Kokos- og blåbæris


Heisann alle sammen!

Idag har eg en nydelig iskrem med smak av kokos og blåbær til dåkke, som lages på 1-2-3 og kan nytes med en gang  🙂 Passer like godt som sunn dessert, kveldskos eller mellommåltid.

IMG_4050

Mange kjenner nok igjen typen iskrem/sorbet fra tidligere, lignande oppskrifter ligger i arkivet som både mangosorbêt, ananassorbêt, bringebærsorbêt, kiwisorbêt og en blanding mellom forskjellige frukter. Denne gangen har eg brukt kokosmelk og blåbær som blei en knallgod kombinasjon, men bytt gjerne blåbær med bringebær, mango, anans eller andre frukter/bær etter ønske!

Uten tilsatt både sukker, gluten og melk: 

IMG_4049

Kokos- og blåbæris, 1 porsjon 
150 g fryste blåbær
120 g kokosmelk eller kokoskrem*
1-3 ss sukrinmelis eller anna pulverisert/flytande søtning

Kjør ingrediensene i en blender eller med stavmikser til en fyldig, klumpfri is. Smak til med søtning. Server straks, gjerne med litt ekstra frukt/bær på toppen, en håndfull nøtter eller det du måtte ønske.

IMG_4043


Tips og alternativer*

– forskjellen på kokosmelk og kokoskrem er at når boksen med kokosmelk står kaldt, skiller den seg og blir til en stiv, fyldig krem. Du kan bruke begge deler, det er litt smak og behag (ikkje light kokosmelk!). Personlig liker eg best kokoskrem, for da blir den ekstra smakfull og fyldig.

– kokosmelk kan også byttes med gresk yoghurt, kesam, vaniljeyoghurt eller lignande.

IMG_4051


Håper det smaker!

4 kommentarer

  1. Benedicte

    Hei hei 🙂 Jeg lurer på hvor man får kjøpt kokoskrem?

    1. Kokoskrem får du av vanlig kokosmelk som står kaldt 🙂

  2. Hei 🙂 For en super blogg du har!:) Jeg lurer på en ting ang. denne isen, kan den oppbevares i fryseren som vanlig is? Eller MÅ den serveres straks?

    1. Hei! Ja, det går fint – men den treng litt tid i romtemperatur før den mjukner om den har låge lenge i frysaren 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *