Kiwi på pinne med mørk sjokolade

Hei hopp i torsdagen!
Ute etter eit raskt og relativt sunt snacktips til kveldskosen, så har eg forslaget til deg: kiwi på pinne med mørk sjokolade.  Desse kan man enten spise som kiwi med stivna sjokolade, eller visst du har tålmodighet er det også godt med halvfrosne eller heilt frosne «ispinner» av kiwi med sjokolade. Smak og behag! Superenkelt og veldig godt:

IMG_2973

Du trenger, 6-8 stk
2 kiwi
50 g mørk sjokolade, minst 70% kakao

Slik gjer du: 
Del kiwi i ca. 1 cm tjukke skiver, unngå kantane. Stikk en ispinne inn i skiven og sett i frysaren ca. 30 minutter. Smelt sjokolade i en bolle over kokande vannbad og dypp kiwi-skivene nedi. Sett tilbake i frysaren til sjokoladen er stivna.

Pinneisen kan fint oppbevares i frys. Jo lengre den står, jo meir «is» blir den.

IMG_2982

Det trenger jo ikkje vere avansert eller kreve mange ingredienser for å lage sunnere kvardagskos!

IMG_2978


IMG_2969

God torsdag vidare alle sammen 🙂 Snart årets første helg!

6 kommentarer

    1. Kjempegodt 🙂

  1. Spiser du skallet da? :-O

    1. Ja. Det går fint å spise skallet på kiwi 😉

  2. Hei! Hvor mange kalorier tilsier en sånn pinne med kiwi/sjokolade? 🙂

    1. Eg rekner ikkje på kalorier i oppskriftene mine 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *