Squashgetti carbonara med kylling

Hei! 

No har eg laga ganske mange varianter ev squashgetti etterkvart, dette er så fantastisk godt og eg spiser det til middag minst en gang i veka. Det tar ikkje meir enn 10-15 minutter, så det er en super kvardagsmiddag på travle dager!

Dagens variant er squashgetti carbonara med kylling, eller krema squashgetti med kylling om du vil. Den ekte varianten av carbonara med stekt skinke og bacon finner du her 🙂 Ved å bruke søkefeltet og søke på «squash» får du opp en fin oversikt over dei andre variantane!

IMG_4147

Squashgetti carbonara med kylling, 1 porsjon
1 squash
1 stor kyllingfilet
1 fedd kvitløk
1 liten ts hakka chilli
0,7 dl matfløte
1 eggeplomme
2 toppa ss revet parmesan
salt & pepper

Slik gjer du:
Steik kyllingen med kvitløk, chili, litt salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder også, eg hadde litt paprikapulver. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.

Strimle squashen i  en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.

Sausen skal bli litt krema og fyldig. Er den veldig tyntflytande kan du varme forsiktig opp igjen, da vil den tjukne. Ha over på en tallerken og topp med dei stekte kyllingbitene, og gjerne eit dryss parmesan.

Pssst! Bruk gjerne litt stekt bacon i tillegg om du ønsker det og har det tilgjengelig! 

IMG_4139

Spiralizer er noke av det mest geniale eg har i hus. Den strimler opp squash, gulerøtter, rødbeter og andre grønnsaker i en fei! Anbefaler virkelig å skaffe en slik, dei fleste butikker som selger kjøkkenutstyr har en variant av denne, ellers finnes den i ulike nettbutikker også.

IMG_4160

Bruk gjerne en miks av fleire grønnsaker når du lager grønnsaks-spagettien, eg er veldig glad i kombinasjonen mellom squash og gulrot. Ellers kan 50/50 med vanlig pasta og squashpasta også vere eit alternativ 🙂

IMG_4162

Nyt en sunn, rask, enkel og næringsrik middag!
Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei Linda! Lurte på om du kunne kommet opp med en sunnere oppskrift av sandwitch is?! Det er favorittisen min og har cravings heeele tiden. Hadde vært fint med et sunnere alternativ 🙂 hihi. Lov å spørre;-)

    1. Hei! Selfølgelig er det lov å spørre, alltid kjekt at lesee kommer med ønsker 🙂 Kanskje når det begynner å våres litt meir – når det blir litt meir sesong for is. Vaniljeisen er ikkje noko problem, men det er heller ei utfordring å få til den mjuke kjeksen rundt… 😉 Vi får sjå kva som dukker opp etterkvart 🙂

  2. Hei!
    Dette har ingenting med innlegget ditt å gjøre, men jeg spør likevel, jeg:)
    Lurer på om du har noen erfaring med kornbarene fra Alpen, da speseilt den med frukt, nøtter og melkesjokolade? Er de sunne? Jeg har ingen kunnskap innenfor dette feltet, derfor spør jeg deg, hehe 🙂

    1. Hei! Nei, desse har eg aldri hørt om. Men ved å lese innholdsdeklarasjonen finner man fort ut om det for eksempel er masse sukker i 🙂 Så kommer det naturligvis an på kva man bruker det til, når man spiser det, kva mål og utgangspunkt man har og ikkje minst kva man betrakter som sunt.

  3. Hei. Squashen blir jo bare en enda suppe.. Såg så godt ut, men som sagt må har gjort noe feil det blei ubehageligt

    1. Du må ikkje ha for sterk varme og det skal KUN varmes fort.