Tomatsuppe med egg

Hei godtfolk!
Da er vi i gang med ei ny veke igjen. Merkelig kor fort tida går, men det er vell berre eit godt teikn 🙂

Har du prøvd heimelaga tomatsuppe før? Eg kan garantere deg en smaksopplevelse, det er godt! Ikkje minst er det superenkelt og veldig raskt å lage – du kan faktisk lage suppa på 15 minutter. Servert med kokt egg så blir det komplett både smaksmessig og næringsmessig:

IMG_3652

Tomatsuppe, 2 porsjoner
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/3 rød chili, finhakka
frisk basilikum
2 ss tomatpurê
1 boks hermetiske tomater
4 ferske tomater, hakka
1 stk grønnsakebuljong i 4-5 dl vatn
en klype sukrin/sukker
salt og pepper
en slump olje
evt. 2 dl kokosmelk / 150 g creme fraiche eller kesam

Slik gjer du:
1. Fres løk, kvitløk og chili i oljen til løken er blank. Tilsett tomatpurê og la det surre 1-2 minutter før du heller over hermetiske og hakkede tomater.

2. Tilsett 4 dl vatn og grønnsakbuljong, gi det heile eit oppkok og la det småkoke minst 10 minutter, gjerne lengre om du har tid.

3. Kjør suppa jevn med stavmikser eller i en blender. For en krema variant tilsetter du kokosmelk, creme fraiche eller kesam. Smak til med hakka basilikum, sukrin/sukker, salt og pepper. Juster med ekstra væske om du synes suppa er tjukk.

4. Server straks med kokte egg!

IMG_3649

Tips og alternativer
– Sida det er kjøttfri mandag har eg brukt grønnsaksbuljong, men du kan selfølgelig bruke kylling/kjøttbuljong om du ønsker det.

IMG_3659

Dette er altså en litt spicy, krema og smakfull tomatsuppe – det kjennes at det er blitt brukt chili, kvitløk og frisk basilikum. Dette kan du heilt fint justere sjølv etter smak og behag 🙂

IMG_3673

Kjøp aldri Toro tomatsuppe, du veit ikkje kva en heimelaga gir fra seg av smak (og næring!). Prøv sjølv og bli overbevist 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Hjemmelaget tomatsuppe er sååå godt 🙂 Og så enkelt, er liksom ikke noe poeng i posesuppe når det er så enkelt å lage hjemmelaget. Har ikke prøvd med kokosmelk før, men det hørtes godt ut!

    1. Eg kjører oftast melkefritt i supper, kokosmelk er jo nydelig å kreme med 🙂 Ingenting som slår heimelaga variant toppa med egg!

  2. Marianne Krogh-Bjerke

    I dag er det pannekaker og tomatsuppe på menyen! Begge deler fra din blogg! Herlig 🙂

    1. Så kjekt å lese, Marianne! Håper det falt i smak 🙂

  3. Ser godt ut! 🙂 Har godt for den late løsningen før og kokt opp en toro med en pakke hakkede tomater, men tror sannelig jeg må prøve fra bunnen av og!

    Laget smoothie med kokosmelk og egg i går, etter din oppskrift! Så bra med en sunn smoothie man kan unne seg med hver dag! 😀 Men sitter nå igjen med dette vannet som skiller seg fra fettet, vet du hva man kan bruke det til? Er det det man kaller kokosvann? Tror du det hadde funket i denne oppskriften http://www.carolinebergeriksen.no/2015/09/08/chia-fresca/? O.o

    1. Denne kan gjerast raskere enn toro sin tomatsuppe, så da er det ingen grunn til å la vere 🙂
      Kokosvatnet kan brukes som væske i smoothien eller drikkes for eksempel. Eg er ikkje så glad i det, så hos meg havner det (dessverre) i vasken. Du kan helst sikkert bruke kokosvatnet fra kokosmelka i denne oppskrifta, men det ligger jo igjen litt «melkerester» og smaken er nok litt annleis 🙂

  4. Nam, kjempegod suppe! Syns nesten den ble litt sterk i tomatsmaken, men da funket det supert å slenge i litt melk. Blir aldri posesuppe her igjen 🙂

    (PS: Kommer det en ny fastelavenbolle oppskrift i år også..?)

    1. Det fungerer absolutt fint! Så kjekt med tilbakemelding 🙂
      Det kommer fastelavensboller imorgon! 🙂

  5. Går det å bruke yoghurt? bor ikke i Norge og her fins ikke kesam eller creme fraiche..

    1. Du kan bruke naturell yoghurt, så lenge den ikkje er for mager. Ellers kan kokosmelk gjere samme nytten 🙂

  6. Benedicte

    Hadde aldri trodd at hjemmelaget tomatsuppe kunne smake så godt! :p Aldri mer Toro her i gården 🙂

    1. Fantastisk, Benedicte! Kjekt den falt i smak 🙂

  7. Hei!
    Skal det være både 1 stk grønnsakebuljong i 4-5 dl vatn OG 4 dl vann, eller er det 4 dl vann + en buljongterning?

    1. Buljongterningen skal løses ut i kun 4 dl vatn 🙂

  8. Gunnar K

    Lurer på,hvordan man laget tomatsuppe før man fikk kjøpt sylta tomater i butikken. Går det an å lage tomatsuppe bare med tomatpure? Tror det blei gjort tidligere.

    1. Kan man lage tomatsuppe uten sylta agurker, bare med tomatpure?

      1. Syltede agurker? Hakkede tomater meiner du?

    2. Eg trur nok det blei brukt ferske tomater i tillegg til tomatpurê. Eg ville ikkje laga tomatsuppe med berre tomatpurê…

  9. Merethe

    Nyyydelig tomatsuppe, tusen takk for oppskriften 🙂

    1. En glede å dele, Merethe 🙂 Kjekt med tilbakemelding!

  10. Akkurat lagd denne ! Åh ble nydelig! Og super med kokosmelk til vår datter 🙂 denne blir å komme på flere av våre ukesmenyer!:) takk!♡

    1. Så hyggelig å lese Hilde! Kjekt med tilbakemelding <3 fortsatt fin torsdag 🙂