Torskepakke med pesto og søtpotetmos

I gang med det nye året er det ekstra fristande og godt med fargerik og lett mat. Mange tenker «kjedelig» eller «smaklaust» når det er snakk om torsk, men det trenger det absolutt ikkje å være! Torsk som ikkje har en veldig rik smak er en superenkel råvare å piffe opp med godt tilbehør, og passer til utrulig masse.

Torskepakke med pesto og søtpotetmos er en sunn og rask kvardagsmiddag som er klar på ca. 25 minutter:

IMG_2817

Torskepakke med søtpotetmos, 2 porsjoner
400-500 g torskefilêt
1 brokkoli
2 gulerøtter
1/2 paprika
2 ss grønn pesto
2 middles store søtpoteter
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skrell og del søtpotet i mindre biter. I mellomtida lager du til torskepakkene. Når søtpotetene er lett møre heller du vekk vatnet og moser søtpotetene med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2.  Kutt opp grønnsakene i passelige biter og ha det i en «skål» av aluminiumsfolie. Du kan selfølgelig bruke andre grønnsaker etter smak og behag. Legg over torskefilêten, bre over 1 ss pesto på kvar filêt og strø over litt salt og pepper. Dekk til med aluminiumsfolie.

3. Steik torskepakken på 180 grader i 15-20 minutter, eller til torsken er klar. Server straks!

* alternativt kan man droppe pesto om man ikkje har det / liker det. Da anbefaler eg litt krydder i form av for eksempel chili og kvitløk.

collage22

Både torsk og pesto, torsk og søtpotetmos er to kombinasjoner som er utrulig gode. Det er nesten alltid en av desse kombinasjonene eg spiser når det er torsk på middagsmenyen! Slått sammen blir det absolutt suksess.

IMG_2821

Eg anbefaler selfølgelig å lage heimelaga pesto. Det finner du oppskrift på blant anna her!

1713031-7-1434437364478


Torskepakken kan fint grilles på grillen om sommaren også 🙂 

IMG_2802

Velbekomme 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Hei, det så godt ut 🙂 Jeg pleier å prikke søtpotet med en gaffel, hive den i mikroen i ca 6-7 min avhengig av størrelsen. Så skrape ut innholdet og ta i en liten kjele med bittelitt vann, kremfløte, salt & pepper og en dasj hvitløkssmør. Bruker hackit til å mose det rett i kjelen. Kjempegodt og veldig raskt.

  1. Hei 🙂 Eg bruker ofte denne metoden sjølv! Men eg deler søtpoteta i 4 biter og mikrobaker den, så går det bittelitt raskere. Enkelt å mose sammen og bruke til middagen eller i bakst 🙂 Men takk for tipset uansett!

 2. Ragnhild Falkum Lutnæs

  Falt i smak både hos store og små her i huset! Kjempe godt! Vi synes bare grønnsakene var litt harde, og jeg hadde de i ovnen i ca 30 min. Er det meningen å koke de litt først?
  Takk for oppskrift iallefall – den kommer vi til å bruke igjen!

  1. Så kjekt å lese at det falt i smak hos dere!
   Det er ikkje meininga å koke grønnsakene først. Du kan selfølgelig gjere det om det er ønskelig, eller kutte enda mindre biter. Personlig liker eg grønnsakene med skikkelig tyggemotstand 🙂

 3. Denne var så god! Takk for mange gode oppskrifter 🙂

  1. Det er en glede å dele 🙂

 4. Linken på pestoen virker desverre ikke (i hvertfall ikke for meg) ?

  1. Takk som sa ifra! No skal den vere i orden 🙂