Fyldig sjokoladekrem på 2 minutter

Innlegget inneholder annonselenker

Heisann alle sammen!

Idag tenkte eg å dele min frukost/lunsjfavoritt om dagane: fyldig sjokoladekrem som lages på 2 minutter! Dette er som å spise dessert til eit hovedmåltid, og det beste er selfølgelig at det er nydelig på smak, sunt, proteinrikt, mektig og har få ingredienser.

Hemmeligheten bak er cottage cheese: når den moses heilt klumpfri blir den fyldig og krema, så konsistensen blir heilt perfekt.

Sjokoladekremen kan fint lages kvelden i forveien, det blir nesten som kjøleskapsgrøt: frukosten er klar i det man åpner kjøleskapsdøra! Den kan også nytes til lunsj eller kveldsmat, som mellommåltid eller dessert.

IMG_3875

Du trenger, 1 porsjon
250 g cottage cheese
20 g kakao (2 ss)
15 g proteinpulver sjokoladesmak (1,5 ss) – kan sløyfes 
2-3 ss søtning
1/4 ts salt
frukt og bær som topping

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en bolle og mos heilt glatt og klumpfri med en stavmikser. Hold gjerne litt igjen på kakao og søtning, og smak til.

Ha over i en skål og topp med oppkutta frukt og bær. Nøtter eller peanøttsmør smaker også fantastisk som ekstra topping. Nyt eit næringsrikt sjokolademåltid!

PS! Sjokoladekremen er god å spise med en gang, men smakene setter seg enda bedre og konsistensen blir fyldigere om den får stå litt i kjøleskap. Supert å lage til før du for eksempel drar på på trening,  ellers kan den som skrevet ovenfor lages kvelden i forveien, og frukosten er klar etter litt oppkutting av frukt!

IMG_3897

Eg bruker som regel sukin+ som søtning, eller en blanding mellom sukrin gold og sukrinmelis, litt ettersom. Bruk det du foretrekker og har tilgjengelig!

IMG_3895

Heilt supert å ta med i lunsjboksen også, så lenge du har tilgang på kjøleskap på skule/jobb. Men hugs å ha frukt og bær i en boks for seg sjølv, eller kutt opp der og da.

IMG_3887

Denne er så god at eg tenker den passer perfekt som glasur på kaker også, eller som sunn dessert i glass med litt ekstra godt. Bananbiter og salte peanøtter blir en skikkelig luksus-variant: dander i dessertglass og del sjokoladelykken med en heldig 🙂

IMG_3902

Til slutt vil eg tipse dere om fleire freshe nyheter på x-life.no om dagane! Fleire merker har komt med nye kollkesjoner for både dame og herre, her er eit knippe utvalg:

collage

Rosa sports BH fra rohnish her // Løpegenser fra Craft her // fargesprek tights fra Casall her // lilla, lett treningsjakke fra Craft her, finnes i fleire farger //  stor treningsbag fra Reebok her // crossfit t-skjorte her // svart og grå clover tights fra Rohnisch her, finnes også i rosa // oransje treningstopp fra Casall her.

Mange andre freshe nyheter av treningskle i alle kategorier, både til inne og utebruk! Masse anna nytt finner du her 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

80 kommentarer

 1. Rebekka

  Ser superdigg ut! Hvilken annen (sunn) søtning kan du anbefale om man ikke bruker sukrin? Kan søtningen erstattes med sukker, akasiehonning eller annet? Jeg bruker verken sukrin eller proteinpulver.

  1. Da må du nesten berre prøve deg fram med det du liker og har tilgjengelig. Vil ikkje anbefale sukker, heller melis i tilfelle. Usikker på korleis akasiehonning fungerer, men det er berre å prøve seg fram og smake til 🙂

 2. Det så faaaarlig godt ut! Gjett om denne skal testes 😀

  1. Advarsel: du kommer til å bli hekta! Hehe 😉

 3. Birgitte

  Hva slags kakao bruker du?

  1. Vanlig originalkakao.

 4. Ser nydelig ut! Nam.

  1. Fantastisk godt – spiser det kvar einaste dag!

 5. Denne var nyyydelig

  1. Så kjekt med tilbakemelding, Ingrid 🙂

 6. Dette så skummelt godt ut! 🙂
  Er det proteinpulveret eller det under som kan sløyfes? 🙂

  1. Proteinpulver, det står med bindestrek og er på samme linje 🙂
   Det er berre å prøve, smaker fantastisk!

   1. Takk! 🙂 vises ikke slik på mobilen! 🙂 da blir det noe godt i helgen likevel! 🙂

   2. Åja, då so. Håper det smaker 🙂

 7. Så nydelig ut. Jeg er laktoseintolerant så lurer på om CC kan erstattes med noe annet?:)

  1. Du kan jo alltids bruke f.eks laktosefri kesam, men det blir jo naturligvis ikkje det samme 🙂

 8. Var kjempegodt, men veldig sterk sjokoladesmak – prøver å redusere litt neste gang (slumpet 2 spise skjeer denne gang). Prøvde å la guttungen prøve, og ble for sterkt selv for ham

  1. Derfor står det at det er lurt å holde igjen litt på kakaoen, og heller smake til 🙂 Så gjer det neste gang, så blir det nok bedre for dere begge!

 9. Mali Nikoline

  Tagatesse er et fint søtningsstoff som smaker naturlig, det er utvunnet fra melkesukker. Fåes på helsekosten, passer til det meste, iallfall, kakao og til å ha på grøt 🙂

  1. Korleis er søtningsgraden?

   1. Mali Nikoline

    Iflg pakningen så skal du halvere mengden ift vanlig sukker. Når jeg leser på pakningen så er det mindre tagatose i det enn jeg trodde, så den er i hovedsak kunstig, men den smaker iallfall veldig godt 🙂 Jeg brukte ca en dessertskje til bringebærsorbet der jeg brukte 120g bær og 100g kesam 🙂

   2. Det var det eg trudde 🙂 Blir masse det samme som sukrin+ trur eg. Det er det eg personlig synes smaker mest ekte 🙂

 10. Marita B.

  Åt denne uten å mose cottage cheesen og utan frukt, men med kaffi i!

  1. Eller begge deler 🙂 Eg drikker alltid kaffi til om eg spiser den til frukosten! Men som «kaffimat» passer det også godt.

 11. Dette så godt ut! Du er flink! Men jeg kan ikke fordra cottage cheese… Hverken smaken eller konsistensen. MEN dette så jo ut som en god løsning? Er det noe som helst smak av CC i denne oppskriften? 🙂

  1. Hei! Nei, du smaker virkelig ikkje cottage cheesen, det kan eg nesten garantere deg 🙂 Så eg vil virkelig anbefale deg å prøve! Berre hugs å ta tålmodighet til å mose den HEILT klumpfri 🙂

 12. Er det mulig å bruke vanlig sukrin, istedenfor sukrin+ ? 🙂

  1. Hei! Det vil eg ikkje anbefale. For det første vil ikkje sukrin løyse seg opp, for det andre vil det gi en kjølende/falsk ettersmak.

 13. For en fantastisk blogg du har!! I løpet av de siste dagene har jeg besøkt den opp til flere ganger 🙂
  Takk for gode oppskrifter og masse inspirasjon!! Denne sjokoladekremen gikk unna og ble godt likt av både meg og veslejenta mi.

  1. Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding, Sølvi! Kjekt du har funne fram til bloggen min, håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂
   God fredag!

 14. Hannelore

  Har laget den et par ganger allerede og synes den er aller best som pålegg på knekkebrød toppet med banan. Jeg lurer på om du har erfaring med hvor lenge den kan stå i tett boks i kjøleskapet? 🙂

  1. Den kan nok fint stå 3-4 dager, sikkert lengre også 🙂

 15. Silje godtemons

  Dette fikk jeg ikke til! Hvilken søtning bruker du? Jeg brukte sukrin + og etterhvert litt honning, men det ble ikke så godt. Tok kanskje oppi litt mye kakao også i stedet for å holde litt igjen som du anbefalte 😮 Idag prøver jeg meg på brownies trøfler! Takk for alle de gode oppskriftene dine. Jeg har godteristopp, men elsker sjokolade, så greit å ha noe litt sunnere å knaske på i helgene 🙂

  1. Silje godtemons

   Ops, så nå at du bruker sukrin + 🙂

   1. Det stemmer, eller en blanding med sukrin gold/sukrinmelis 🙂

  2. Hei!
   Det gjelder å smak til, både når det kommer til søtning og kakao for å få det som man ønsker det 🙂 Prøv gjerne det neste gang! Kor masse sukrin+ brukte du? Eg har prøvd med honning en gang, men det synes eg ikkje blei noke godt…

   Veldig kjekt med tilbakemelding, Silje – browniestrøflene er jo så enkle og gode! God helg vidare 🙂

 16. Kan man erstatte proteinpulveret med noe annet? 🙂

  1. Det står jo at du kan sløyfe det 🙂

   1. Var vel dialekten jeg ikke skjønte. Hehe 🙂
    Skal lage denne i dag,gleder meg!

   2. Håper det smakte 🙂

 17. Har så lyst å prøve denne oppskrifta, ser skikkelig godt ut! 🙂 Eg har ødelagt stavmiksaren eg har og må få kjøpt meg ein ny, så eg lurar på kva for ein du brukar/anbefalar?

  1. Hei!

   Min stavmikser er fra merket «invite» – veldig fornøgd med den 🙂 Men det er nok mange andre gode på markedet også!

 18. Ble veldig bitter, men tok 20 gram kakao med en gang jeg

  1. Nettopp derfor man skal smake til med kakao og søtning 😉 Alle har forskjellige smaker, eg blant anna bruker ofte meir!

 19. Veronica

  Hele porsjonen utgjør ca 402, for de som lurer på det.
  For oss som holder kaloriregnskap så er det greit å vite 🙂

 20. Kjempegod!!
  Jeg brukte mager CC, 15 g kakao og 10 g proteinpulver og regnet meg frem til 305 kcal.
  Men klarte ikke å spise mer enn litt over halvparten da, veldig mektig. Så sparer resten til i morgen tidlig

  1. Ja, det er mektige saker! Kjekt den falt i smak hos deg, Carina 🙂

 21. Lagde denne nå i kveld, søtet med 1 ts akasiehonning og en liten skvett med funlight saft. Blandet i en god neve frosne bringebær – det smakte helt himmelsk!
  Takk for en fantastisk og inspirerende blogg!

  1. Nam, det høres godt ut! Det er en glede å inspirere, Ida 🙂

 22. Hei! Går det an å lage denne med Kesam mager istedenfor cottage cheese?
  Mvh Karen

  1. Hei 🙂 Ja, det går jo an, men du får jo ikkje i nærheten av samme konsistens og smak 😉

 23. Lager denne hver gang jeg får lyst på noe søtt, hjelper veldig! 🙂

  1. Sant den gjer? Elsker virkelig denne sjokoladekremen 😀

 24. Veldig godt å mose 1/2 banan med 1 ts peanøttsmør og ha på toppen!!

  1. Godt tips, Julie 🙂

 25. Martine

  Er det mulig å bruke noe annet enn chottage cheese? 🙂 er det samme hvilket proteinpulver man bruker? 🙂

  1. Det blir heilt noko anna når man ikkje bruker cottage cheese. Du kan jo alltid bruke feks kesam eller kokoskrem, men det blir en anna type sjokoladekrem 😉 Du kan bruke dei fleste typer proteinpulver ja.

 26. Hei! Denne var utrolig god! Hadde oppi én moden banan i tillegg for ekstra søtning, varmet så fryste bringebær med litt sukrin gold å hadde oppå Nam! God og mektig!

  1. Mm, det høres godt ut Julia! Kjekt sjokoladekremen falt i smak – det er jo perfekt frukost no når vi går mot sommaren 🙂

 27. Julianne

  Gud a meg det her var fælt

  1. Ikkje alle oppskrifter faller i smak hos alle 😉

 28. Kristin

  Denne ble god, men mektig, så en halv porsjon var nok til et måltid for meg, også gjemmer jeg resten til dessert :-). Jeg brukte 15g mocca/sjokolade proteinpulver og 10g kakao og en halv banan istedenfor annen søtning.

  1. Høres ut som en god plan, Kristin 🙂 Den er bedre når den får stått litt!

 29. Laga den nå. Synes foreløpig ikke den ble så veldig god. Men lar den stå i kjøpeskapet en stund så får vi se om smaken «setter seg» som du skriver. 😉

  1. Kvar sin smak – alle kan ikkje like alle oppskrifter 😉 Men håpa du smakte til med kakao og søtning 🙂

 30. sjokolade til frokost – kan det bli bedre?! 😀
  har den siste uken spist gulerotpannakene dine, bananpannekakene og vanilje fudge. Du er helt genial! å spise sunnere virker som en lek nå 🙂

  1. Haha, ikkje sant! Såå kjekt å lese, Maia – det er stas 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

 31. Thea-Margrethe

  Jeg har laget denne sjokoladekremen et par-tre-fire-femten ganger nå, og har funnet ut at jeg syns den blir bedre om man bytter om mengdene på kakao og sjokoladeprotein-pulveret! Da blir den ikke like besk, passer bedre for oss som ikke klarer så mye kakao. Så det er et tips til dere andre som syns den blir for kakaoete 😀

  Pleier å nyte denne som kveldssnack et par timer etter middag når jeg har vært på trening, da blir jeg aaaalltid fysen på «noe godt» aka usunt. SUPERT at denne oppskriften er så enkel og rask – da slipper jeg ryke på en hel pose Smash (sooom det hender at jeg gjør…).

  Tusen takk for et herlig snacksmåltid med god samvittighet, morgen som kveld!

  1. Det går absolutt an! Men det står jo også hold tilbake på kakaoen og smak til, så man kan smake til med den styrken man liker med kakao 🙂
   Veldig kjekt at du liker oppskrifta, Thea-Margrethe! Og kjekt med en kommentar her igjen, eg har faktisk gløymt vekk denne digge sjokoladeretten, så den skal definitivt lagast snart igjen. Gleda meg allerede, haha <3

 32. Kristin

  Prøvde denne i går. God på smak, men konsistensen ble altfor kompakt til at jeg klarte å spise særlig mye. Skal prøve å spe den ut med litt naturellyogurt, må bare vente til neste gang jeg er i butikken så jeg får kjøpt det. Resten av gårsdagens skal jeg bruke i vafler :). Sjokoladevafler!

  1. Det er meininga at konsistensen skal vere kompakt 🙂 Men visst det blei for mykje kan du fint bruke litt yoghurt i tillegg, som du skriver 🙂

 33. Ann-sofie

  Hei du kan ha sjokoladekremen i en matboks med fryse element lokk,da holder den seg og frukten hele dagen.Jeg her både en stor en lite matboks. og da behøver man ikke være avhengig av kjøleskap på jobben.De får du kjøpt på coolstuff.no.
  Ps. Sjokoladekrem var kjempe god.

  1. Sjølvsagt er det eit godt alternativ 🙂 Kjekt du likte sjokoladekremen, Ann-Sofie 😀

 34. Johannes Øyre Øygard

  Hei Linda,

  så mange fantastiske oppskrifter du har.
  Vi bruker denne hyppig som erstatter for dessert med sukrin som søtning.

  Når den er ferdig rasper vi 70% kokesjokolade over for å gi den litt ekstra og setter den i kjøleskapet.

  Takk for denne!

  1. Hei Johannes! Takker for hyggelige ord 😀 Kjekt å lese at de liker denne oppskrifta, høyres godt ut med litt ekstra 70% kokesjokolade på toppen 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere!

 35. Janne Kristine

  Jeg ELSKER denne! Laget den i går og slumpet oppi både kakao, sukrin melis og waldon farms karamellsirup. Inn i kjøleskapet et par timer og oppi med blåbær og bringebær. Min nye dessert! Takk Linda for herlig blogg

  1. Mmm, SÅ godt 😀 Veldig kjekt å inspirere, Janne Kristine! Håper eg kan fortsette med det 🙂

 36. Denne sjokoladekremen va utrulig god eg hadde ei godt moden banan eg måtte bruke , så mosa opp i den og.

  1. Så kjekt den falt i smak 😀