Smash proteinbar

Innlegget inneholder annonselenker

God torsdag alle sammen!

Idag har eg en skikkelig godsak til dere: smash proteinbar! Sjokoladebunnen er søt og småseig, toppa med crispy proteinchips og til slutt til smelta sjokolade. Smak og konsistens som virkelig gjer dette til en opplevelse av å spise en slags smash sjokolade, full av proteiner og uten tilsatt sukker.

IMG_3560

Det er vell fleire som har fått med seg ProTings proteinchips?

Det er altså denne eg har brukt for å få smash-toppingen. Proteinchipsen fåes i fire forskjellige smaker, innholder 54% protein, har lavt innhold av fett og karbohydrater og kun 120 kalorier per pose.

I dagens oppskrift har eg brukt smaken «zesty nacho» – men fleire av dei andre smakene passer nok like godt!

IMG_3582



Smash proteinbar, 8 mellomstore
60 g proteinpulver sjokolade, eg brukte dette
20 g kakao
60 g fibersirup clear
2 ss sukrinmelis
en god klype salt
2-3 ss vatn
10 g proteinchips
30 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen proteinpulver, kakao, sukrinmelis og salt. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Knus proteinchipsen over lag 1, trykk lett nedi. Sett i frysaren 15 minutter.

4. Skjær opp i passelige biter. Eg lagde 8 mellomstore barer, men du kan fint lage mindre, munnfulle biter eller 2-3 større proteinbarer.

5. Smelt sjokolade forsiktig i en liten bolle/boks over vannbad. Topp proteinbarene med sjokoladen og sett til avkjøling. Dei er spiseklare etter 10-15 minutter i kjøleskapet, men kan fint oppbevares lengre.

IMG_3565

Tips og alternativer*
– Har du ikkje proteinpulver anbefaler eg peanøttmel eller mandelmel. Du kan også bruke proteinpuver i vaniljesmak, men bruk gjerne litt ekstra kakao i tilfelle.

IMG_3572

Heile oppskrifta inneholder ca. 600 kalorier, så rundt 80 kalorier per bar, i all hovedsak proteiner. 
Nyt smash med god samvittighet 🙂 Håper du vil prøve!

2 kommentarer

  1. hva om man ikke vil bruke proteinpulveret? noen andre tips da?

    1. Du kan prøve deg fram med en blanding mellom fleire meltyper, som peanøtmel/mandelmel/kokosmel, gjerne to forskjellige. Da må du nok bruke litt meir kakao og søtning 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *