Linda Stuhaug

Annonse

23. februar 2016

Squashgetti carbonara med kylling

Squashgetti carbonara med kylling
Hei!
No har eg laga ganske mange varianter ev squashgetti etterkvart, dette er så fantastisk godt og eg spiser det til middag minst en gang i veka. Det tar ikkje meir enn 10-15 minutter, så det er en super kvardagsmiddag på travle dager!
Dagens variant er squashgetti carbonara med kylling, eller krema squashgetti med kylling om du vil. Den ekte varianten av carbonara med stekt skinke og bacon finner du her 🙂 Ved å bruke søkefeltet og søke på «squash» får du opp en fin oversikt over dei andre variantane!
Squashgetti carbonara med kylling, 1 porsjon 1 squash 1 stor kyllingfilet 1 fedd kvitløk 1 liten ts hakka chilli 0,7 dl matfløte 1 eggeplomme 2 toppa ss revet parmesan salt & pepper
Slik gjer du: Steik kyllingen med kvitløk, chili, litt salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder også, eg hadde litt paprikapulver. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.
Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.
Sausen skal bli litt krema og fyldig. Er den veldig tyntflytande kan du varme forsiktig opp igjen, da vil den tjukne. Ha over på en tallerken og topp med dei stekte kyllingbitene, og gjerne eit dryss parmesan.
Pssst! Bruk gjerne litt stekt bacon i tillegg om du ønsker det og har det tilgjengelig!
Spiralizer er noke av det mest geniale eg har i hus. Den strimler opp squash, gulerøtter, rødbeter og andre grønnsaker i en fei! Anbefaler virkelig å skaffe en slik, dei fleste butikker som selger kjøkkenutstyr har en variant av denne, ellers finnes den i ulike nettbutikker også.
Bruk gjerne en miks av fleire grønnsaker når du lager grønnsaks-spagettien, eg er veldig glad i kombinasjonen mellom squash og gulrot. Ellers kan 50/50 med vanlig pasta og squashpasta også vere eit alternativ 🙂
Nyt en sunn, rask, enkel og næringsrik middag! Velbekomme!

Hei!

No har eg laga ganske mange varianter ev squashgetti etterkvart, dette er så fantastisk godt og eg spiser det til middag minst en gang i veka. Det tar ikkje meir enn 10-15 minutter, så det er en super kvardagsmiddag på travle dager!

Dagens variant er squashgetti carbonara med kylling, eller krema squashgetti med kylling om du vil. Den ekte varianten av carbonara med stekt skinke og bacon finner du her 🙂 Ved å bruke søkefeltet og søke på « squash» får du opp en fin oversikt over dei andre variantane!

Squashgetti carbonara med kylling, 1 porsjon
1 squash
1 stor kyllingfilet
1 fedd kvitløk
1 liten ts hakka chilli
0,7 dl matfløte
1 eggeplomme
2 toppa ss revet parmesan
salt & pepper

Slik gjer du:
Steik kyllingen med kvitløk, chili, litt salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder også, eg hadde litt paprikapulver. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.

Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.

Sausen skal bli litt krema og fyldig. Er den veldig tyntflytande kan du varme forsiktig opp igjen, da vil den tjukne. Ha over på en tallerken og topp med dei stekte kyllingbitene, og gjerne eit dryss parmesan.

Pssst! Bruk gjerne litt stekt bacon i tillegg om du ønsker det og har det tilgjengelig!


Spiralizer er noke av det mest geniale eg har i hus. Den strimler opp squash, gulerøtter, rødbeter og andre grønnsaker i en fei! Anbefaler virkelig å skaffe en slik, dei fleste butikker som selger kjøkkenutstyr har en variant av denne, ellers finnes den i ulike nettbutikker også.


Bruk gjerne en miks av fleire grønnsaker når du lager grønnsaks-spagettien, eg er veldig glad i kombinasjonen mellom squash og gulrot. Ellers kan 50/50 med vanlig pasta og squashpasta også vere eit alternativ 🙂


Nyt en sunn, rask, enkel og næringsrik middag!
Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg