Linda Stuhaug

Annonse

5. februar 2016

Ha-På pålegg uten sukker

Ha-På pålegg uten sukker
Hei! Noken som er glad i Ha-På pålegget? Eg hugser det godt fra barndommen, og lagde en sukkerfri og sunnere variant for eit år tilbake. Kanskje det er fleire som ønsker å prøve oppskrifta, så eg vil gjerne dele den igjen 🙂
Superrask og enkel å lage, søtt og godt. Det smaker ikkje heilt som ekte vare, men er absolutt en god erstatning!
Du trenger 200 g usøtet vikingmelk (hermetisk)* 20 g yaconsirup, evt. fibersirup gold eller honning 30 g sukrin gold* 1/4 ts salt frø fra 1/2 vaniljestang 1 liiiten ts kakao
Slik gjer du: Rør sammen ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Kjør massen i mikroen i 5 minutter før du rører lett og setter den tilbake til du får en mørk, karamellfarga masse som begynner å tjukne. Dette vil ta 5-10 minutter. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Du kan også koke massen i en kjele. Bruk middels varme og la blandinga småkoke medan du rører underveis. Det går raskere med teflonpanne enn vanlig kjele.
Tips og alternativer* – Usøtet vikingmelk kan byttes med kremfløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant. – Sukrin gold kan byttes med sukrin eller sukrin+, men hugs å tilpasse mengden.
Fantastisk godt inni lomper, gjerne med litt bananskiver! Ellers er det supergodt på pannekaker og vafler, over yoghurtblandinga med frisk frukt/bær eller ei skei rett i munnen. Nam!
Fantastisk godt – håper fleire vil prøve seg <3


Hei!
Noken som er glad i Ha-På pålegget? Eg hugser det godt fra barndommen, og lagde en sukkerfri og sunnere variant for eit år tilbake. Kanskje det er fleire som ønsker å prøve oppskrifta, så eg vil gjerne dele den igjen 🙂

Superrask og enkel å lage, søtt og godt. Det smaker ikkje heilt som ekte vare, men er absolutt en god erstatning!

Du trenger
200 g usøtet vikingmelk (hermetisk)*
20 g yaconsirup, evt. fibersirup gold eller honning
30 g  sukrin gold*
1/4 ts salt
frø fra 1/2 vaniljestang
1 liiiten ts kakao

Slik gjer du:
Rør sammen ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Kjør massen i mikroen i 5 minutter før du rører lett og setter den tilbake til du får en mørk, karamellfarga masse som begynner å tjukne. Dette vil ta 5-10 minutter. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Du kan også koke massen i en kjele. Bruk middels varme og la blandinga småkoke medan du rører underveis. Det går raskere med teflonpanne enn vanlig kjele.

Tips og alternativer*
– Usøtet vikingmelk kan byttes med kremfløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant.
– Sukrin gold kan byttes med sukrin eller sukrin+, men hugs å tilpasse mengden.

Fantastisk godt inni lomper, gjerne med litt bananskiver! Ellers er det supergodt på pannekaker og vafler, over yoghurtblandinga med frisk frukt/bær eller ei skei rett i munnen. Nam!


Fantastisk godt –
håper fleire vil prøve seg <3


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg