Saftige og sukkerfri sjokolademuffins

Innlegget inneholder annonselenker

Hei!

Eg er midt i en hektisk eksamensperiode (som heldigvis er over imorgon!) og som pause fra lesinga for total utkopling går eg enten en tur i frisk luft, reiser på trening eller baker/lager mat. Måltidene mine blir som regel ganske raske og simple i desse periodene, og eg baker aldri søtsaker kun til meg sjølv. Derfor passer det perfekt å lage sunne sjokolademuffins som eksamenssnack når vi skal samles fleire for å øve til eksamen ilag!

Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Perfekt drivstoff til lesinga da dei gir stabilt blodsukker og metter litt ekstra 🙂

Like gode som mellommåltid, sunn kveldskos, turmat, kvardagsdessert eller til kaffikoppen:

IMG_4525

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins, 6-8 stk
2 egg
130 g kesam original
40 g havremjøl
25 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt røre, la stå i 5 minutter og juster med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.

2. Fordel i 6-8 muffinsformer. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.

IMG_4494


Kremostglasur

100 g philadelphia
2-3 ss sukrinmelis

Rør sammen, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane. Topp gjerne med litt finhakka nøtter og mørk sjokolade.

Bland gjerne inn 1 ss kakao og/eller 1-2 ss peanøttsmør i kremostglasuren for ekstra smak! Ellers er det mange ulike glasurer man kan lage å toppe på sjokolademuffinsene, mange ulike varianter er å finne i arkivet 🙂

IMG_4515


Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning tilsvarane 100 g sukker. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

– andre tørrvarer kan også brukes istedenfor havremjøl/speltmjøl. For glutenfri muffins kan du for eksempel bytte speltmjøl med bokhvetemjøl. Spørr gjerne om du er usikker.

– for melkefri muffins: kesam kan erstattes av søtpotetmos, gresskarmos, most banan eller kokoskrem for like saftige og smakfulle muffins. Bruk kokoskrem istedenfor philadelphia i glasuren.

IMG_4506



God torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

  1. Christine

    Hei! Jeg bor i Danmark og har til tider litt vanskelig for å finne kesam i butikkene – vil det være mulig å erstatte det med Skyr? 🙂

    1. Du kan bruke naturell yoghurt om du har det tilgjengelig 🙂 Det viktigaste er at det ikkje er for lavt fettinnhold, for det vil gi tørre muffins… Helst minst 5% fett.

  2. Kan det stemme at det ca er 500 kcal i oppskriften, grovt regnet? +toppingen selvfølgelig

    1. Eg verken rekner eller teller kalorier, men det kan stemme nokolunde ja. Rundt 500-600 tippe eg 🙂

  3. Kan man bruke sukrilett? Istedet for +?:-)

    1. Sukrilett er det samme som sukrin, og som det står anbefaler eg det overhode ikkje.

  4. Kristin

    Hei! 🙂
    Jeg har ikke kokosmel og lurer på om dette kan byttes ut med havremel?

    1. Hei! Ja, du kan fint kun bruke havremel 🙂

  5. Ser utrolig digg ut! Så genial oppskrift, glutenfri og mulig å gjøre melkefri 😀 Gleder meg til å prøve 😀

    1. Håper dei faller i smak, Monika 🙂

  6. Karianne

    Hvorfor bruker du aldri sukrin?

    1. Fordi eg liker det ikkje, det gir en kjølende/falsk ettersmak og egner seg ikkje så godt i baking. I tillegg er det kun 70% så søtt som tilsvarande mengde sukker.

  7. Mine blir helt flate…. Hvordan kan jeg unngå det? Bruker bakepulver og lar røra hvile.

    1. Dette er veldig vanskelig å svare på om du følger oppskrifta til punkt og prikke (?)…
      Har du problem med andre bakevarer også? Det kan jo vere ovnen…

  8. Hei. Kan jeg bruke natreen flytende ?? Jeg liker sukrin produktene. Liker ikke smaken på noen av dem.

    Nina

    1. Hei! Du kan prøve, men eg kan ikkje sei noko om korleis resultatet blir 😉

  9. Rita Marie

    Hei:) kan man kutte eggene eller har du en god erstatning? Dette gjelder generelt I baking av brød, rundstykker kaker og lignende. Er tante til ei som reagerer på hvete, melk, nøtter, laktose og egg :/

    1. Rita Marie

      Hun er også alergisk mot soya.
      Vet ikke om du har skrevet om det før, men har du oppskrifter eller innlegg om hva og hvordan en kan finne gode erstatninger?

      1. Finne gode erstatninger mot soya meiner du?

    2. Hei! Nei, du kan ikkje berre kutte egg. Då må du ha en god erstatning. Eg er dessverre ikkje riktig person å spørre, men mange av leserene mine bruker «no egg» erstatter» med gode resultatet 🙂 Er det aktuelt?

      1. Rita Marie

        Jeg tenkte generelt mot egg. Baker en del hvete og melk/soya fritt, men bruker selv egg som bindemiddel og lignende, men beste bytte for egg?

      2. Da er det nok «no egg» erstatter, ut fra leserenes tilbakemeldinger funker det veldig bra 🙂 Eg er ingen ekspert på å bake uten egg, dessverre.

  10. Laila Dalen

    Hei Linda,
    Jeg lagde disse i dag og de ble kjempe gode, og saftige. Måtte tilsette litt melk siden røra ble litt for sjuk. Stor fornøyde med resultatet. Tusen takk igjen for oppskriften. Hilsen Laila

    1. Så hyggelig å lese, Laila! Veldig kjekt med tilbakemelding 🙂 Fortsatt fin lørdag!

  11. Eli Borgfjord

    Fikk lyst å lage dem nuh, men mangler noe. Kan eg bruke drømmelett rømme m 5% fett istedet for kesam? Og kan eg bruke kokosmasse i stedet for kokosmel?

    1. Drømmelett er veldig mager og vil gi deg tørre muffins. Eg trur heller ikkje drømmelett tåler oppvarming så godt? Men du kan bruke kokosmasse framfor kokosmel, visst du lika smaken og konsistensen av det 🙂

  12. Går det å bruke 15g nøytral protein pulver istedenfor kokosmel? 🙂

  13. Kan man bruke noe annet enn sukrin+?

    1. Ja, som det står kan du bruke anna søtning tilsvarande 100 g sukker 🙂 Evt. justere opp mengden sukrin gold (100 g) visst du har dette 🙂

  14. Disse ser veldig gode ut. Vet du om det går ann å droppe havremelet og kun bruke kokosmel istedenfor. Evt bytte havremelet med annet som ikke er mel av korn eller nøttemel.

    1. Vet du om annet som kan byttes som ikke er mel av korn eller nøttemel skulle det stå 🙂

    2. Muffinsane vil bli veldig tørre om du kun bruker kokosmel. Men du kan jo alltids prøve 😉 Eg kjem ikkje på/har ikkje erfaring med andre gode meltyper som ikkje er av korn…

  15. Kan man putte frosne bringebær i røra? Må man evt. ta bort noe av de andre ingrediensene? 🙂

    1. Ja, det går sikkert fint – men følg oppskrifta ellers uansett 🙂

  16. Hvor mye banan trengs i oppskriften hvis det skal brukes som søtning?

    1. Då ville eg bytta ut kesam med moden banan (most) 😉

  17. Laget disse her om dagen.
    De ble kjempe gode på smak. Men så tørre. Hva har jeg klart å gjøre feil?

  18. Fulgte oppskrift til punkt og prikke. Så derfor jeg ikke hvet hvorfor de ble tørre.. Sikklig kjipt siden smaken ble så innmari god!

    1. Steikt dei for lenge, kanskje?
      Eller brukt mager kesam istedenfor original kesam? 😉