Linda Stuhaug

Annonse

7. mars 2016

Dei beste havrepannekakene!

Dei beste havrepannekakene!
God mandag!
Havrepannekaker har eg laga i utallige mange varianter og spist i mange år no, det siste året har eg brukt en fast grunnoppskrift som alltid gir vellykka resultat. Skikkelig saftige, smakfulle og mettande, søte pannekaker som smaker like godt til frukost, lunsj eller kveldsmat.
Naturlig sukkerfri og glutenfri, proteinrike og grove. Perfekt for eit sunt og næringsrikt måltid for både store og små, til kvardag eller helg:
Havrepannekaker, 1 porsjon 1 egg 100 g kesam 45 g havremel * 1-2 ts sukrin+ * eit godt dryss kanel og kardemomme eventuelt litt væske; melk eller vatn
(*PS! Du kan evt. bruke 30 g havremel og 15 g valgfri tørrvare som vaniljeprotein, kokosmel, mandelmel eller lignande. Eg bruker alltid 15 g vaniljeprotein fordi eg synes det gir best smak)
Slik gjer du: Bland sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske etter korleis du ønsker pannekakene dine: fyldig røre gir færre fyldige pannekaker, tynn røre gir fleire tynnere pannekaker. Denne gangen er mine pannekaker midt mellom, men eg synes egentlig dei er best uten ekstra væske, når pannekakene blir skikkelig fyldige og saftige.
Steik gylne på litt over middels varme (5-6 /9) til en gyllen og fin farge. Server helst nystekte, men dei er også gode lune eller kalde.
Tips og alternativer* – bruk gjerne anna søtning enn sukrin+, for eksempel sukrin gold eller sukrinmelis. Hugs å doble mengden. – du kan male havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. – for melkefri pannekaker kan du bruke søtpotetmos, gresskarmos, kokoskrem eller most banan, men det gir naturligvis fra seg litt ekstra smak (som berre er godt!).
Havrepannekaker synes eg smaker aller best med frukt og bær som tilbehør! Denne gangen valgte eg søta, gresk yoghurt, friske bringebær og blåbær. Spiser ei og ei pannekake som eg fyller og nyter 🙂
Bruk akkurat den toppingen du liker og har tilgjengelig, en anna favoritt hos meg er cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, eller heimelaga nøttesmør med bananbiter.
Havrepannekaker passer like godt i lunsjboksen, ha pannekakene i en boks for seg sjølv, og toppingen i en egen. Dei kan fint lages kvelden i forveien, oppbevares i kjøleskap og evt. romtemperatur fra morgon til lunsjtider. Supert påfyll midt i skuledagen/arbeidsdagen 🙂
Ha en strålande start på den nye veka godtfolk 🙂

God mandag!

Havrepannekaker har eg laga i utallige mange varianter og spist i mange år no, det siste året har eg brukt en fast grunnoppskrift som alltid gir vellykka resultat. Skikkelig saftige, smakfulle og mettande, søte pannekaker som smaker like godt til frukost, lunsj eller kveldsmat.

Naturlig sukkerfri og glutenfri, proteinrike og grove. Perfekt for eit sunt og næringsrikt måltid for både store og små, til kvardag eller helg:

Havrepannekaker, 1 porsjon
1 egg
100 g kesam
45 g havremel *
1-2 ts sukrin+ *
eit godt dryss kanel og kardemomme
eventuelt litt væske; melk eller vatn

(*PS! Du kan evt. bruke 30 g havremel og 15 g valgfri tørrvare som vaniljeprotein, kokosmel, mandelmel eller lignande. Eg bruker alltid 15 g vaniljeprotein fordi eg synes det gir best smak)

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske etter korleis du ønsker pannekakene dine: fyldig røre gir færre fyldige pannekaker, tynn røre gir fleire tynnere pannekaker. Denne gangen er mine pannekaker midt mellom, men eg synes egentlig dei er best uten ekstra væske, når pannekakene blir skikkelig fyldige og saftige.

Steik gylne på litt over middels varme (5-6 /9) til en gyllen og fin farge. Server helst nystekte, men dei er også gode lune eller kalde.



Tips og alternativer*
– bruk gjerne anna søtning enn sukrin+, for eksempel sukrin gold eller sukrinmelis. Hugs å doble mengden.
– du kan male havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor.
– for melkefri pannekaker kan du bruke søtpotetmos, gresskarmos, kokoskrem eller most banan, men det gir naturligvis fra seg litt ekstra smak (som berre er godt!).

Havrepannekaker synes eg smaker aller best med frukt og bær som tilbehør! Denne gangen valgte eg søta, gresk yoghurt, friske bringebær og blåbær. Spiser ei og ei pannekake som eg fyller og nyter 🙂

Bruk akkurat den toppingen du liker og har tilgjengelig, en anna favoritt hos meg er cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, eller heimelaga nøttesmør med bananbiter.


Havrepannekaker passer like godt i lunsjboksen, ha pannekakene i en boks for seg sjølv, og toppingen i en egen. Dei kan fint lages kvelden i forveien, oppbevares i kjøleskap og evt. romtemperatur fra morgon til lunsjtider. Supert påfyll midt i skuledagen/arbeidsdagen 🙂




Ha en strålande start på den nye veka godtfolk 🙂

Annonse

5 Kommentarer

I

Inger

8. mars 2019

Blir de gode med vaniljekesam..? Tenkte i stedet for vaniljeprotein.

Linda Stuhaug

10. mars 2019

Du kan bruke vaniljekesam framfor kesam, visst det er det du meina 🙂

E

Else

6. juli 2018

Hei,det må være en feil at man skal bruke 15 gr med vaniljeproteinpulver i denne lille oppskriften,da blir det dyre og dårlige lapper. Kjøpte boken og skulle lage de, tok «bare» 5 gr, men det var ikke godt,gikk rett i bosset, en dyr affære spør du meg.

Linda Stuhaug

8. juli 2018

Og eg må nesten spørre kva type vaniljeprotein du brukte? Det har naturligvis mykje å sei at du bruker eit pulver som er godt på smak.

Linda Stuhaug

8. juli 2018

Det er asbolutt ikkje feil. Lager desse pannekakene fleire ganger i veka 🙂 Som det står kan du bruke anna valgfri tørrvare, så du kan fint bestemme dette sjølv, Else.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg