Sjokolademousse med vaniljesaus

Sukkerfri, proteinrik og luftig sjokolademousse servert med bær og med vaniljesaus? Ja takk! 

Dere som har fulgt meg lenge kjenner nok igjen denne oppskrifta. En av dei aller første oppskriftene eg posta når eg starta bloggen for snart 3 år sida! Dette er virkelig kvardagsdessert på sitt beste, for denne kan virkelig nytes uansett kva dag det er. For en porsjon sjokolademousse inneholder kun 70 kalorier!

Kan lages i ekstra luksus-versjon med sjokoladebiter også. Vaniljesausen setter virkelig prikken over i-en, men det er ikkje eit must! Silkemjuk konsistens og nydelig på smak: 

IMG_1679

// annonselenker

Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner 
200 g gresk yoghurt / mager kesam
30 g original kakao
50 g sukrinmelis
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
en god klype salt
3-4 ss kokande vatn
valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk. For eksempel denne. 

Slik gjer du:
1. Bland samme gresk yoghurt / mager kesam, original kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.

3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.

4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn grovt hakkede sjokoladebiter. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter minimum 4 timer i kjøleskap.

TIPS: enten om du ønsker smak av kokos eller må ha det melkefritt – bruk kokosmelk (ikkje light)! Oppskrift på det ligger også i arkivet.

IMG_1695

Vaniljesaus
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin+ *
2 vaniljestenger
20 g maisenna for vaniljesaus

1. Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak.

2. Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen for å røre ut maisennablandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

3. Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør heile tida, når den når kokepunktet tjukner den og da trekker du straks panna til side. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

TIPS: eldorado har en sukkerfri vaniljesaus på pakke som man kun koker opp med melk, det er også eit alternativ om man synes varianten ovenfor er litt avansert.

IMG_1682

Servert med litt friske bringebær så er det komplett! Banan, kiwi og jordbær er også godt som tilbehør, eventuelt litt salte peanøtter eller cashewnøtter.


IMG_1692

Nyt en porsjon eller tre 🙂 


PS! Følg gjerne bloggen min på facebook HER! 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

  1. Åååå dette så fantastisk ut! Må helt klart lages snart:)

    1. Virkelig godt – perfekt i kvardagen når sjokoladesuget melder seg 😉

  2. Å, denne så fantastisk god ut! Den blir nok min neste hverdagsdessert 🙂

    1. Så bra! Håper det smaker 🙂

  3. Det ser kjempegodt ut 🙂 Kanskje lage dette med eldorado sin vaniljekrem… så kan jeg også fylle på med sukkerfri is ! :DD

    Bare lurer på noe angående vaniljefudgene dine (tenkte å lage dem til helga

    1. Det høres godt ut! Eldorado sin vaniljesaus/vaniljekrem er faktisk overraskande god på smak. Ingenting slår heimelaga, men absolutt eit greit alternativ 🙂

  4. Tror halve kommentaren min ble sletta 😛 Lurte på om du bruker vikingmelk i vaniljefudgen din på grunn av smak/konsistens eller bare fordicdet inneholder mindre fett?

    Gleder meg til å lage dem, de ser kjempe gode ut 🙂 Ønsker deg en fin dag videre ^^

    1. Hei!
      Av begge grunner. Synes faktisk vikingmelk gir en bedre smak og konsistens enn fløte, men det er nok smak og behag 🙂 Så er det magrere, og det er jo gjerne det mange ønsker. Lykke til, håper dei faller i smak hos deg! God helg 🙂

  5. Nam! Ser veldig godt ut :-)Håper du vil ta en titt på noen av debattinnleggene mine på bloggen, jeg skriver om erfaringene mine etter fem år som modell, om kroppspress, og kvinner generelt.
    http://www.vildegot.blogg.no

    1. Tusen takk for det!
      Eg skal ta en titt på bloggen din 😉

  6. Christina

    Denne var bare rågod! Og så lett å lage! Takk for oppskrift 🙂

    1. Så hyggelig å lese, Christina! Veldig kjekt med tilbakemelding 🙂

  7. Kan jeg bruke sukrin+, istedenfor gold? 🙂

    1. Ja, men hugs å halvere mengden 🙂

  8. Cecilie

    Dette blir nok dessert i morgen. 😀
    Så fantastisk godt ut

    1. Så kjekt å lese! Håper det faller i smak 🙂

  9. Har laga ferdi moussen til imårga no, gledings!

    1. Håååper den faller i smak hos deg også, Regine 😀

  10. Kva kan eg bruke istedenfor sukrin+? Måtte kaste alt eg hadde i skuffa mi påmgrunn av møll/larver som har fulgt noko eg kjøpte.

    1. Du kan fint bruke sukrinmelis eller sukrin gold i vaniljesausen. Kanskje en blanding? 🙂

      1. Sandra

        Kor mykje skal eg bruke i såfall? Det dobbelte? 🙂

      2. Det stemmer, sida sukrin+ er dobbelt så søtt 🙂

  11. Jeg er litt skeptisk til sukrin, og lurer på om jeg kan bruke kokossukker i stedet. Har du testet det?

    1. Hei! Nei, det har eg ikkje. Litt redd den ikkje vil løyse seg opp i denne blandinga, men du kan jo prøve 🙂

      1. Takk for tilbakemeldingen 🙂 Ser i oppskriftene dine at du stort sett bruker Sukrin, og ikke kokossukker. Kan jeg spørre om hva grunnen til det er? Du har forøvrig mange inspirerende, fristende oppskrifter jeg vil prøve 🙂

      2. Oppfølging til kommentaren du sendte etterpå:
        Det er naturligvis smak og behag, kokossukker kan nok i mange oppskrifter brukes istedenfor sukrinvariantene, men kanskje ikkje der det ikkje er oppvarming 🙂

      3. Du skal få slippe å svare – fant denne linken http://www.lindastuhaug.no/2014/06/19/funksjonell-mat-guide-ulike-sotninger/

        Den var super, tusen takk. Trodde Sukrin var unaturlig og kjemisk, men skjønner jeg bør teste 🙂

      4. Det er mange som misforstår sukrin og forbinder det med kunstig og kjemisk, men det er det ikkje 🙂 Min favoritt er sukrin+, og absolutt den eg anbefaler om du skal teste det ut. Håper du blir positivt overraska 🙂

  12. Er det egen maizena for vanilje saus?

    1. Nei. Det er vanlig maizenna/maisenna du kjøper på gul boks i butikken.

  13. Cecilie

    Hadde gledet meg veldig til denne igår, men ble dessverre ingen suksess! Etter fire timer i kjøleskapet var det en flytende masse full av ekle klumper og som absolutt ikke var luftig (som det ser ut som din på bilde er) eller god på smak!

    Lurer på hva som kan ha forårsaket dette. Nr 1: jeg brukte sukrin istedenfor sukrinmelis, kan det ha noe å si?
    Nr 2: jeg fikk en smule med gult oppi eggehvitene, så selv etter 15 minutters pisking var det absolutt ingen skumete masse som jeg kunne snu bollen på hode i. Skjønner heller ikke hvorfor resultatet hadde fult av klumper i seg, da jeg mikset blandingen lett sammen med håndmikser. Det var ekkelt! Tar gjerne i mot tips til å lykkes neste gang og svar på om nr 1 og nr 2 nevnt over kan være årsak til feilen. Dersom du ønsker send meg gjerne en mail med svar, så får jeg det med meg! ceciliec1996@hotmail.com

    1. Hei!
      Så synd at sjokolademoussen ikkje falt i smak. Det høres ut som heilt oppskrifta blei feil fra starten:

      1) du kan IKKJE bruke sukrin i slike oppskrifter. Den løyser seg ikkje opp. Lurt å spørre før man tar sjangesen på å bytte, for det fungerer ikkje når oppskrifta ikkje skal varmes.

      2) Eggekvitene SKAL bli stive. Fett hindrer dette, så har du fått en liiiten dråpe eggeplomme i, så blir det dessverre ikkje stivt. Så her skulle du rett og slett berre tatt nye eggekviter. Du må og passe på at bakebollen er heilt rein.

      Så – følg oppskrifta nøyere neste gang, så skal du sjå at resultatet blir heilt noko anna 🙂 Pass og på at gelatinen er heilt smelta og klumpfri. Lykke til 🙂

  14. Har lest flere steder at du ikke regner ut kalorier når folk har spurt deg hvor mye kalorier det er. Du har avfeid det totalt. Kan jeg spørre hvorfor du har regner det ut her ?

    1. Eg har sagt klart og tydelig at en gang innimellom så rekner eg det ut, enten for morroskyld eller fordi det er tidligere oppskrifter der eg har rekna det ut. Det kan komme innimellom, men det betyr ikkje at eg har noko fokus på det 😉

  15. Hei! Vi spiser ikke svineprodukter her i hus, så jeg lurer på om det finnes et godt alternativ til gelatinplater? Vet at det skal finnes noe av okse tror jeg, eller noe form for pulver, noen nevnte iherb en gang. Har du noen som helst ide? 🙂 eventuelt hvor mye man da må bruke istedenfor 2 plater? Du har så masse gode oppskrifter

    1. Hei!
      Det einaste eg veit er at nokon av lesarane mine bruker Agar, men at det kan gi en litt rar smak og konsistens på ferdig resultat. Eg har ikkje prøvd det sjølv dessverre, og veit ikkje korleis det fungerer eller kva forholda er, men det står kanskje på pakken? 🙂 Agar får du vertfall kjøpt på iherb ser eg. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver 🙂 Ellers kan eg alltid anbefale Mari Hult bak Vegetarbloggen.no som er veganer og alltid har gode tips og råd for å få veganske alternativer!! 🙂

  16. Hei:) Lurer på om det går Ann å bruke en større mengde sukrin gold istedenfor sukrinmelis? 🙂

    1. Hei 🙂 Grunnen til at eg bruker sukrinmelis her er fordi den løyser seg opp i den kalde blandinga, det gjer ikkje sukrin gold på samme måten :/

      1. Marita

        Okei,Takk for svar☺️

  17. Går det bra å bruke Kesam original? 🙂

    1. Ja sjølvsagt 🙂

  18. Hei. Akkurat prøvd meg på denne, men var usikker på hva slags original kakao det var snakk om her, men jeg valgte å gå for regia lavkalori sjokoladedrikk, framfor regia originalkakao siden den hadde færre kalorier. Håper det fungerer like bra! Veldig spent, så nå må jeg bare vente 4 timer før smakstest 🙂

    1. Hei! Oroginal kakao er original kakao uten tilsatt noko ekstra (100% kakao). Det er dette eg bruker i oppskriftene mine. Det du har brukt er ein blandingskakao med søtning som til å drikke kakao, på samme måte som rett i koppen (berre i lakalori versjon). Håper likevell den smakte…? 🙂 Vil tur den fekk litt lite sjokoladesmak kanskje?

      1. Er det da Regia Original Kakao du bruker? Kanskje prøve med det neste gang 🙂
        Den var god, men ble litt lite sjokoladesmak ja.. x)

        Et par spørsmål til. Du skriver at en porsjon inneholder 70 kcal, men regner du én porsjon som 100 g ferdig mousse?
        Og gjelder én porsjon som 100 g i alle dine andre oppskrifter der du og har gått inn på kalorimengder?

        Har lest innlegget ditt «det evige kalorispørsmålet» og har full forståelse for hvorfor du i dag har et helt annet syn på det, men jeg lurer på om du kan fortelle meg hvordan jeg regner ut kalorier i oppskrifter selv, fordi det er noe jeg ønsker å kunne. Har gjort det noen ganger tidligere, men nå har jeg glemt hvordan..
        Du kan gjerne sende meg mail om det hvis det er bedre 🙂

      2. Ja, Regia for eksempel. Finnes jo ulike merker, men det er ofte Regia eg kjøper ja 🙂

        Nei, en porsjon er en porsjon, som i at eg skriver at denne oppskrifta gir 4 porsjoner. Det er svært få oppskrifter på bloggen min du finner kalorimengde på, men det gjelder som det står i oppskrifta: per porsjon/per stk osv 🙂

        Når det kjem til å rekne ut kalorier sjølv, så må du finne ut kaloriane i mengde ingredienser du bruker, legge sammen og deretter dele ut fra kva du vil vite (pr. 100 g, pr stk, pr porsjon, heile oppskrifta osv) 🙂