Aubergine fylt med cheddarost

Hei alle sammen, og god mandag til dere 🙂
Blei det bollefest i går på fastelaven? Håper dere som prøve oppskrifta mi blei fornøgd med resultatet, og at bollene blei luftige og gode!

Det er starten av ei ny veke som betyr kjøttfritt på bloggen, idag har eg ei fantastisk god oppskrift med auberine til dere: cheddarfylte aubergineskiver! 

IMG_3820

Du trenger, 1 porsjon
1/2 stor aubergine
4-6 skiver cheddarost
1 tomat
spinat
1 fedd kvitløk
litt tomatpurê / ketsjup
salt, pepper, grillkrydder

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær auberigine på langs så du får 4-6 lange aubergineskiver på 0,5-1 cm.

2. Steik midt i ovnen i 10-15 minutter til aubergineskivene er mjuke og formbare.

3. Fyll fremste halvdelen med tomatpurê/ketsjup, finhakka kvitløk, spinat, tomatskiver, krydder og til slutt osten. Brett over og hold den sammen med en tannpirker. For ekstra smak kan toppen av auberginen også få litt ost!

4. Steik vidare 10-15 minutter, til osten er godt smelta og gyllen. La det kvile 5 minutt før servering.

IMG_3808

Fyll auberginen med det du liker av grønnsaker og diverse! Friske urter, chili, bønner, fetaost, cottage cheese er noken forslag eg trur ville smakt veldig godt.

IMG_3813

Cheddarost har en utprega smak og gjorde heile retten komplett. Fantastisk god ost eg har brukt meir i det siste, så oppskrifter med den vil etterkvart dukke opp på bloggen 🙂

IMG_3816

God kjøttfri mandag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Er dette nok kalorier for en middag?

    1. Det er heilt individuelt! Kan jo ha ekstra tilbehĂžr, eller som det stĂ„r kan man fylle med eksta. Eg brukte tilsammen 100 g cheddarost, eg blei vertfall mett 😉