Laks- og brokkoligrateng

Hei!

Det er onsdag, vi er halvveis til helg (igjen!) og eg vil idag dele en utrulig rask og enkel laksemiddag med dere: laks- og brokkoligrateng! Denne formen er ferdig på 20-25 fra start til slutt, krever lite ingredienser og smaker fantastisk godt. Heilt super som kvardagsmiddag når tida kan vere litt knapp.

Håper du lar deg friste:

IMG_4432

Laks- og brokkoligrateng, 3-4 personer
2 brokkoli
4 laksefilêter
1 boks philadelphia kvitløk&urter
revet eller skiva ost
salt og pepper

Tilbehør søtpotetmos
4 mellomstore søtpoteter
salt & pepper

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene, del i mindre biter og sett på kok til bitene er møre.

2. Skjær brokkoli i buketter og ha i en ildfast form. Spre over philadelphia, laks i mindre biter med litt salt og pepper over. Topp formen med ost, sett midt i ovnen. Gratengen er ferdig når osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.

3. Hell av vatnet av søtpotetbitene, mos til en klumpfri søtpotetmos med litt salt og pepper. Server middagen straks!

collagess


Du kan selfølgelig velge anna tilbehør, men søtpotetmos passa utrulig godt, så det anbefales!

IMG_4426

Like god er retten kald, så ta gjerne med i lunsjboksen dagen etterpå. Luksuslunsj 🙂

IMG_4429

Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Hei!
    Er det ok å bruke Philadelphia light? Eller egner ikke den seg i ovnen ?
    Denne skal jeg prøve

    1. Hei! Philadelphia urter & kremost som eg har brukt her er light-versjon. Så du kan fint bruke naturell light philadelphia om det er det du meiner 🙂

      1. sigrid

        Ja det var det jeg lurte på, tusen takk for svar 🙂

      2. Berre hyggelig 🙂

  2. Hei! Hatt den i ovnen i 20 min på 180 grader nå, men osten er langt fra smeltet. Er det korrekt med 180 grader?

    1. Ja. Det vil variere litt fra ovn til ovn, så du får berre la den stå til osten er smelta 🙂 Evt. justere opp til 200 grader.

  3. Denne ble fredagsmiddag i går. Men jeg la søtpotetskiver i bunn isteden for mos ved siden av. Ble en superdigg middag

    1. Høres godt ut! Kjekt den falt i smak, Ingrid 🙂

  4. Denne skal prøves på tirsdag, men vi skal ha grønnsaksblanding i bunn i steden for bare brokkoli… Gleder meg 😀

    1. Høres spennande ut, Eva 🙂 Det blir nok godt det også!

  5. Tove Grannes

    Blir ikke brokkolien litt lite kokt når den ikke ligger i veske? Mere rå en kokt? Jeg lagde laks i form i forrige uke, og synes grønnsakene ble litt for rå. Jeg liker ikke grønnsakene for mye kokt, men skal ikke være for rå heller.

    1. Det er ikkje meininga at brokkolien skal bli kokt, den skal ha litt konsistens. Brokkoli treng ekstremt lite varmebehandling før konsistensen blir ødelagt, men du får heller koke den litt på forhånd om du foretrekker det 🙂

  6. Hvilken størrelse er det på kremosten du bruker? Jeg har laget denne to ganger (og ELSKER den, det er så utrolig godt), og føler jeg alltid får mer kremost på min enn du har på bildet. Den jeg kjøper er på 200 g. Er den du bruker også det?

    1. Ja, eg bruker den på 200 g 🙂 Kjekt du liker gratengen!

  7. Kan man bruke frossen fisk? Og i så fall bruke ferske grønnsaker?

    1. Det går nok bra, men da ville eg venta nokon minutter med å legge på osten 🙂