Linda Stuhaug

Annonse

13. januar 2016

Verdens beste krema kyllingwok

Verdens beste krema kyllingwok
Wok er ikkje berre en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, men det er også enorme muligheter for variasjon, det er en super måte å bruke opp grønnsaker på og ikkje minst en lur måte å spise masse grønnsaker på. Det er i bunn og grunn ingen fasit på kva man kan tilsette i en wok! Har eg masse ulike grønnsaker som burde brukes, blir det som regel wok til middag.
Eg har laga mange varianter opp gjennom årene, men eg har en favorittwok som eg stadig går tilbake til. Det er i min munn verdens beste krema kyllingwok!
Beklager litt dårlige bilder, dagslyset var på vei til å forsvinne. Men oppskrifta vil eg dele uansett:
Du trenger, 2 porsjoner 2 store kyllingfilêter 1 brokkoli 2 gulerøtter 1 rød paprika 6 mellomstore sjampinjong 200-300 ml kokosmelk 0,3- 0, 5 dl soyasaus
Slik gjer du: 1. Steik kyllingen i mindre biter. Sett til side. 2. Fres grønnsakene i den rekkefølgen etter kva som trengt lengst tid. Gulrøtter etterfulgt av brokkoli, paprika og sopp til slutt. Ha kyllingen oppi grønnsakene. 3. Tilsett kokosmelk og soyasaus, la det småputre til det blir en fyldig, krema wok. Smak til med soyasaus og eventuelt andre krydder, som salt, pepper, chili eller kvitløk. 4. Server straks, gjerne med ris/quinoa/byggris eller lignande om det er ønskelig. Eit must for meg er en neve cashewnøtter over woken, det anbefales virkelig!
Proteinrikt, masse sunt fett, mektig, næringsrikt og en haug av grønnsaker som kroppen jubler av!
Selfølgelig kan du bruke dei grønnsakene du har tilgjengelig. Eit must i denne woken er sopp, da det er utrulig godt når det kremer seg sammen med resten. Brokkoli finner også alltid sted i woken min, det er den beste wok-grønnsaken etter mi meining!
Naturlig fri for melk, og bruker du glutenfri soyasaus er den også fri for gluten.
Middag som kan vere klar på 10-15 minutter. Velbekomme!

Wok er ikkje berre en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, men det er også enorme muligheter for variasjon, det er en super måte å bruke opp grønnsaker på og ikkje minst en lur måte å spise masse grønnsaker på. Det er i bunn og grunn ingen fasit på kva man kan tilsette i en wok! Har eg masse ulike grønnsaker som burde brukes, blir det som regel wok til middag.

Eg har laga mange varianter opp gjennom årene, men eg har en favorittwok som eg stadig går tilbake til. Det er i min munn verdens beste krema kyllingwok!

Beklager litt dårlige bilder, dagslyset var på vei til å forsvinne. Men oppskrifta vil eg dele uansett:


Du trenger, 2 porsjoner
2 store kyllingfilêter
1 brokkoli
2 gulerøtter
1 rød paprika
6 mellomstore sjampinjong
200-300 ml kokosmelk
0,3- 0, 5 dl soyasaus

Slik gjer du:
1. Steik kyllingen i mindre biter. Sett til side.
2. Fres grønnsakene i den rekkefølgen etter kva som trengt lengst tid. Gulrøtter etterfulgt av brokkoli, paprika og sopp til slutt. Ha kyllingen oppi grønnsakene.
3. Tilsett kokosmelk og soyasaus, la det småputre til det blir en fyldig, krema wok. Smak til med soyasaus og eventuelt andre krydder, som salt, pepper, chili eller kvitløk.
4. Server straks, gjerne med ris/quinoa/byggris eller lignande om det er ønskelig. Eit must for meg er en neve cashewnøtter over woken, det anbefales virkelig!


Proteinrikt, masse sunt fett, mektig, næringsrikt og en haug av grønnsaker som kroppen jubler av!

Selfølgelig kan du bruke dei grønnsakene du har tilgjengelig. Eit must i denne woken er sopp, da det er utrulig godt når det kremer seg sammen med resten. Brokkoli finner også alltid sted i woken min, det er den beste wok-grønnsaken etter mi meining!


Naturlig fri for melk, og bruker du glutenfri soyasaus er den også fri for gluten.

Middag som kan vere klar på 10-15 minutter. Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg