønsker eit sukkerfritt resultat, følger lavkarbo prisipper eller har diabetes. I tillegg det ingen problem å lage glutenfritt resultat så lenge spiseskeia med valgfritt mel er glutenfritt.
Mandelflarn, ca. 20 stk 100 g mandler 30 g sukrin gold 30 g sukrin+ 90 g smør 2 ss fløte eller vikingmelk 1 ss valgfritt mel
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Finhakk mandlene, gjerne i en blender eller foodprosessor. 2. Bland deretter alle ingrediensene i en kjele, kok opp på svak varme til alt er smelta sammen. Ikkje la det stå lengre enn nødvendig, kun til smør og sukrin er oppløst. 3. Sett røra med ei teskei på bakepapir med god avstand då kakene flyter utover under steiking. Steik midt i ovnen til dei er gyllenbrune, +/- 5 minutt. Følg godt med! 4. La dei avkjøle seg på plata, då er dei lettare å få heile av. Oppbevar i kakeboks med bakepapir mellom.
Desse blei virkelig en suksess og smaker minst like godt som ekte vare! En kombinasjon mellom sprø og seige – prøv du også 🙂
Ha en fin dag!

// inneholder annonselenker

Hei!

Vi fortsetter julebaksten og idag er det en gammel favoritt fra mi side som skal deles: mandelflarn! Superenkelt og veldig raskt å lage, i tillegg holder dei seg godt i kakeboksen.

Dette er altså ei litt sunnare alternativ uten sukker, så dei passer for dei som nemlig ønsker eit sukkerfritt resultat, følger lavkarbo prisipper eller har diabetes. I tillegg det ingen problem å lage glutenfritt resultat så lenge spiseskeia med valgfritt mel er glutenfritt.

Mandelflarn, ca. 20 stk
100 g mandler
30 g sukrin gold
30 g sukrin+
90 g smør
2 ss fløte eller vikingmelk
1 ss valgfritt mel

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Finhakk mandlene, gjerne i en blender eller foodprosessor.
2. Bland deretter alle ingrediensene i en kjele, kok opp på svak varme til alt er smelta sammen. Ikkje la det stå lengre enn nødvendig, kun til smør og sukrin er oppløst.
3. Sett røra med ei teskei på bakepapir med god avstand då kakene flyter utover under steiking. Steik midt i ovnen til dei er gyllenbrune, +/- 5 minutt. Følg godt med!
4. La dei avkjøle seg på plata, då er dei lettare å få heile av. Oppbevar i kakeboks med bakepapir mellom.

Desse blei virkelig en suksess og smaker minst like godt som ekte vare! En kombinasjon mellom sprø og seige – prøv du også 🙂

Ha en fin dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg