Linda Stuhaug

Annonse

19. februar 2016

Ovnsbakt, karamellisert frukt med sitronyoghurt

Ovnsbakt, karamellisert frukt med sitronyoghurt
Innlegget inneholder annonselenker Hei og god fredag! Idag har eg eit superenkelt, raskt og nydelig desserttips til dere: ovnsbakt frukt med sitronyoghurt. Frukt skjæres i mindre biter og ovnsbakes med litt smør og søtning, som gir en utrulig god smak og sødme. Frukten blir mør og lett karamellisert, i kombinasjon med litt syrlig yoghurt blir det en fantastisk god og sunn dessert som passer like godt kvardag som helg 🙂
Håper det frister:
Ovnsbakt, karamellisert frukt med sitronyoghurt, 4 porsjoner 1 ananas 1-2 epler 1 pære 2 plommer 3 ss sukrin gold eller honning / fibersirup gold 1-2 ss smelta smør
300 g gresk yoghurt sukrinmelis ferskpressa sitronsaft
Slik gjer du: Kutt frukten i passelige biter, legg i en ildfast form. Fordel smelta smør og søtning over frukten. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 30 minutter, eller til frukten er mør.
PS! Du kan mikse og trikse med ulike frukter etter smak og tilgjengelighet!
Rør sammen gresk yoghurt med sitronsaft og sukrinmelis, smak til. Server som tilbehør til frukten, enten varmt, lunt eller kaldt! En god kombinasjon mellom søtt og friskt.
Du kan selfølgelig bytte ut sitronyoghurt med anna type yoghurt, vaniljekesam, kokoskrem, piska krem eller kanskje vaniljeis? Eit dryss hakkede nøtter gjer også det lille ekstra, som du enten kan ha over frukten før ovnsbakinga, eller ved servering.
Det trenger absolutt ikkje vere vanskelig eller avansert for å få til en sunn og smakfull dessert 🙂 En super måte å få inn ekstra frukt i kosten.
God helg alle sammen!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god fredag!

Idag har eg eit superenkelt, raskt og nydelig desserttips til dere: ovnsbakt frukt med sitronyoghurt. Frukt skjæres i mindre biter og ovnsbakes med litt smør og søtning, som gir en utrulig god smak og sødme. Frukten blir mør og lett karamellisert, i kombinasjon med litt syrlig yoghurt blir det en fantastisk god og sunn dessert som passer like godt kvardag som helg 🙂

Håper det frister:

Ovnsbakt, karamellisert frukt med sitronyoghurt, 4 porsjoner
1 ananas
1-2 epler
1 pære
2 plommer
3 ss sukrin gold eller honning / fibersirup gold
1-2 ss smelta smør

300 g gresk yoghurt
sukrinmelis
ferskpressa sitronsaft

Slik gjer du:
Kutt frukten i passelige biter, legg i en ildfast form. Fordel smelta smør og søtning over frukten. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 30 minutter, eller til frukten er mør.

PS! Du kan mikse og trikse med ulike frukter etter smak og tilgjengelighet!

Rør sammen gresk yoghurt med sitronsaft og sukrinmelis, smak til. Server som tilbehør til frukten, enten varmt, lunt eller kaldt! En god kombinasjon mellom søtt og friskt.


Du kan selfølgelig bytte ut sitronyoghurt med anna type yoghurt, vaniljekesam, kokoskrem, piska krem eller kanskje vaniljeis? Eit dryss hakkede nøtter gjer også det lille ekstra, som du enten kan ha over frukten før ovnsbakinga, eller ved servering.


Det trenger absolutt ikkje vere vanskelig eller avansert for å få til en sunn og smakfull dessert 🙂 En super måte å få inn ekstra frukt i kosten.


God helg alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg