Laksewrap

Hei!

Her får dere dagene enkle med veldig mattips: laksewrap! Dette er en gjenganger i kvardagskostholdet mitt, typiske måltider eg sjelden deler, men som blir spist masse. Lomper fylt med røkt laks og anna godt, surra sammen og nytes til frukost, lunsj eller kveldsmat.

Eg spiser lomper kvar einaste dag, selfølgelig med varierande pålegg. Røkt laks er en av favorittane, og da får dere min favorittkombinasjon her:

IMG_3862


Du trenger
speltlomper/lomper
philadelphia
spinat eller crispysalat
røkt laks i skiver
rødløk
cottage cheese eller avokado
grovkverna pepper

Smør halve lompa med philadelphia, fyll andre sida med pålegget. Start å surre fra sida med pålegget, slik at philadelphiaen fungerer som «lim» til å holde det sammen. Nyt straks eller pakk inn i aluminiumsfolie: perfekt å ta med i lunsjboksen!

IMG_3865

Eg varierer altså mellom avokado og cottage cheese, men resten av fyllet når eg har laks er heilt likt. En uslåelig kombinasjon! Masse pålegg er også eit must, nesten så lompa ikkje kan surres sammen 😉

IMG_3866

Dette er også supert på tapasbordet, men da er det greit å ikkje overfylle lompene, og skjære munnfulle biter.

IMG_3860

Ønsker alle en fin dag vidare 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Nam, dette skal jeg virkelig teste ut 😀

  1. Håper det smaker 🙂

 2. Solfrid

  Dette er ikke så veldig usunt sant visst man bruker spelt lomper? Hvilket annet pålegg bruker du? Visst du ikke skal spise de med det samme bør de da ligge kaldt?

  1. Så lenge du bruker lomper med masse potet så er det absolutt sunt, speltlomper eller vanlige lomper.
   Eg fyller lomper med alt av pålegg, ingenting som ikkje passer 🙂 Kan fint oppbevares i romtemperatur nokre timer.

 3. Solfrid

  Ble visst sendt litt for fort. Tusen takk for tips

  1. Berre hyggelig, Solfrid 🙂

 4. Er det noe annet slags pålegg som kan brukes hvis en ikke liker laks? 🙂

  1. ALT av pålegg passer i lomper, så det er berre å bruke det du liker 🙂
   Skinke, spekeskinke, fenalår, salami eller lignande kan erstatte laksen akkurat her, men ellers fyller eg lomper med både egg, cottage cheese, makrell i tomat, tunfisk, ost osvosv.

 5. Hei! 🙂 vet at du bruker mye laks – det er jo så utrolig godt! Problemet mitt er st jeg syns laks er dyrt. Hvor kjøper du laks, og til hvilke priser?

  1. Hei! Eg har ingen faste merker, kjøper litt forskjellig. Men eg kommer ofte over gode tilbud (datosalg og lignende) som ofte reduserer prisen med 50%, da kjøper eg inn en heil del og fryser ned 🙂

   1. Burde sikkert blitt flinkere til å kjøpt inn større kvantum

   2. Det er alltid lurt å fylle opp når man har muligheten 🙂