Linda Stuhaug

Annonse

Baba Ganoush – auberginedip

Baba Ganoush – auberginedip
God mandag!
Har du hørt om Baba Ganoush? Eller kanskje aubergine-hummus, auberginemos eller auberginedip? Kjært barn har mange navn, men hovednavnet er Baba Ganoush og det er en kjent smårett fra midtøsten. Det kan nytes som forrett sammen med godt brød, tilbehør til middagen eller som dip.
Hovedingrediensen er innmaten i grilla aubergine, og det blir laga på akkurat samme måte som hummus, berre med aubergine istedenfor kikerter.
Baba Ganoush er utrulig smakfullt, eg kan love det smaker bedre enn det ser ut!
Du trenger, 1 liten skål 1 stor aubergine, 300-350 g 1 ts tahini 1 fedd kvitløk saften av 1/4 sitron eit dryss salt, pepper og spisskummen
Slik gjer du: 1. Forvarm steikeovnen til 220 grader. Del auberginen i to på langs, prikk overflata med en gaffel og steik midt i ovnen ca. 30-40 minutter, til auberginen er blitt godt mjuk. Avkjøl litt.
2. Trekk skinnet av auberginen og ha innmaten i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Kjør med stavmikser til en jevn masse, smak til med krydder og evt. meir sitron. Det er bedre å vere litt forsiktig med kvitløk, sitornsaft og krydder i starten slik at du kan smake til etterkvart.
3. Server avkjølt, gjerne med litt friske urter.
PS! Anbefaler å doble eller triple oppskrifta, da det ikkje blir så masse av 1 aubergine. Kan fint oppbevares 2-3 dager i kjøleskap.
Krema, veldig smakfull, næringsrik og passer til det meste! Prøv som tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter, fylle i pitabrød, lomper eller lefser, dip til grønnsaker, chips, godt brød eller falafler.
Er du glad i aubergine eller lysten på å prøve eit nytt tilbehør med grønnsaker er Baba Ganoush til å anbefale! Velbekomme 🙂

God mandag!

Har du hørt om Baba Ganoush? Eller kanskje aubergine-hummus, auberginemos eller auberginedip? Kjært barn har mange navn, men hovednavnet er Baba Ganoush og det er en kjent smårett fra midtøsten. Det kan nytes som forrett sammen med godt brød, tilbehør til middagen eller som dip.

Hovedingrediensen er innmaten i grilla aubergine, og det blir laga på akkurat samme måte som hummus, berre med aubergine istedenfor kikerter.

Baba Ganoush er utrulig smakfullt, eg kan love det smaker bedre enn det ser ut!


Du trenger, 1 liten skål
1 stor aubergine, 300-350 g
1 ts tahini
1 fedd kvitløk
saften av 1/4 sitron
eit dryss salt, pepper og spisskummen

Slik gjer du:
1. Forvarm steikeovnen til 220 grader. Del auberginen i to på langs, prikk overflata med en gaffel og steik midt i ovnen ca. 30-40 minutter, til auberginen er blitt godt mjuk. Avkjøl litt.

2. Trekk skinnet av auberginen og ha innmaten i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Kjør med stavmikser til en jevn masse, smak til med krydder og evt. meir sitron. Det er bedre å vere litt forsiktig med kvitløk, sitornsaft og krydder i starten slik at du kan smake til etterkvart.

3. Server avkjølt, gjerne med litt friske urter.

PS! Anbefaler å doble eller triple oppskrifta, da det ikkje blir så masse av 1 aubergine. Kan fint oppbevares 2-3 dager i kjøleskap.


Krema, veldig smakfull, næringsrik og passer til det meste!
Prøv som tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter, fylle i pitabrød, lomper eller lefser, dip til grønnsaker, chips, godt brød eller falafler.


Er du glad i aubergine eller lysten på å prøve eit nytt tilbehør med grønnsaker er Baba Ganoush til å anbefale!
Velbekomme 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg