Havreknekkebrød med maldonsalt

Heisann 🙂 
Håper alle har fått en god start på helga! Eg er komt meg heimatt til bygda etter overstått eksamen i går, og skal nyte noke solfylte dager på fjellet. Det gledes! 

Heimelaga knekkebrød er noko eg stort sett alltid har tilgjengelig, og eg har laga utallige mange varianter opp gjennom årene. No i det siste har det gått masse i havreknekkebrød, ei oppskrift som eg har lyst til å dele med dere. Eg har prøvd meg litt fram og funne fram til den varianten eg synes er aller best, med blant anna mandler i oppskrifta og eit dryss maldonsalt på toppen. Knasande sprø og utrulig gode, ikkje minst superenkle å lage!

IMG_4361

Havreknekkebrød, 2 brett
3 dl, 150 g havregryn
3 dl, 150 g havremel
1 dl, 75 g linfrø
1 dl, 75 g sesamfrø
1 dl, 75 g hakkede mandler
1 ts salt
5,5 dl vatn
maldonsalt, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland sammen ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutter. Det skal bli en tjukk røre du kan smøre ut over steikebrettet, juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig.

2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør utover med en våt slikkepott (tips: skyll underveis i varmt vatn, da blir det enklere å smøre). Pass på at det blir jamnt og tynt. Strø over maldonsalt på toppen og trykk lett ned i knekkebrødene, dette kan selfølgelig droppes om du vil ha nøytrale knekkebrød.

3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du brettene ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.

4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrødene no steike 25-35 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. La brettene bytte plass underveis. For å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut en del varme. La deretter knekkebrødene stå i ettervarmen i minst 1 time.´Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.

collage

Tips og alternativer
– du kan selfølgelig bytte mandler med andre typer nøtter, eller bruke andre typer frø/kjerner isteden for sesamfrø og linfrø. Solsikkekjerner/gresskarkjerner er også godt!

IMG_4372

En slager til frukost eller kveldsmat hos meg! Knekkebrød med maldonsalt passer best med salt pålegg, men dropper du saltet er dei like gode med søtt pålegg.

IMG_4352IMG_4374


IMG_4360

Mektige, næringsrike og smakfulle, akkurat som det skal vere.
Fyll opp en stor boks i løpet av helga, så har du dei tilgjengelig ut i ei ny veke 🙂 

God lørdag! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. John Vidar Lauritzen

  Gode knekkebrød

  1. Kjempebra, John 🙂

 2. Hei. Gjorde akkurat som d er skrevet i oppskriften, men knekkebrødene ble ikke helt sprøe. Hadde de å tørket over en time i ovn. Kan d være lurere å steke de lengre enn d står?

  1. Hei! Pleide å ha samme problem som deg. Prøv å legge dem over på ei rist før du lar dem ettersteke. 🙂 Bakepapiret kan gjøre at de ikke blir sprø.

   1. Eg har ingen problem med å ikkje få knekkebrødene sprø når eg lar dei stå i etteervarmen 🙂 Men takk for tips!

  2. Steiketid varierer litt fra ovn til ovn, så det kan hende dei skulle stått lengre. Dei skal bli godt gylne (sjå ferdige ut) før du lar dei stå i ettervarmen 🙂

 3. Nydelige knekkebrød! Så enkelt og så godt! 🙂

  1. Så hyggelig med tilbakemelding, Monica 🙂 ha en fin dag!

 4. Går det å lage uten varmluft? Har bare vanlig.

  1. Ja, men då må du steike ett og ett brett, og kanskje litt lengre.

 5. Prøvd å lage 4 brett samtidig? Isåfall, tar d samme tiden?

  1. Nei, det har eg ikkje. Så det må du nesten berre prøve deg fram på, kanskje du må steike dei litt lengre 🙂

 6. Hei. Hva kan jeg byttet ut hakkede mandler med?

  1. Hei! Du kan bruke andre typer nøtter eller kjerner 🙂

 7. Supergode knekkebrød! Smakfulle og knasende.
  Bare et lite spm: det skal ikke være BÅDE 3 dl og 75 g? Jeg lagde porsjonen med dl, og fikk litt lite masse for to brett. Der ble ca 1,5 brett, og kunne kanskje bare hatt det på 1 da det ble veldig tynne. Hva har jeg gjort feil?

  1. Eg rekner med du meiner 3 dl og 150 g. 3 dl tilsvarer 150 g, det er kun for å oppi mål i desiliter og gram 🙂 Du har nok ikkje gjort noko feil, det er meininga at knekkebrøda skal vere tynne. Kanskje steikebretta du bruker er hakket større enn desse 🙂

 8. Disse skal prøves i helgen 🙂 tusen takk for at du er så inspirerende ! Venter spent på boken din som er forhåndsbestilt 🙂

  1. Tusen takk, Anna! Så kjekt du gleda deg til boka mi <3

 9. Hvis jeg ikke vil ha dem veldig sprø, heller litt småseige, kan jeg droppe å sette dem igjen i ettervarmen?

  1. Ja, og redusere steiketida litt kanskje 🙂

 10. Heihei. Hvor lenge kan disse knekkebrødene spises etter de er bakt? Jeg tenker å lage de i julegave og lurer på om det er «trygt» å lage de nå.

  1. Hei! Dei står seg månedsvis, så det går heilt fint 🙂

 11. Kjempe gode knekkebrød! Står her med ei røra no og skulle til å smøre utover og oppdaga at eg har ikkje meir bakepapir i hus!! Er det noko anna eg kan bruke, eller er alt håp ute?

  1. Hei! Beklager, men denne kommentaren har eg ikkje fått sett før no!
   Ordna det seg? Eg hadde nok kjørt avgårde for å kjøpe bakepapir sjølv, eller lagt røra i kjøleskapet til bakepapir er i hus 😀