Linda Stuhaug

Annonse

4. januar 2016

Gresk yoghurt med frukt, bær, honning og mandelsmør

Gresk yoghurt med frukt, bær, honning og mandelsmør
Hei og god mandag! Da er vi i gang med den første veka i 2016. Mandagens oppskrift / mattips blir en enkel skål med gresk yoghurt og topping. En gjenganger til frukost, lunsj eller kveldsmat for min del. Utrulig enkelt, sunt og godt!
Gresk yoghurt med frukt, bær, honning og mandelsmør:
Du trenger, 1 porsjon 200-300 g gresk yoghurt 1/2 banan friske blåbær og bringebær 1 ss akasiehonning 1 ss mandelsmør
Topp den greske yoghurten med oppskjært banan, bær, mandelsmør og til slutt honningen. Nyt!
Mandelsmør er oppskrift fra arkivet, eg har alltid eit glass nøttesmør av ulike varianter ståande i skapet. Det er så godt som topping på yoghurtblandinger, havregrøt, som pålegg eller i baking.
Mandelsmør, 1 glass 250 g mandler 1 ts maldonsalt 1 ts kanel 1 ts ekte vaniljepulver 1-2 ss søtning, for eksempel sukrin gold
1. Rist nøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha mandlene over i en kraftig foodprosessor.
2. Nøttene blir først malt, deretter vil dei starte å slippe ut fett og bli annleis i konsistensen. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene heilt til du får eit flytande mandelsmør.
3. Ha oppi resten av ingrediensane og smak til. Hell mandelsmøret over i ei glasskrukke og oppbevar i romtemperatur.
Ei slik skål er perfekt å starte dagen med! Eg varierer alltid med ulike typer yoghurter / cottage cheese, ulike frukter, lune eller friske bær, nøtter eller nøttesmør, honning, kanel, sukrin gold også vidare. En god kombinasjon mellom protein, karbohydrat og fett!

Hei og god mandag!
Da er vi i gang med den første veka i 2016. Mandagens oppskrift / mattips blir en enkel skål med gresk yoghurt og topping. En gjenganger til frukost, lunsj eller kveldsmat for min del. Utrulig enkelt, sunt og godt!

Gresk yoghurt med frukt, bær, honning og mandelsmør:

Du trenger, 1 porsjon
200-300 g gresk yoghurt
1/2 banan
friske blåbær og bringebær
1 ss akasiehonning
1 ss mandelsmør

Topp den greske yoghurten med oppskjært banan, bær, mandelsmør og til slutt honningen. Nyt!

Mandelsmør er oppskrift fra arkivet, eg har alltid eit glass nøttesmør av ulike varianter ståande i skapet. Det er så godt som topping på yoghurtblandinger, havregrøt, som pålegg eller i baking.

Mandelsmør, 1 glass
250 g mandler
1 ts maldonsalt
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljepulver
1-2 ss søtning, for eksempel sukrin gold

1. Rist nøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha mandlene over i en kraftig foodprosessor.

2. Nøttene blir først malt, deretter vil dei starte å slippe ut fett og bli annleis i konsistensen. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene heilt til du får eit flytande mandelsmør.

3. Ha oppi resten av ingrediensane og smak til. Hell mandelsmøret over i ei glasskrukke og oppbevar i romtemperatur.


Ei slik skål er perfekt å starte dagen med!
Eg varierer alltid med ulike typer yoghurter / cottage cheese, ulike frukter, lune eller friske bær, nøtter eller nøttesmør, honning, kanel, sukrin gold også vidare. En god kombinasjon mellom protein, karbohydrat og fett!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg