Linda Stuhaug

Annonse

14. januar 2016

Sjokolademousse med vaniljesaus

Sjokolademousse med vaniljesaus
Sukkerfri, proteinrik og luftig sjokolademousse servert med bær og med vaniljesaus? Ja takk!
Dere som har fulgt meg lenge kjenner nok igjen denne oppskrifta. En av dei aller første oppskriftene eg posta når eg starta bloggen for snart 3 år sida! Dette er virkelig kvardagsdessert på sitt beste, for denne kan virkelig nytes uansett kva dag det er. For en porsjon sjokolademousse inneholder kun 70 kalorier!
Kan lages i ekstra luksus-versjon med sjokoladebiter også. Vaniljesausen setter virkelig prikken over i-en, men det er ikkje eit must! Silkemjuk konsistens og nydelig på smak:
// annonselenker
Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner 200 g gresk yoghurt / mager kesam 30 g original kakao 50 g sukrinmelis 20 g sukrin gold 2 gelatinplater 2 eggekvitter en god klype salt 3-4 ss kokande vatn valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk. For eksempel denne.
Slik gjer du: 1. Bland samme gresk yoghurt / mager kesam, original kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.
3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.
4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn grovt hakkede sjokoladebiter. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter minimum 4 timer i kjøleskap.
TIPS: enten om du ønsker smak av kokos eller må ha det melkefritt – bruk kokosmelk (ikkje light)! Oppskrift på det ligger også i arkivet.
Vaniljesaus 5 dl valgfri melk 3 eggeplommer 40 g sukrin+ * 2 vaniljestenger 20 g maisenna for vaniljesaus
1. Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak.
2. Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen for å røre ut maisennablandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
3. Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør heile tida, når den når kokepunktet tjukner den og da trekker du straks panna til side. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
TIPS: eldorado har en sukkerfri vaniljesaus på pakke som man kun koker opp med melk, det er også eit alternativ om man synes varianten ovenfor er litt avansert.
Servert med litt friske bringebær så er det komplett! Banan, kiwi og jordbær er også godt som tilbehør, eventuelt litt salte peanøtter eller cashewnøtter.
Nyt en porsjon eller tre 🙂
PS! Følg gjerne bloggen min på facebook HER! 🙂

Sukkerfri, proteinrik og luftig sjokolademousse servert med bær og med vaniljesaus? Ja takk!

Dere som har fulgt meg lenge kjenner nok igjen denne oppskrifta. En av dei aller første oppskriftene eg posta når eg starta bloggen for snart 3 år sida! Dette er virkelig kvardagsdessert på sitt beste, for denne kan virkelig nytes uansett kva dag det er. For en porsjon sjokolademousse inneholder kun 70 kalorier!

Kan lages i ekstra luksus-versjon med sjokoladebiter også. Vaniljesausen setter virkelig prikken over i-en, men det er ikkje eit must! Silkemjuk konsistens og nydelig på smak:


// annonselenker

Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner
200 g gresk yoghurt / mager kesam
30 g original kakao
50 g sukrinmelis
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
en god klype salt
3-4 ss kokande vatn
valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk. For eksempel denne.

Slik gjer du:
1. Bland samme gresk yoghurt / mager kesam, original kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.

3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.

4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn grovt hakkede sjokoladebiter. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter minimum 4 timer i kjøleskap.

TIPS: enten om du ønsker smak av kokos eller må ha det melkefritt – bruk kokosmelk (ikkje light)! Oppskrift på det ligger også i arkivet.

Vaniljesaus
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin+ *
2 vaniljestenger
20 g maisenna for vaniljesaus

1. Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak.

2. Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen for å røre ut maisennablandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

3. Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør heile tida, når den når kokepunktet tjukner den og da trekker du straks panna til side. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

TIPS: eldorado har en sukkerfri vaniljesaus på pakke som man kun koker opp med melk, det er også eit alternativ om man synes varianten ovenfor er litt avansert.

Servert med litt friske bringebær så er det komplett! Banan, kiwi og jordbær er også godt som tilbehør, eventuelt litt salte peanøtter eller cashewnøtter.


Nyt en porsjon eller tre 🙂


PS! Følg gjerne bloggen min på facebook HER! 🙂

Annonse

10 Kommentarer

L

Lynn Helen

21. august 2020

Hei. Akkurat prøvd meg på denne, men var usikker på hva slags original kakao det var snakk om her, men jeg valgte å gå for regia lavkalori sjokoladedrikk, framfor regia originalkakao siden den hadde færre kalorier. Håper det fungerer like bra! Veldig spent, så nå må jeg bare vente 4 timer før smakstest 🙂

Linda Stuhaug

22. august 2020

Hei! Oroginal kakao er original kakao uten tilsatt noko ekstra (100% kakao). Det er dette eg bruker i oppskriftene mine. Det du har brukt er ein blandingskakao med søtning som til å drikke kakao, på samme måte som rett i koppen (berre i lakalori versjon). Håper likevell den smakte…? 🙂 Vil tur den fekk litt lite sjokoladesmak kanskje?

L

Lynn Helen

30. august 2020

Er det da Regia Original Kakao du bruker? Kanskje prøve med det neste gang 🙂 Den var god, men ble litt lite sjokoladesmak ja.. x) Et par spørsmål til. Du skriver at en porsjon inneholder 70 kcal, men regner du én porsjon som 100 g ferdig mousse? Og gjelder én porsjon som 100 g i alle dine andre oppskrifter der du og har gått inn på kalorimengder? Har lest innlegget ditt «det evige kalorispørsmålet» og har full forståelse for hvorfor du i dag har et helt annet syn på det, men jeg lurer på om du kan fortelle meg hvordan jeg regner ut kalorier i oppskrifter selv, fordi det er noe jeg ønsker å kunne. Har gjort det noen ganger tidligere, men nå har jeg glemt hvordan.. Du kan gjerne sende meg mail om det hvis det er bedre 🙂

Linda Stuhaug

30. august 2020

Ja, Regia for eksempel. Finnes jo ulike merker, men det er ofte Regia eg kjøper ja 🙂 Nei, en porsjon er en porsjon, som i at eg skriver at denne oppskrifta gir 4 porsjoner. Det er svært få oppskrifter på bloggen min du finner kalorimengde på, men det gjelder som det står i oppskrifta: per porsjon/per stk osv 🙂 Når det kjem til å rekne ut kalorier sjølv, så må du finne ut kaloriane i mengde ingredienser du bruker, legge sammen og deretter dele ut fra kva du vil vite (pr. 100 g, pr stk, pr porsjon, heile oppskrifta osv) 🙂

M

Marita

1. oktober 2018

Hei:) Lurer på om det går Ann å bruke en større mengde sukrin gold istedenfor sukrinmelis? 🙂

Linda Stuhaug

1. oktober 2018

Hei 🙂 Grunnen til at eg bruker sukrinmelis her er fordi den løyser seg opp i den kalde blandinga, det gjer ikkje sukrin gold på samme måten :/

M

Marita

1. oktober 2018

Okei,Takk for svar☺️

Linda Stuhaug

3. oktober 2018

🙂

E

Eveline

21. februar 2020

Går det bra å bruke Kesam original? 🙂

Linda Stuhaug

22. februar 2020

Ja sjølvsagt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg