Browniestrøfler på 1-2-3

God siste søndag i advent alle sammen!

No nærmer jula seg med stormskritt. Endelig ferdig med julegaver og det meste av forberedelser, så no skal resten av ferien virkelig nytast 🙂

I innlegget mitt med «spiselige julegaver» tidligee denne veka stod blant anna desse browniestrøflene. Dei er SÅ gode og eg må berre dele dei med dere i eit eget innlegg også!

Seige, naturlig søte, fri for tilsatt sukker, gluten og melk, veldig næringsrike og det beste: det tar ikkje meir enn 5 minutter å lage dei:

IMG_3117

Seige browniestrøfler, 10-15 stk
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
40 g valgfri nøtter
1 ss, 15 g kakao
en klype salt
evt. 15 g valgfri tørrvare – ikkje nødvendig

Slik gjer du: 
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør til en jevn og klumpfri masse i ca. 2 minutter. Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. Rull gjerne i hakkede peanøtter, kokos, kakao eller lignende om du ønsker det.

Trøflene smaker nesten best rett fra frysaren eller kjøleskapet!

IMG_3120
O

ppbevar helst kaldt, frys eller kjøleskap, men dei kan fint stå litt i romtemperatur også. Desse må vere en perfekt spiselig julegave å gi vekk til den som elsker sjokolade 🙂

IMG_3122

Nyt 🙂

8 kommentarer

  1. Bruker du forskjellige nøtter eller bare samme slag? 🙂

    1. Eg bruker stort sett samme, oftest går det i mandler 🙂

  2. Catrine

    Tok meg den frihet å modifisere denne oppskriften litt. Brukte lakrispulver i steden for kakao. Rullet kulene i lakrispulver etterpå. Kjempegodt! Takk for mange flotte oppskrifter!

    1. Oi, de hørtes spennande ut! Kor får man tak i lakrispulver? 🙂

  3. Hei! Hva mener du med tørrvare? Hvetemel?

    1. Hvetemel, proteinpulver, havremel, havregryn, mandelmel… kan bruke det meste, men det er heilt valgfritt 🙂

  4. Lagde disse i dag. Smakte veldig godt og så er de sunn i tillegg. Helt topp! 🙂

    1. Så hyggelig å lese, Pia 😀 kjekt med tilbakemelding – takk for det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *