Aubergine- og tomatgrateng

Hei!

Det er ny veke, og som alltid starter eg veka med kjøttfri oppskrift. Aubergine- og tomatgrateng passer like godt som en egen rett eller som tilbehør til noko ekstra. Med rikelig ost blir det absolutt mektig og smakfullt nok til en komplett middag!

Denne er superenkel og lager omtrent seg sjølv i ovnen, heilt supert i en hektisk kvardag. Oppskrifta er kun en porsjon, men det er like raskt og enkelt å lage opp en større form om det er mange som skal spise:

IMG_3467

Aubergine- og tomatgrateng, 1 porsjon
1 medium stor aubergine
1-2 tomater
en neve spinat
2 fedd kvitløk
en god skvis sukkerfri ketchup
100 g revet ost
salt, pepper, chili og grillkrydder
frisk timian, kan sløyfes

1. Sett ovnen på 180 grader. Del auberine og tomat i tynne skiver. Du kan godt krydre aubergineskivene litt på begge sider for ekstra smak. Legg lagvis i en liten ildfast form med litt spinat.

2. Ha over hakka kvitløk, ketchup, frisk timian og krydder. Sett inn i ovnen ca. 20 minutter.

3. Ta formen ut av ovnen og topp med revet ost. Eg brukte en blanding mellom mozarella og jarlsberg. Sett tilbake i ovnen ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

4. Server straks, gjerne med aioli eller kvitløksdressing. Eg lagde en enkel kvitløksdressing av gresk matyoghurt, pressa kvitløk, salt, pepper og en liten klype sukrin+.

IMG_3463

Bakt aubergine gir fra seg masse smak, og i kombinasjon med tomat og kvitløk blir det veldig godt!

IMG_3476

Velbekomme 🙂

IMG_3479

Då vil eg ønske alle en god og sprek veke! 

IMG_3595

Annonselenker x-life:
Vindbeskyttande boblevest fra 2XU her // fargesprek tights fra icaniwill her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Denne er kjempegod 😀 Lager den for 2.gang nå, mmmhm!
    Forsett å lage enkle vegetarretter, loveit!

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Hanna 🙂 Skal prøve å bli flinkere på vegetar oppskrifter!