Linda Stuhaug

Annonse

25. februar 2016

Kokos- og blåbæris

Kokos- og blåbæris
Heisann alle sammen!
Idag har eg en nydelig iskrem med smak av kokos og blåbær til dåkke, som lages på 1-2-3 og kan nytes med en gang 🙂 Passer like godt som sunn dessert, kveldskos eller mellommåltid.
Mange kjenner nok igjen typen iskrem/sorbet fra tidligere, lignande oppskrifter ligger i arkivet som både mangosorbêt, ananassorbêt, bringebærsorbêt, kiwisorbêt og en blanding mellom forskjellige frukter. Denne gangen har eg brukt kokosmelk og blåbær som blei en knallgod kombinasjon, men bytt gjerne blåbær med bringebær, mango, anans eller andre frukter/bær etter ønske!
Uten tilsatt både sukker, gluten og melk:
Kokos- og blåbæris, 1 porsjon 150 g fryste blåbær 120 g kokosmelk eller kokoskrem* 1-3 ss sukrinmelis eller anna pulverisert/flytande søtning
Kjør ingrediensene i en blender eller med stavmikser til en fyldig, klumpfri is. Smak til med søtning. Server straks, gjerne med litt ekstra frukt/bær på toppen, en håndfull nøtter eller det du måtte ønske.
Tips og alternativer* – forskjellen på kokosmelk og kokoskrem er at når boksen med kokosmelk står kaldt, skiller den seg og blir til en stiv, fyldig krem. Du kan bruke begge deler, det er litt smak og behag (ikkje light kokosmelk!). Personlig liker eg best kokoskrem, for da blir den ekstra smakfull og fyldig.
– kokosmelk kan også byttes med gresk yoghurt, kesam, vaniljeyoghurt eller lignande.
Håper det smaker!


Heisann alle sammen!

Idag har eg en nydelig iskrem med smak av kokos og blåbær til dåkke, som lages på 1-2-3 og kan nytes med en gang 🙂 Passer like godt som sunn dessert, kveldskos eller mellommåltid.

Mange kjenner nok igjen typen iskrem/sorbet fra tidligere, lignande oppskrifter ligger i arkivet som både mangosorbêt, ananassorbêt, bringebærsorbêt, kiwisorbêt og en blanding mellom forskjellige frukter. Denne gangen har eg brukt kokosmelk og blåbær som blei en knallgod kombinasjon, men bytt gjerne blåbær med bringebær, mango, anans eller andre frukter/bær etter ønske!

Uten tilsatt både sukker, gluten og melk:

Kokos- og blåbæris, 1 porsjon
150 g fryste blåbær
120 g kokosmelk eller kokoskrem*
1-3 ss sukrinmelis eller anna pulverisert/flytande søtning

Kjør ingrediensene i en blender eller med stavmikser til en fyldig, klumpfri is. Smak til med søtning. Server straks, gjerne med litt ekstra frukt/bær på toppen, en håndfull nøtter eller det du måtte ønske.



Tips og alternativer*
– forskjellen på kokosmelk og kokoskrem er at når boksen med kokosmelk står kaldt, skiller den seg og blir til en stiv, fyldig krem. Du kan bruke begge deler, det er litt smak og behag (ikkje light kokosmelk!). Personlig liker eg best kokoskrem, for da blir den ekstra smakfull og fyldig.

– kokosmelk kan også byttes med gresk yoghurt, kesam, vaniljeyoghurt eller lignande.



Håper det smaker!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg