Brownie cookies uten tilsatt sukker

Hei, og god torsdag godtfolk!

Idag har eg en oppskrift som eg trur mange av dere vil like. Sjokolade er alltid en sikkert vinner her på bloggen, og med smak og konsistens av brownies må det bli bra!

Brownie cookies med garantert seig konsistens, litt sprø kanter og fantasisk gode på smak. Det beste må vere at dei inneholder kun 4 ingredienser, er uten helsekostprodukter og lages på 20 minutter 🙂

IMG_3532

Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
70 g valnøtter
30 g original kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du: 
Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.

Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!

collage

Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.

Eg veit det er mange som blir skeptiske når dadler er en ingrediens, men eg kan sei at desse kjeksene har falt i smak hos mange som ikkje liker dadler! Dadlene bidrar til sødme og konsistens uten at du nødvendigvis kjenner daddel-smaken.

IMG_3515

Desse er heilt perfekt som luksus kvardagskos, helgekos, sunn snacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller som turkjeks til heile familien. Naturlig fri for både sukker, gluten og melk er dei også! 

IMG_3535

Dadler og nøtter er energirikt, men inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter, samt fiber og sunt fett. Brownie cookies med helsefordeler i lange baner 😉

IMG_3501

Håper fleire vil prøve seg og at kjeksene faller i smak! Helga er jo rett rundt hjørnet, ta desse med som turkjeks og bruk som mellommåltid på søndagsturen 🙂


Har du instagram?
Bruk gjerne @lindastuhaug og #lindastuhaug på matbildene dine som er oppskrifter inspirert av meg, så får eg sjå resultatet ditt. Det er så kjekt!
Og følg gjerne bloggen min på facebook HER! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer, og eg deler både nye og tidligere oppskrifter 🙂

57 kommentarer

 1. For noen gode oppskrifter du finner på:)) fantastisk blogg!:) er der mulig å lage de med mandelmel f.eks tror du:)?

  1. Takker for det Trine 🙂
   Eg trur ikkje det vil fungere så godt, for nøttene er nødvendige for å kunne mose alt til en smuldrette masse. Men du kan jo prøve 🙂

 2. Dette så veldig godt ut, kan de fryses? 🙂

  1. Det har eg dessverre ikkje prøvd :/

 3. Nam

  1. Utrulig gode 🙂

 4. Laget de og her rakk de ikke bli kalde før de var spist opp

  1. Det tar eg som eit godt teikn 🙂

 5. Hvor mange kalorier inneholder de?

  1. Eg rekner ikkje på kalorier, så det veit eg ikkje 🙂

   1. Amalile

    Fordelt på 12 cookies er det ca. 80 kcal per cookie 😉

 6. Jeg blir så dårlig av dadler

  1. Så kjedelig da :/

 7. Sitter å koser meg i sofaen med mine nå; NAM!! Dette blir helgekosen min.

  1. Så bra, Helene! Kjekt dei falt i smak 🙂

 8. Disse var fantastiske, både som cookie dough og som nystekte og som kalde. Har cøliaki og laktoseintoleranse, og oppskriftene dine er ikke bare en redning, men også alltid top notch. Tusen takk.

  1. Så hyggelig tilbakemelding å få, Åsa 🙂 Det setter eg pris på!
   Veldig kjekt å inspirere, håper eg kan fortsette med det. God helg!

 9. Silje R

  Ser gode ut!! 🙂 Har du prøvd å fryse dem ned? Farlig å ha 12 sånne liggende, da forsvinner de i ett jafs 😉

  1. Hei!
   Nei, det har eg ikkje. Men dei holder jo seg veldig godt i kjøleskap (men da er vell faren stor for at dei forsvinner ja…) 😉

 10. Henriette

  De så utrolig gode ut

  1. Kanongode – anbefales virkelig!

 11. Charlotte Johannessen

  NAM -disse var knallgode!!! 😀

  1. Ikkje sant? 😀 eg elska dei!

 12. Dette blir helgas kos:) Gleder meg til i morgen!!

  1. Så deilig! God helg, Elise 🙂

 13. Fantastisk gode! Smakte ikke dadler i det hele tatt.

  1. Så bra dei falt i smak, Maren 🙂

 14. Vi er midt mellom to leiligheter i forbindelse med flytting og leier nå en relativt dårlig utstyrt leilighet. Derfor har jeg ingen kjøkkenmaskin til å knuse nøtter 🙁 tror du det går an å bruke peanøttsmør i stedet? Sikkert ikke like sunt da det kan være tilsatt litt annet men men. Hvor mye tror du tilsvarer 100g peanøtter (som oppskriften sier)? Du har en fantastisk inspirerende side og har testet flere av oppskriftene dine- alle med stor suksess! 🙂

  1. Hei! Men dadlene må jo likevell moses? Korleis har du tenkt å gjere det?
   Du kan jo alltids prøve, men eg trur ikkje resultatet blir heilt det samme. Bruk isåfall samme mengde 🙂

   Tusen takk for hyggelige ord, Marie! Lykke til med flytting 🙂

   1. Tusen takk for svar! Haha ja, jeg tenkte å gå løs med gaffel og en håndvisp som finnes her (men tror ikke den er kraftig/skarp nok til å dele nøtter :/ ) jeg tester så får vi se resultatet! Skader jo ikke å prøve! Ha en fin kveld!

   2. Absolutt ikkje! Litt klumper av dadlene vil nok berre gi god smak uansett 🙂 Du får holde meg oppdatert!
    Ha en fin kveld du også 🙂

 15. Hei igjen Linda! Kan meddele om veldig vellykket resultat!! Dadlene var heldigvis veldig myke/saftige så det gikk ganske bra å mose med fingrer/gaffel! Ble litt små klumper men kjennes knapt og synes alt i alt at de var veldig gode. Det synes mannen også så nå står ladning nr 3 i ovnen 😀

  1. Fantatsisk! Takk for tilbakemelding, Marie 😀 Supert at det også gjekk – kanskje eg skal prøve det sjølv neste gang! Lykke til med flyttinga vidare 🙂

   1. Tusen takk, for både svar på kommentar og hyggelig lykke-til 🙂 blir bra å få et kjøkken igjen! Ha en fin kveld. Du er en inspirasjon!

 16. Disse ble gode! 🙂 Stekte nok mine litt for lenge da, men da varer de litt lengre også når en har litt mer å tygge på… Haha! Dessverre ble det for tungt for stavmikseren min, så spørs om jeg må burde ha en kraftigere kjøkkenmaskin. Hva bruker du til denne type jobber? 🙂

  1. Eg bruker ALDRi stavmikser! Det beste er en kraftig blender eller foodprosessor. Eg bruker stort sett foodprosessor, synes det fungerer fint, så det er det eg anbefaler 🙂

   Kjekt cookiesene falt i smak hos deg, Mari! Riktig god fredag 🙂

 17. Henriette

  Lagde de igjen idag – dobbel porsjon – og brukte pepperkakeformer for å trykke ut cookisene så de ble litt julete 🙂 like gode idag! Nam! Lagde også Vaniljefudgen din igjen idag – så enkelt og så godt! Syns faktisk de er mye bedre enn candy king sine. Og de er utrolig søte til ikke å inneholde raffinert sukker. Imorgen blir det din Sarah bernard. God helg Linda og god førjulstid 🙂

  1. Så hyggelig å lese Henriette! Du er ikkje den første som seier at vaniljefudgen er bedre enn Candy King sine, og det er eg faktisk enig i! Håper Sarah Bernard faller i smak hos deg også 🙂 Riktig god adventstid til deg <3

   1. Henriette

    Tusen takk 🙂

 18. Skal testes i dag! 😀 Spent på om det blir godt! SER godt ut i alle fall! ;D

  1. Åh! Håper du likte dei 😀 eg synes dei er SÅ gode!

 19. Hei! Hvilken foodprocessor bruker du? 😀 Min ble ødelagt da jeg prøvde denne oppskriften :/

  1. Min foodprosessor er mange, mange år gammel og fra Braun. Trur ikkje den er på markedet lenger. Blei den ødelagt av litt nøtter og dadler er det nok på tide å skaffe seg en ny som tåler litt meir 🙂 En foodprosessor burde virkelig tåle det!

 20. Hei 🙂 Bruker du ferske eller tørket dadler? er ingen butikker som har ferske her jeg bor..

  1. Ferske dadler..

 21. Benedicta

  Skikkelig god sjokoladesmak, elsker dem!!
  Din blogg er forresten veldig inspirerende, håper du fortsetter lenge med å legge ut gode og spennende oppskrifter!

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Benedicta 😀 Så kjekt å lese! Klem 🙂

 22. Hei! Eg skal lage desse no, men ser det står original kakao og eg har berre bakekakao. Kva er forskjellen?

  1. Du kan fint bruke bakekakao, forskjellen er minimal 🙂

 23. Hei! Hva kan eg bruke om jeg ikke tåler valnøtter og andre nøtter?

  1. Valgfrie kjerner 🙂 Solsikkekjerner for eksempel!

 24. Madelén

  Hvordan er det med dadler og diabetes?

  Jeg har laget flere av dine oppskrifter til pappa (som har diabetes), men er litt usikker på de med dadler. Mener jeg har lest et sted at det er mye fruktsukker som igjen påvirker diabetes. Har du noen alternativer man kan erstattet dadler med i dine oppskrifter?

  Ps: tusen takk for fantastiske oppskrifter! Er så koselig når pappa kan være med på påske/jule/kakekosen uten bekymring!

  1. Hei! Dadler inneholder mykje fruktsukker og vil påvirke blodsukkeret. Men som med alt anna: det kjem an på, og vil variere fra person til person, og oppskrift til oppskrift 🙂 Generelt vil eg nok heller anbefale oppskrifter med sukrin til diabetikere. Ingenting kan erstatte dadler dessverre, då er det her og bedre å bruke andre oppskrifte der eg ikkje bruker dadler 🙂

   Håper likevell at eg har mange oppskrifter som kan inspirere dåkke framover <3

   1. Madelén

    Takk for svar

    Ja, denne uka lagde jeg havre og sjokolade-cookies, bounty-sjokolader og marsipanstenger – alt etter din oppskrift! Ble fantastisk:) Blir flere slike julegaver i år

   2. Såå hyggelig å lese!! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *