Hummus

Vi er i gang med årets andre veke, og eg starter med å dele oppskrift på en krema og smakfull hummus!

Her har eg servert hummus som dip til snackgulerøtter og sukkererter. Bruk gjerne andre grønnsaker som paprika, agurk eller kålrot i tillegg. Perfekt som kveldssnacks medan du ser favorittprogrammet ditt 🙂  Ellers er hummus også godt i salat, som tilbehør til middag, som fyll i lomper/lefser eller med falafler.

IMG_3361

Hummus, 1 skål 
1 boks kikerter (250 g avrent)
1 ss tahini*
1-2 fedd kvitløk
saft fra 1/3 sitron
½ ts spisskumin
½ ts salt
vatn

Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser til å få en jevn mos. Juster med vatn til en passelig fyldig og krema konsistens. Server straks til oppkuttede grønnsaker eller alternativene ovenfor. Hummusen kan fint stå eit par dager i kjøleskapet, så lag gjerne dobbel porsjon!

IMG_3362

Tahini er en slags masse som består av malte sesamfrø. Den har konsistens som peanøttsmør og kan sammenlignes på mange måter. Personlig liker eg ikkje tahini aleine, men som ingrediens og smakstilsetter i blant anna hummus er det knallgodt! Tahini fås kjøpt på blant anna helsekostbutikker, innvandrerbutikker eller iherb.

Hummusen kan lages uten tahini, men det gir det lille ekstra. Bruk gjerne en slump olje istedenfor om du ikkje har tahini.

IMG_3367

Lages på 1-2-3 og er både billig, næringsrikt, smakfullt, enkelt og godt. 
Prøv du også da vell! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Ingvild K

  Lagde litt for mye, sĂ„ lurer pĂ„ om du vet hvor lenge denne stĂ„r seg i kjĂžleskapet? 🙂

  1. Eg har ikkje latt min stĂ„ lengre enn 3 dager, men det gjekk vertfall heilt fint 🙂

 2. Jeg har ikke tahini, men blir hele sesamfrĂž noe av det samme?

  1. Du kan laga tahihi ved Ă„ male sesamfrĂž 🙂 Blir ikkje heilt det samme Ă„ tilsette sesamfrĂž, men det er nok godt det ogsĂ„!

 3. Å, denne skal jeg prĂžve meg pĂ„! Jeg er veldig glad i falafel, og har ofte tenkt at det hadde vĂŠrt gĂžy Ă„ prĂžve med hummus til, men jeg har aldri kommet sĂ„ langt at jeg har laget det. Helt tullete nĂ„r det er sĂ„ enkelt, ogsĂ„ hĂžrtes det veldig godt ut i salat ogsĂ„!

  1. Å lage hummus tar jo ikkje meir enn eit par minutter, sĂ„ ingen grunn for Ă„ ikkje prĂžve seg 🙂 det er utrulig godt i kombinasjon med falafler, sĂ„ det anbefales! Lykke til, hĂ„per du liker det Maria 🙂