Linda Stuhaug

Annonse

Sprø mandelkjeks med havre og sesamfrø

Sprø mandelkjeks med havre og sesamfrø
Det er allerede bittelillejulafta! Håper dere alle er i rute og har mulighet for å også nyte desse førjulsdagane 🙂
Desse mandelkjeksene er sprø, nøytrale og passer derfor til både salt og søtt pålegg. Man kan også tilsette maldonsalt, urter eller andre smakstilsetninger for ekstra smak. Dei er like gode både med og uten pålegg, men ulike typer ost, både fast ost og kremost, er nydelig som pålegg.
Sprø mandelkjeks med havre og sesamfrø 2 dl mandler 2 dl havregryn 2 dl sesamfrø 3 eggekvitter 1 ts salt 1 ts sukrin+ 3 ts fiberhusk eller 4 ss hvete/speltmel
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Kjør mandler og havregryn i en foodprosessor eller blender til det er malt. Tilsett resten av ingrediensene, bruk litt vatn om nødvendig. La røra svelle 10 minutter. Det skal bli som en klissette, tjukk graut.
Form kjeks med hendene eller kjevle deiga flat på langpanne med bakepapir. Bruk litt ekstra mel om nødvendig for å forme kjeksene. Tips: bruk bakepapir over den klissette deiga og kjevle over, så får du det tynt og fint.
Steik kjeksene på nederste rille i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli godt gylne. Lat opp døra på ovnen, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen minst 1 time, då sikrer du deg sprø kjeks.
Kjeksene bør oppbevares i glasskrukke eller kakeboks, holder seg fint eit par måneder.
Prøv til mellommåltid, på ostefatet, til frukost, lunsj eller kveldsmat. Nam!


Det er allerede bittelillejulafta!
Håper dere alle er i rute og har mulighet for å også nyte desse førjulsdagane 🙂

Desse mandelkjeksene er sprø, nøytrale og passer derfor til både salt og søtt pålegg. Man kan også tilsette maldonsalt, urter eller andre smakstilsetninger for ekstra smak. Dei er like gode både med og uten pålegg, men ulike typer ost, både fast ost og kremost, er nydelig som pålegg.

Sprø mandelkjeks med havre og sesamfrø
2 dl mandler
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
3 eggekvitter
1 ts salt
1 ts  sukrin+
3 ts fiberhusk eller 4 ss hvete/speltmel

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Kjør mandler og havregryn i en foodprosessor eller blender til det er malt. Tilsett resten av ingrediensene, bruk litt vatn om nødvendig. La røra svelle 10 minutter. Det skal bli som en klissette, tjukk graut.

Form kjeks med hendene eller kjevle deiga flat på langpanne med bakepapir. Bruk litt ekstra mel om nødvendig for å forme kjeksene. Tips: bruk bakepapir over den klissette deiga og kjevle over, så får du det tynt og fint.

Steik kjeksene på nederste rille i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli godt gylne. Lat opp døra på ovnen, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen minst 1 time, då sikrer du deg sprø kjeks.

Kjeksene bør oppbevares i glasskrukke eller kakeboks, holder seg fint eit par måneder.

Prøv til mellommåltid, på ostefatet, til frukost, lunsj eller kveldsmat. Nam!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg