Sprø mandelkjeks med havre og sesamfrø


Det er allerede bittelillejulafta!

Håper dere alle er i rute og har mulighet for å også nyte desse førjulsdagane 🙂

Desse mandelkjeksene er sprø, nøytrale og passer derfor til både salt og søtt pålegg. Man kan også tilsette maldonsalt, urter eller andre smakstilsetninger for ekstra smak. Dei er like gode både med og uten pålegg, men ulike typer ost, både fast ost og kremost, er nydelig som pålegg.

IMG_3152

Sprø mandelkjeks med havre og sesamfrø 
2 dl mandler
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
3 eggekvitter
1 ts salt
1 ts sukrin+
3 ts fiberhusk eller 4 ss hvete/speltmel

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Kjør mandler og havregryn i en foodprosessor eller blender til det er malt. Tilsett resten av ingrediensene, bruk litt vatn om nødvendig. La røra svelle 10 minutter. Det skal bli som en klissette, tjukk graut.

Form kjeks med hendene eller kjevle deiga flat på langpanne med bakepapir. Bruk litt ekstra mel om nødvendig for å forme kjeksene. Tips: bruk bakepapir over den klissette deiga og kjevle over, så får du det tynt og fint.

Steik kjeksene på nederste rille i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli godt gylne. Lat opp døra på ovnen, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen minst 1 time, då sikrer du deg sprø kjeks.

IMG_3146

Kjeksene bør oppbevares i glasskrukke eller kakeboks, holder seg fint eit par måneder.

IMG_3148

Prøv til mellommåltid, på ostefatet, til frukost, lunsj eller kveldsmat. Nam!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. natalie

    kan man byttet ut sukrin+ med noe annet ?

    1. Dobbel mengde sukrin gold for eksempel 😉