Quesedilla med kylling og pesto

Heisann alle sammen!

Idag har eg eit smakfullt middagstips til dere som passer like godt kvardag som helg. Enkelt å lage og tilberede, kan varieres etter smak, sunt og veldig godt: Quesedillas med kylling og pesto!

Håper det frister:

IMG_4584

Quededilla med kylling og pesto, 2 porsjoner
4-6 lomper
4 ts grønn pesto (heimelaga oppskrift her!)
2 kyllingfilêter
1/2 løk
ost
salt, pepper, paprikakrydder og spisskummen

Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 180-200 grader. Steik kyllingen i passelige biter med hakka løk. Tilsett krydder på slutten og smak til.

2. Smør halve lompa med grønn pesto. Legg over kyllingfyllet, gjerne med litt ekstra grønnsaker, eg brukte mais og paprika. Topp med ost og legg andre halvdelen av lompa over.

3. Steik midt i ovnen til lompene er begynt å bli sprø og osten godt smelta, ca. 15 minutter +/-. La dei avkjøle seg litt på rist. Server quesedillas med en frisk salat og gjerne en klatt kesam/rømme eller guacamole!

IMG_4597

Tips og alternativer
– Bytt gjerne grønn pesto med kremost eller ketshup om du ønsker det.
– Bruk krydder du liker og foretrekker, litt tacokrydder eller fajitaskrydder kan også brukes.
– Ønsker du å lage heimelaga lomper har eg oppskrift på det her. Desse kan fint lages glutenfri!

IMG_4596

Quesedillas er også godt kaldt. Lag opp dobbel porsjon og ta med i lunsjboksen dagen etterpå, heilt supert reste-lunsj!

IMG_4595

En middag som kanskje gir litt ekstra helgefølelse, så kva med å prøve den fredag eller lørdag? Vil falle i smak hos heile familien! Visst ein er uenige på fyllet, så går det fint å lage fleire varianter.

Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Karoline

    Så godt det ser ut! Eg er så glad eg har nokre speltlomper liggande i frysaren som eg tok med meg på utveksling 🙂 Har vurdert å lage quesedilla ei stund, men no må eg lage det på lørdag, etter å ha sett denne oppskriften 🙂 Håper du har ein fin torsdag, Linda!

    1. Heisann Karoline!
      Så kjekt du blei inspirert til å få lyst til å prøve 🙂 Håper oppskrifta faller i smak hos deg. Ønsker den en strålande veke vidare 🙂

  2. Lagde disse til middag til meg og mamma idag, og gleder meg masse til å ha dette til skolelunsj i morgen. Så sykt godt!! 🙂

    1. Så hyggelig, Ingrid! Perfekt i lunsjboksen 🙂

  3. cathrine

    Hvilke lomper bruker du? 🙂

    1. Varierer mellom speltlomper, havrelomper, potetlomper. Alt etter kva eg har tilgjengelig 😉

  4. Til og med den kresne likte dette idag:-) Nydelig.

    1. Tommel opp for det 🙂

  5. Yngvild

    Det funker vel også å bruke taco lomper? Det er det jeg har tilgjengelig, og tenkte å lage idag. Gleder meg til å smake 🙂

    1. Ja, det går nok heilt fint 🙂

  6. Kristin

    Denne skal testes idag – det gledes til middag 🙂

    1. Kristin

      Det var kjempegodt og enkelt, lagde ekstra til matpakke neste dag:-)

      1. Så bra, Kristin! Høres ut som en deilig lunsj 🙂

    2. Kjekt det smakte, Kristin 🙂

  7. Kjempegode, til tross for at eg gløymde å ta ost i (haha, litt kjapp i svingen i dag). Funka både med fajitaslefser og potetlomper. Super måte å samle restematen 🙂

    1. Haha, fort gjort! Ikkje sant, passer til det meste 🙂 Kjekt du likte oppskrifta!