Burger med søtpotet»brød»

Årets første fredag!

Det er helg og burgertid – kva med denne geniale burgertallerken til middag iløpet av helga? Her har eg brukte møre og bakte søtpotetskiver som «brød» – etter mi meining masse bedre enn tradisjonelt hamburgerbrød. Eg er så glad i søtpotet og bruker det som fast tilbehør til middager fleire ganger i veka.

Ekstra sunt og næringsrikt, relativt raskt å lage, krever ikkje for mange ingredienser og er naturlig glutenfritt og melkefritt:

IMG_3314

Burger med søtpotet»brød», 2 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/4 chili, finhakka
salt og pepper
1 stor søtpotet
salat, tomat og paprika, eller andre grønnsaker

Slik gjer du:
1. Start med søtpotet»brødet». Vask og skrubb søtpotea, del 8 skiver på ca. 1 cm tjukkelse. Steik midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter, eller til skivene er møre. Bruk gjerne litt krydder om det er ønskelig. Chili og paprikakrydder er godt! 

2. I mellomtida lager du burgerene. Miks sammen karbonadedeig med egg, kvitløk, chili, eit dryss salt og pepper. Form til fire burgere og steik på middels varme ca. 2-3 minutt på kvar side, til burgerene er gjennomstekt.

3. Deretter er det berre å stable i høgda! Søtpotetskiver i topp og bunn, med burger og diverse grønnsaker mellom lagene. Bruk gjerne ost, dressing, kesam, guacamole eller ketshup eller lignande om du ønsker det.

IMG_3303

Her er det mange muligheter for variasjon når det gjelder tilbehør, så det er berre å eksprimentere og finne fram til din søtpotet-burger-favoritt! 

IMG_3319

Rester er også supert, eg hadde sein lunsj/ tidlig middag av restene dagen etterpå. Burgerene kan også fryses.

IMG_3316

Ønsker du smaken av søtpotet i en anna vri kan eg anbefale en av mine tidligere søtpotet-oppskrifter som også passer som hamburgerbrød / til å fylle opp:

collagess


Søtpotet scones HER / søtpotet polarbrød HER / søtpotetlomper HER.

GOD HELG ALLE SAMMEN 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *