Ristede kikerter – garantert sprø!

God mandag!

Har du prøvd ristede kikerter før? Kikerter ovnsbakes med diverse krydder og blir næringsrik supersnacks som både kan nytes som dei er, eller tilsettes i for eksempel salater for ekstra crunch. Utrulig godt og smakfullt, men her kan man justere type og mengde krydder etter kor sterkt man ønsker det.

Eg har tidligere delt oppskrift på ristede kikerter, men dei har aldri blitt heilt knasande sprø. Eg har prøvd og feila nokre ganger den siste tida og funne fram til en framgangsmetode som gir garantert gjennomsprø kikertsnacks! Det tar litt tid, men krever minimalt med innsats. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort:

IMG_4301

Ristede kikerter, 1 skål
1 boks kikerter ( 250-300 g avrent)
krydder etter smak, eg brukte:
eit dryss salt og pepper, paprikakrydder, spisskummen, kvitløk

Slik gjr du:
1. Forvarm ovnen til 150 grader. Skyll kikertene godt under kaldt vatn og la dei renne godt av seg. Spre over tørkepapir og la dei bli så tørre om mulig.

2. Ha kikertene over i en bolle, tilsett rikelig med krydder og bland godt. Spre over en langpanne med bakepapir.

3. Steik midt i ovnen, vanlig over-undervarme i ca. 60 minutter. Snu litt på kikertene underveis. Sett deretter på varmluft og steik i 15 minutter. Følg med på slutten så kikertene ikkje svir seg. Avkjøl.

IMG_4291

Mulighetane for variasjon er mange når det kommer til krydder: 
lag gjerne en enkel variant med maldonsalt, eller kjør på med chili, kajannepepper, grillkrydder, kvitløk, tacokrydder også vidare…

IMG_4289

Prøv å bytte ut fredagschipsen med denne snacken, det kan virkelig ikkje måle seg med en pakke potetgull – dette både smaker og gjer bedre for kroppen 🙂 Kikerter er både proteinrikt og fiberrikt, og inneholder en rekke vitaminer og mineraler!

IMG_4294

Håper du er overbevist og vil prøve deg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

44 kommentarer

  1. Hei! Dette har jeg veldig lyst til å prøve

    1. Då håper eg at det faller i smak hos deg 🙂

  2. Hei Linda! Hvordan gjør jeg det hvis jeg har en pose med tørre kikerter? 🙂

    1. Hei! Da må kikertene bløtlegges og kokes først. Aldri gjort det, så koketid og lignande veit eg dessverre ikkje :/

  3. Ann-Sofie

    Heisann! Er varmluft nødvendig for et bra resultat? Har dessverre ikke den funksjonen her jeg leier.

    1. Hei! Varmluft gjer liksom den siste finishen og får dei skikkelig sprø på slutten. Kan hende det går fint uten, du kan jo prøve 🙂

  4. Gunhild

    Desse var kjempe gode

    1. Så kjekt med tilbakemelding, Gunhild 🙂

  5. Charlotte Johannessen

    Hei! Mine ble veldig harde? Fulgte oppskriften.. Vet at det er forskjell på ovner, kan de ha stått i for lenge? De ser ikke brent ut. Elsker forøvrig alle oppskriftene dine 😀

    1. Hei!
      Det er jo meininga at dei skal bli harde 😉 Du kan evt. justere ned steiketida litt eller droppe dei siste minuttane med varmluft om du ønsker dei mjukere, men heile poenget med denne framgangsmetoden er at kikertene skal bli skikkelig gjennomsprø.

      1. Charlotte Johannessen

        Dårlig forklaring fra min side, de ble ikke sprø, bare veldig harde 😉 .. Kanskje jeg hadde de for lenge i ovnen. Må si at jeg er veldig glad i oppskriftene dine, skal lage snickerstrøflene i kveld 😀 NAMMI!

      2. Såpass. Prøv med litt mindre steiketid neste gang da, så håper eg dei blir bedre 🙂 Mmm, snickerstrøflene er så enkle og gode! Kos deg!

  6. Dette var lettvint og godt

    1. Tommel opp 🙂

  7. Malin Kalseth Randa

    Hei! Fjerner du skallet som er på kikertene? Jeg bruker go green sine og etter de er spylt og tørket, begynner litt av skallet å falle av..

    1. Nei, eg bruker kikertene som dei er, men eg bruker kikerter som er ferdigkokt. Kan høres ut som du må koke dine?

  8. Denne vil jeg prøve 🙂

    1. Håper du liker dei, Ingrid 🙂

  9. Hei:) stemmer det at disse skal stekes uten noe som helst olje? Har brukt en av dine andre oppskrifter på denne og da har resultatet blitt ok men noen har blitt litt myke og andre ganger brent.. Takk på forhånd:)

    1. Hei! Ja, det stemmer 🙂
      Forstod ikkje heilt kva du meinte. Har du brukt en anna oppskrift med kikerter? Eller en heilt anna oppskrift?

  10. Catrine

    Hvilke kikerter bruker du? Merke?

    1. Eg har ingen fast merke, kjøper det eg finner på butikken og varierer heile tida 😉

  11. Nam nam ❤️ Sukkerfri og snacksfri til jul vi nå jeg og min datter på 21 Men vil helst ikke innta kunstig søtning som gir svingninger i blodsukker og mere søtsug ! Noen forslag?

    1. Skjønner ikkje heilt kva du meiner her eg?

  12. Hei! Vet du hvor lang holdbarheten er på disse? Kan man lage de i god tid i forveien? Ser veldig gode ut!

    1. Dessverre, eg veit dei holder seg eit par dager, men eg veit ikkje utover det. Her forsvinner dei så fort 🙂 Men eg trur dei holder seg sprø og gode lenge visst dei blir oppbevart riktig 🙂

  13. Hei, vet Linda ikke teller kalorier. men disse kan umulig være kalori rike? vil dempe pms kravingsene mine. haha

    1. Det er ikkje verre enn å sjå bakpå boksen på kikertene, så ser du at kikerter ikkje er kalorírikt 🙂 Et med god samvittighet, Mari!

  14. Disse er så gode, de gangene jeg ikke hat lyst på noe som helst mat, eller ikke finner på noe

    1. Så kjekt å lese, Stina 😀 Alt for lenge sida eg har laga desse no – men fikk akutt lyst på rista kikerter!!

  15. Kan du si litt mer om mengden med krydder som brukes? Når du skriver hvitløk, mener du hvitløkspulver?

    1. Du kan bruke både kvitløkskpulver og grovkverna kvitløk. Bruk eit godt dryss av dei ulike kryddertypane du, det eg gjer 🙂

  16. Knallgode 🙂 med salt, chilipulver, hvitløk og paprikakrydder.

    1. Høyres godt ut Ellen 😀

  17. Jeanette

    Hei. Hva kan gjøres når man ikke har varmluft på ovnen (gammel ovn) de 15 minuttene. Men vi har en dehydrator….

    1. Hm. Du kan prøve med dehydrator 🙂 Ellers kan du fortsette å bruke over-undervarme, men steike den kanskje litt lengre!

  18. dette testet nå ! 😀

    1. Håper det smakte 🙂

  19. Digg!! Vi prøver å bli flinkere til å spise (like) kikerter, uten altfor mye hell utover humus. Men disse ble veldig gode, og sprøe! Jeg må være litt mer generøs med krydder neste gang jeg prøver bare. Prøvde egentlig pannestekte kikerter til tomatsuppe, ikke noen favoritt. Tilberedte resten av dem etter denne oppskriften, neste gang prøver jeg disse som tilbehør, tenker det blir litt som krutonger?

    1. Kjekt du likte denne oppskrifta, Synne 🙂 Vil ikkje påstå at det blir som krutonger, men det blir jo sprøtt og passer til mykje av det samme som ein bruker krutonger til 🙂

  20. Prøv airfryer – blir mye mye mer sprø og mindre gris i ovnen! Kjøpte en billig en på Rusta til 249 kr 😀

    1. Mindre gris? Det her griser ikkje, hehe.
      Eg er ikkje så fan av sånne fancy dubbeditter, men kanskje eg vurderer det ein gang i framtida 😀 Takk for tips 🙂

  21. Disse skal jeg prøve ut nå 🙂
    Jeg kjøpte en kartong med økologiske kikerter, behøver jeg da å koke disse eller er det kun tørre kikerter som må kokes først?

    1. Det er kun tørre kikerter som skal kokast 🙂 Håper det smaker!