Linda Stuhaug

Annonse

25. januar 2016

Aubergine- og tomatgrateng

Aubergine- og tomatgrateng
Hei!
Det er ny veke, og som alltid starter eg veka med kjøttfri oppskrift. Aubergine- og tomatgrateng passer like godt som en egen rett eller som tilbehør til noko ekstra. Med rikelig ost blir det absolutt mektig og smakfullt nok til en komplett middag!
Denne er superenkel og lager omtrent seg sjølv i ovnen, heilt supert i en hektisk kvardag. Oppskrifta er kun en porsjon, men det er like raskt og enkelt å lage opp en større form om det er mange som skal spise:
Aubergine- og tomatgrateng, 1 porsjon 1 medium stor aubergine 1-2 tomater en neve spinat 2 fedd kvitløk en god skvis sukkerfri ketchup 100 g revet ost salt, pepper, chili og grillkrydder frisk timian, kan sløyfes
1. Sett ovnen på 180 grader. Del auberine og tomat i tynne skiver. Du kan godt krydre aubergineskivene litt på begge sider for ekstra smak. Legg lagvis i en liten ildfast form med litt spinat.
2. Ha over hakka kvitløk, ketchup, frisk timian og krydder. Sett inn i ovnen ca. 20 minutter.
3. Ta formen ut av ovnen og topp med revet ost. Eg brukte en blanding mellom mozarella og jarlsberg. Sett tilbake i ovnen ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
4. Server straks, gjerne med aioli eller kvitløksdressing. Eg lagde en enkel kvitløksdressing av gresk matyoghurt, pressa kvitløk, salt, pepper og en liten klype sukrin+.
Bakt aubergine gir fra seg masse smak, og i kombinasjon med tomat og kvitløk blir det veldig godt!
Velbekomme 🙂
Då vil eg ønske alle en god og sprek veke!
Annonselenker x-life: Vindbeskyttande boblevest fra 2XU her // fargesprek tights fra icaniwill her.

Hei!

Det er ny veke, og som alltid starter eg veka med kjøttfri oppskrift. Aubergine- og tomatgrateng passer like godt som en egen rett eller som tilbehør til noko ekstra. Med rikelig ost blir det absolutt mektig og smakfullt nok til en komplett middag!

Denne er superenkel og lager omtrent seg sjølv i ovnen, heilt supert i en hektisk kvardag. Oppskrifta er kun en porsjon, men det er like raskt og enkelt å lage opp en større form om det er mange som skal spise:

Aubergine- og tomatgrateng, 1 porsjon
1 medium stor aubergine
1-2 tomater
en neve spinat
2 fedd kvitløk
en god skvis sukkerfri ketchup
100 g revet ost
salt, pepper, chili og grillkrydder
frisk timian, kan sløyfes

1. Sett ovnen på 180 grader. Del auberine og tomat i tynne skiver. Du kan godt krydre aubergineskivene litt på begge sider for ekstra smak. Legg lagvis i en liten ildfast form med litt spinat.

2. Ha over hakka kvitløk, ketchup, frisk timian og krydder. Sett inn i ovnen ca. 20 minutter.

3. Ta formen ut av ovnen og topp med revet ost. Eg brukte en blanding mellom mozarella og jarlsberg. Sett tilbake i ovnen ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

4. Server straks, gjerne med aioli eller kvitløksdressing. Eg lagde en enkel kvitløksdressing av gresk matyoghurt, pressa kvitløk, salt, pepper og en liten klype sukrin+.

Bakt aubergine gir fra seg masse smak, og i kombinasjon med tomat og kvitløk blir det veldig godt!


Velbekomme 🙂

Då vil eg ønske alle en god og sprek veke!


Annonselenker x-life:
Vindbeskyttande boblevest fra 2XU her // fargesprek tights fra icaniwill her.

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg