Søtpotetsnack med guacamole

Hei og god tirsdag!

Søtpotetsnack med guacamole passer perfekt som sunn kveldssnack om man er fysen på noke litt salt og godt. Etter masse søtsaker i jula kan det kanskje vere godt med litt andre smaker?

Søtpotetskivene blir møre og litt sprø i kantane. Guacamole som dip gjer heile snacktallerken sunn, næringsrik og mettande. Godt og enkelt:

IMG_0843


Søtpotetsnack med guacamole, 1 porsjon
1 middels stor søtpotet
1/2 avokado
1 ss kesam, kan sløyfes
1 fedd pressa kvitløk
grovkverna chili og grillkrydder
salt og pepper

Skrell søtpoteta, del i tynne skiver. Fordel utover en langpanne med bakepapir. Krydre begge sidene med grovkverna chilli, grillkrydder, salt og pepper. Steik på 180 grader i 20-30 minutter, til søtpotetskivene er møre og sprø i kantane. Bruk gjerne varmluft dei siste minuttane.

I mellomtida lager du guacamolen. Mos sammen avokado med kesam, pressa kvitløk og smak til med salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili.

Søtpotetsnacken kan nytes både varm og kald.

IMG_0849

Tilfører du en god proteinkilde her, for eksempel kyllingfilêt eller skinke, så kan du få eit komplett måltid. Lunsj eller lett middag kanskje?

God romjul vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. lovelyliller.com sunne oppskrifter

    Chips og guacamole er aldri feil 😀

    1. Det er heilt sant 🙂

  2. OMG du har så gode tips:) eg ska prøva meg på ein «diett» på 1440 kcal- 1500 kcl til dagen, å gå ned noen kilo.. spiser vanligvis 2000 kcal så dette burde jeg klare:) du gjør dette mye enklere. jeg digger deg!

    1. Så hyggelig at eg er til inspirasjon, Mari! 1400-1500 kcal høres lite ut, pass på å ikkje gå for lavt så du ikkje mister alt overskudd og energi 🙂 Lykke til vidare!