Hjortekarbonader med krema kantarell

Hei og god fredag!

Idag vil eg dele en fantastisk god og gjerne litt typisk søndagsmiddag med dere som passer for heile familien. Har du hjortekjøttdeig (eller anna viltkjøtt) + eventuelt kantareller i frysen kan denne middagen trygt anbefales! Bytter du hjortekarbonadene med hjortebiff kan middagen passe perfekt en lørdagskveld.

Det ser kanskje avanasert ut, men det er veldig enkelt og middagen lages på 30-40 minutter. Potetene står i ovnen medan du lager til resten 🙂

Hjortekarbonader med krema kantarell, ovnsbakte potetbåter + gulerøtter og tyttebærsyltetøy: 


IMG_2457

Hjortekarbonader, 4 porsjoner
1 kg hjortekjøttdeig
2 egg
1 ss potetmel
1 ts salt
2 ts pepper
1 ts muskat
3 fedd kvitløk, finhakka
1 løk, hakka
litt smør

Ovnsbakte potetbåter og gulerøtter
6-8 store potter
6-8 gulerøtter
en slump olje
salt, pepper, chili, kvitløk

Krema kantarell
300-400 g kantareller, evt. sjampinjong
200 g fryste erter, kan sløyfes
1 finhakka løk
500 g creme fraiche
0,5 dl soyasaus
litt smør

IMG_2463

Slik gjer du:
1. Start med potetene og gulerøttene Del i båter og staver, ha over en slump olje og krydre med gode krydder. Inn i ovnen på 200 grader ca. 30 minutter, eller til potetene er møre.

2. Miks ingrediensene til hjortekarbonadene. Det er lurt å steike ei lita prøvekake for å finne ut som smak og konsistens er god. Form deretter til karbonader og steik i litt smør, 3-5 minutter på kvar side til dei er gylne og gjennomstekt.

3. Rens og del kantarellen i to, eller behold dei heile om dei er små. Steik gylne i litt smør  med finhakka løk. Rør inn erter, creme fraiche og soyasaus. La det stå å putre nokre minutter til kantarellen er blitt fyldig og krema. Smak til med salt, pepper og meir soyasaus om nødvendig.

4. Server straks med en klatt tyttetærsyltetøy.


IMG_2467

En virkelig god middag! Hjortekarbonadene kan forresten fint fryses. Velbekomme og god helg 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. kan du teste ut en sunnere versjon av smuldrepai?

    1. Det har eg mange oppskrifter på allerede. Søk på «smuldrepai» i søkefeltet så kommer det fleire alternativer opp 🙂

  2. Hei! Wow, så mange gode oppskrifter du har! Dette var så godt! Kan man feks bruke lett matfløte også i stedet for kokosmelk? 🙂

    1. Hei Marte! Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk 🙂 Du kan bruke matfløte, men da vil sausen bli mykje tynnare. Vil du da ha sausen fyldigere kan du eventuelt bruke litt maisennajevning. Håper det smaker 🙂