Ha-På pålegg uten sukker


Hei!
Noken som er glad i Ha-På pålegget? Eg hugser det godt fra barndommen, og lagde en sukkerfri og sunnere variant for eit år tilbake. Kanskje det er fleire som ønsker å prøve oppskrifta, så eg vil gjerne dele den igjen 🙂

Superrask og enkel å lage, søtt og godt. Det smaker ikkje heilt som ekte vare, men er absolutt en god erstatning!

1713031-10-1420402844855

Du trenger
200 g usøtet vikingmelk (hermetisk)*
20 g yaconsirup, evt. fibersirup gold eller honning
30 g sukrin gold*
1/4 ts salt
frø fra 1/2 vaniljestang
1 liiiten ts kakao

Slik gjer du: 
Rør sammen ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Kjør massen i mikroen i 5 minutter før du rører lett og setter den tilbake til du får en mørk, karamellfarga masse som begynner å tjukne. Dette vil ta 5-10 minutter. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Du kan også koke massen i en kjele. Bruk middels varme og la blandinga småkoke medan du rører underveis. Det går raskere med teflonpanne enn vanlig kjele.

1713031-10-1420402679077

Tips og alternativer*
– Usøtet vikingmelk kan byttes med kremfløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant.
– Sukrin gold kan byttes med sukrin eller sukrin+, men hugs å tilpasse mengden.

1713031-10-1420402813140

Fantastisk godt inni lomper, gjerne med litt bananskiver! Ellers er det supergodt på pannekaker og vafler, over yoghurtblandinga med frisk frukt/bær eller ei skei rett i munnen. Nam!


1713031-10-1420402701732

Fantastisk godt –
håper fleire vil prøve seg <3


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei! Jeg prøvde å lage det med en hel boks vikingmelk en gang, og doblet også de andre ingrediensene, men den tyknet ikke. Var jeg bare utålmodig, eller går det ikke med en hel boks? Prøvde i mikrobølgeovn, men kanskje det hadde funket bedre med kjele?

    1. Hei!
      Det skal gå med en heil boks, men eg har merka sjølv at det er mykje vanskligare å få den til å tjukne. Det tar veldig, veldig lang tid – så tålmodighet er vell stikkordet. Det skal gå i mikrobølgeovn, men det er mulig kjele fungerer bedre når det er så stor mengde! Mitt tips er egentlig å dele det opp i to omganger 🙂

  2. Jeg har to små på 25 måneder, og lurer på om denne oppskriften egner seg som pålegg for barn (i forhold til sukrin gold)?

    1. Det må du nesten vurdere sjølv, det er delte meininger om barn skal ha søtning eller ikkje. Eg ser ingen grunn til at du ikkje skal gi det, men vil ikkje sei verken ja eller nei 🙂